למי שיתקל עם שוטרים שינסו לתת דוח על הלוחית הקטנה, מצורף בזאת צילום מסך מחנא אוגוסט 2018 מעודכן בהתאם לתיקון החדש לתקן. חנא אוגוסט 2018 לוחית קטנה_1.jpg
התקן החדש עבר במכון התקנים, ומעתה לוחיות הרישוי לאופנועים וקטנועים חוזרות להיות קטנות - כמו אלו של 50 סמ"ק.
http://fullgaz.co.il/?p=134335
![]()
למי שיתקל עם שוטרים שינסו לתת דוח על הלוחית הקטנה, מצורף בזאת צילום מסך מחנא אוגוסט 2018 מעודכן בהתאם לתיקון החדש לתקן. חנא אוגוסט 2018 לוחית קטנה_1.jpg
עכשיו כשזה יצא לפועל... *איפה* אפשר להחליף?![]()
חחחח.. המדינה מחייבת את הלוחית החדשה בטסט השנתי אבל אנחנו צריכים לשלם עליה, ישראל במיטבה..
מעניין מתי יהיה חייב להחליף...
אתמול רכשתי מס' קטן ביוניברס פרטס באזור ,לפי המלצת הכתבה בפולגז.
היום בבוקר נכשלתי בטסט ונאלצתי להחזיר את המספר הגדול כדי לסיים את המבחן בהצלחה .
חשוב לציין שביצעתי את הטסט במכון אלן בחולון , שבו מנהל המכון ,איש מדהים הרוכב על אופנועים
שנים רבות והוא בעד השינוי המדובר .
בנוכחותי התקשר מנהל המכון למשרד התחבורה ונאמר לו במפורש אין תקנה של משרד התחבורה
שתומכת בפרסום של פולגז. יש אישור של מכון התקנים ,אבל, אין שינוי בתקנות התעבורה נכון לעכשיו.
כמובן שכל מי שיחליף למספר קטן ויפגש עם שוטר אדיב , יקנס על פי חוק .
עוד כמה שנים יבקשו שנחזור למספר הגדול וגם יגבו על זה כסף.
ישרבלוף
ראשית, בכתבה בפול גז אין המלצה למקומות להחליף לוחית. אולי אתה מתכוון לתגובה בפייסבוק שלנו שבה ריכזנו מקומות לאור דרישת הגולשים.
לענייננו, משרד התחבורה סיים את העבודה על הנושא.
ישנה תקנה של משרד התחבורה, והיא לא השתנתה ולא תשתנה מפני שהיא מפנה לת"י (תקן ישראלי) של מכון התקנים.
מכון התקנים סיים את העבודה על התקן, על-פי ההמלצה של המדען הראשי של משרד התחבורה, ופרסם את גיליון התיקון לת"י 5327, שכבר נכנס לרשומות. כלומר - התקן בתוקף.
אנחנו בישראל, וכרגיל יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל ויש הרבה בלבול וחוסר ודאות.
דבר אחד אני אומר לך בוודאות - התקן השתנה וניתן להתקין לוחית קטנה.
ייקח זמן עד שזה יחלחל לכל הגורמים, כולל מכוני הרישוי וכולל גורמים אחרים במשרד התחבורה, כמו זה שאליו התקשר בעל המכון.
עניין חשוב - משטרת ישראל עדכנה את החנ"א, ובגרסת אוגוסט 2018 כבר מצוין בפירוש שלאחרונה השתנה ת"י 5327 ולכן אין לחלק דו"חות לאופנועים עם מספר קטן.
![]()
התקשרתי היום למכון הרישוי ושאלתי לגבי הלוחית הקטנה.
אמרו שלא מאושר. הסברתי לה שעבר תיקון באוגוסט 2018.
תשובתה הייתה שקיבלה הוראה שזה לא מאושר.
אם התיקון אכן מאושר וחוקי, מי מנחה את המכונים לכך? אם זה חוקי והם לא מוכנים להחליף, איך אפשר לפעול?
הפתרון שאימצתי לעצמי בינתיים זה הלוחית הקטנה מותקנת by default.
לפני הטסט החלפתי לגדולה, ובסיום הקטנה חזרה.
לצורך כך צריך קודם להשיג את הלוחית הקטנה. הם לא מוכנים ליצור אותה.
באזור מפרץ חיפה מצאתי בית חרושת עצמאי שמדפיס מה שתרצה (כנראה שהוא נספח לאחד ממכוני הרישוי באזור)
הניצוץ, רחוב המסגר 5 נתניה .והעלות 50 ש"ח
צריך להפריד שני דברים, מכוני הרישוי עדיין לא ערוכים להחלפת המספר מסיבות ברורת ואין להם שום לחץ
למהר ולעשות את זה.
במכון בי-ם נמסר לי ע"י מקורב שהם טרם קיבלו את הלוחיות עצמם, ההוראה מוכרת
במקומות פרטיים ניתן לקנות את הלוחית מוקטנת באופן פרטי ולהרכיב.
השוטרים מודעים ברובם לאישור ההחלפה אבל עדיין לא עבר מסמך רשמי שאני מכיר
כהוראה לשוטרים, כך שזה סוג של הימור עד שתסתיים עונת המלפפונים.
בחודש חודשיים הקרובים אני מניח שכבר נראה שינוי.
מי שבוער לו להחליף ומוכן לשלם את המחיר סבבה, ומי שרוצה להמתין גם טוב.
בסוף זה יגיע.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!