העניין עם אופנוע שאופנוע לא קונים כשיקול נבון, חישוב כלכלי, פנקסנות, או כל דרך לוגית אחרת.
אופנוע קונים מאהבה ובאהבה אין שום דבר הגיוני.
לאופנוען אמתי תמיד חסר עוד כוח, עוד אחיזה, עוד זמן רכיבה והרבה כסף....
רוכב על gtr1400
ואין כל הגיון לרכוש כזה כלי.
צפוף בעיר
חם בקיץ
קר בחורף
יקר להחזקה
לא ספורטיבי כמו zx10
ולא מהיר כמוzzr
אז למה כן.
כי יש מומנט ויש נוחות ויש קצת ספורטיבי ויש חיוך כל פעם שאני יורד ממנו.
מטומטם בהחלט ולא הגיוני תלוי עם מי מדברים.
LokiMonsteR
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
העניין עם אופנוע שאופנוע לא קונים כשיקול נבון, חישוב כלכלי, פנקסנות, או כל דרך לוגית אחרת.
אופנוע קונים מאהבה ובאהבה אין שום דבר הגיוני.
לאופנוען אמתי תמיד חסר עוד כוח, עוד אחיזה, עוד זמן רכיבה והרבה כסף....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
ממזלג לא משמינים
משמינים משימוש לא מבוקר בו
בדיוק ראיתי את הכיתוב הבא באתר של טוטלס:
"הצוות שלנו בטוטלוס, מתמחה בעבודה עם אופנועים מדגמים ובגדלים שונים, החל מאופנועים של 200-250 כוח סוס ועד אופנועים של למעלה מ-1000 כוח סוס. אנחנו משרתים קהל רוכבים גדול בכל אזור המרכז ובכלל."
איזה אופנועים יש עם מעל 1000 כוח סוס?! וגם לא ידעתי שאופנועים מתחילים ב 200 כוח סוס, על מה רכבתי עד עכשיו?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כן, כי ההגיון שלהם בדר"כ הולך:
לזה יש יותר גדול, אז אני רוצה.
לזה יש מנוע מיוחד מווברץ עם מינוי לכירופרקט אז אני רוצה.
זה נראה כאילו הוא יכול לחצות את אירופה,( אבל כל מדינת ישראל זה 600 ק"מ ביום טוב) אז אני רוצה.
עוד היגיון?
והכי טוב:
הביטוח עולה יותר מהנבלה, לא שווה לי לבטח אותו במקיף אז מקס' אני אישן לידו עם עין פתוחה ועדיין אני אלך לבנק ימשכן את הכליה והאשה ואקנה לי RR זה או אחר.
היגיון של אופנוען לך תבין.
מכיוון שאופנוע מגיע עם חבילה מובנת, שצריך להכיר ולאהוב אחרת התשלום שמשלם רוכב אופנוע הופך לבלתי אפשרי.
מי שמשלם ביטוח שערירותי אבל בוחר אופנוע, לא כי הוא אוהב אותו אלה בגלל שצריכת הדלק שלו קצת יותר נמוכה מפספס
את המהות.
אל תבלבל הגיון בקניה של אופנוע שמתאים לבעלים כמו כפפה ליד, אבל מי שחולם על הארלי וקונה קטנוע כי זה יותר משתלם
מחמיץ את המטרה. מי שמדלג על אופנוע שהוא חושק בו רק בגלל חישוב קר ומנוכר של עלות מול תועלת, שזה סבבה אבל
לא באמת כמו אותו בן אדם שעף על החלום שלו למרות כל החסרונות והליקויים ומוכן לשלם מחיר עבור האהבה שלו.
זה כמו להתחתן עם מישהי בגלל שזה "נכון" לעשות או להתחתן עם מישהי כי היא פשוט משגעת לך את כל החושים ומטריפה
אותך.
מקווה שהצלחתי להסביר את ההבדל.
אופנוע פונה בעיקר לרגש ללב ופחות להיגיון, לא הגיוני להסתובב בתוך תנועה מסיבית עם מיגון שלא יעמוד במפגש עם שאר
משתתפי הכביש בעלי המאסה הגדולים יותר, אבל אנחנו עושים את זה.
לא הגיוני לקום מוקדם בבוקר רק בשביל "לגנוב" עוד חצי שעה רכיבה, אבל אנחנו עושים את זה, לא הגיוני לצאת רכוב על
שתיים בגשם לעבודה, אבל אנחנו עושים את זה.
לא הגיוני לסכן הכל רק בשביל לרכוב על שתיים ועדיין כולם עושים את זה, אז מי שמוכן לשלם את המחיר ונעצר בצריכת
דלק או החזקה זולה פשוט מפספס.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אתה טועה כי אתה מסתכל על העולם על פי ה צרכים שלך מהאופנוע.
מי שצריך לצלוח כל יום 60 ק"מ (לכיוון) של תנועה בפקקי גוש דן, +כבישים מהירים מחוצה לו, וזאת כדי להספיק להוציא את הילדים מהגן, בהחלט יעשה החלטה נכונה אם יקנה אופנוע תקציב.
קטנוע קטן יהיה אחלה בפקקים אבל חלש בקטעים הבינעירוניים, וקטנוע גדול יעלה יותר לתחזוקה.