שלום לכולם,
אזהרה קלה, יצא לי קצת ארוך אז הסבלנות מתבקשת.
מחר אני יוצא למילואים בצאלים ולראשונה יש לי התלבטות לגבי אופן ההגעה ליעד. מצד אחד עומד לו באלגנטיות האופנוע שלי, cb500x רענן שנכון ומחכה בקוצר רוח לקחת אותי ואת הציוד לצבא. מצד שני עומדת (יותר בסגנון נשענת בכבדות) הפחית האישית שלי- יונדאי אקסנט שנת 1995 או בשמה המוכר יותר 'הגרוטאה' (תמונה בהמשך).
בעיקרון תפקידה של הגרוטאה הוא לשמש אותי לשינוע הילדים למסגרות שלהם ולחזור לשמור לי על החניה מחוץ לבית. כל הסיבוב הזה לא אורך יותר משני ק"מ על הילוכים 1,2. עם זאת היא כבר עשתה מספר פעמים נסיעות לעיר הגדולה כתחליף לפחית המשפחתית. הגרוטאה מביאה איתה נוחות יחסית בתחום נשיאת הציוד ומאפשרת נוחות נסיעה בסיסית. מצד שני היא מגיעה ללא מזגן, ועם הגבלה כפויה של נסיעה עד 100 קמ"ש (עם רזרבה של 10 קמ"ש לבריחה מערס מזדמן), וסימן שאלה בנוגע ליכולת שלה להתמודד עם נסיעה ארוכה שכזאת.
בפינה השניה עומד האופנוע שמאפשר נסיעה מהירה וקלילה בהרבה, הנאה מכל רגע על הכביש וגמישות שלגרוטאה מעולם לא היה. יחד עם זאת כל עניין הציוד דורש התארגנות מראש כמוכן הזמן שארוויח במהירות הנסיעה יתקזז עם ההפסקות בדרך.
עם כל אלו השלמתי כאשר האופנוע מנצח בהפרש די משמעותי. הבעיה מתחילה בכל עניין העמדת הכלי מחוץ לבסיס. בעוד שלגרוטאה אני לא דואג, עם לוק שרק אמא יכולה לאהוב, אין סיכוי שמישהו יחשוב לגנוב אותה. מצד שני לאופנוע אני פחות רגוע ודי בטוח שהוא יהווה איזה עיניין מצד 'המקומיים'.
האם קשירה עם שרשרת ליד הש''ג, מנעול דיסק, כיסוי ואזעקה יכולים להיות הגנה מספקת מידיים חומדות?
אשמח לשמוע את דעותיכם.
תודה לעונים ששרדו את כל המגילה.![]()