תוכל להראות לי תמונה של דוח כזה שעלה לרשת?
סיקרנת אותי מאוד...
אם זכור לי נכון, מעבר באור אדום הוא רק כאשר הגלגל האחורי שלך עבר במטר את קו העצירה.
פות"ש שאל על פינוי מקום לדו גלגלי, ולא לסמיטריילר.
הבנתי את מה שכתבת, והייתי אפילו מוכן לקבל את זה, רק שאני לא מצליח לדמיין איך זה קורה בפועל.
אני אגב, תמיד משתדל לפנות מקום.
לא קיבלתי דוח על זה, או צילום ברמזור.
אם אכן מדובר בדו"ח - כנראה שאהיה פחות נחמד בעתיד...
בבקשה:
מתוך: https://www.mitsu.co.il/?p=3215
+עובר לכללי
התמונה הזו לא קשורה כלכך לנושא הדיון.
בתמונה הזו אין עניין של לפנות את הדרך, הבחור כבר כמעט ועבר את הצומת.
לא נראה לי שזה המצב שתואר בהתחלה.
בכל מקרה- תודה על התמונה, האמת שלפעמים גם אני מבצע את אותה הטעות...
מחוסר תשומת לב בעיקר.
תודה למשיבים. לסיכום, אני מבין שאני 'פלצן'. לקחת קדימה ואחורה זו לא אופציה בשבילי כי האופנוע כבד לי. לא מבטיח לשנות את התנהגותי בעתיד, נדמה לי שיותר קל להתמודד עם השיקוף שקיבלתי כאן.
מתנהג כמוך. חוץ מזה אני אף פעם לא הבנתי מאיפה הגיעה ההנחה שלהיות לפני הרכב זה יותר בטוח מבין הרכבים. בתחילת דרכי זו הייתה דרך הפעולה הכמעט יחידה שלי כאשר הגעתי אחרי הרכבים לצומת. לפי דעתי זו סטיגמה שהדביקו רוכבים כדאי לתרץ את עצמם בזה שהם מתנהגים לא יפה כלפי הולכי רגל. הרי יש גם סיכונים רבים בלעמוד לפני רכב, אם אתה לא יוצא בזמן כמו שהרכב מאחור מצפה הוא יכול לעלות עליך (יש סטיגמה שאנחנו מתחילים לנסוע בצהוב) אם אתה יוצא לפני שווידאת שהצומת פנויי יש סיכוי שרכב שעובר באדום ידרוס אותך.
זה מה שקרה לי לפני חודשיים:
עומד כמו פות"ש ברמזור בין מכוניות מאחורי קו העצירה.
מאחורי רוכב (דווקא נחמד, ולא מצפצף), ולפני הולכי רגל במעבר חציה.
מחכה שיהיה אור אדום להולכי רגל במעבר החציה ולא יהיו הולכי רגל, מתקדם לפני המכונית שלידי, ועומד על מעבר החציה.
עוד לא מתחלף לירוק, וניידת שנמצאת מימין קוראת לי לעצור בצד.
כמובן שאין איפה לעצור, ובינתיים הרמזור כבר ירוק וצופרים לי מאחורה.
השוטר דרך המגפון מוכיח אותי על עבריינותי החמורה, ואחרי שאני מודה בקול רם שטעיתי והוא היצור הנעלה מבין שנינו מאפשר לי להמשיך בדרכי.
שכל אחד יסיק מזה מה שהוא רוצה, שבת שלום לכולם.
פות"ש - אתה מבין שהעקרון שלך מסכן את אותו נהג, ומכריח אותו להתחיל נסיעה בין 2 נתיבים מלאים ברכבים? מה הוא אמור לעשות, לעמוד אחרון בשורה? מה אתה היית עושה במקומו?
אני חושב שאם אתה עומד בין שני רכבים ברמזור וחוסם נתיב מעבר לשאר רוכבי דו"ג, בזמן שאתה "מתעצבן" על זה שהם רוצים לעמוד לידך ולא מאחוריך בצורה שתלויה בך ובשאר רכבים, אתה סתם מסונוור מעקרונות מטופשים שהמצאת. אתה מסכן את הרוכבים האחרים שעמידה בקדמת השיירה היא חצי נחמה שלהם בחיי הכביש המסוכנים.
מזכיר לך - גם להשתחל בין הרכבים עד האור האדום כדי לעמוד ראשון בצומת זה לא חוקי.
טיפ אישי שלי להתנהגות בצומת: האור יתחלף לירוק מספר שניות אחרי שהאור להולכי הרגל במעבר החצייה שאחריו(או עליו\לפניו) אתה עומד יתחלף לאדום. אם מדובר ברמזור מפוצל לפניות לכיוונים שונים, כדאי לשים לב גם לאור של מעבר החצייה בצד שאליו אתה צריך להגיע. השניות האלה נותנות מספיק זמן לתמרונים הקטנים, לשחרר את הרוכבים שאולי תקועים מאחוריך, ולעתים גם כדי להתחיל לשחרר קלאץ' כדי לפתוח מרחק מרכבים שעלולים לצאת בגז חזק מהרמזור.
1000RR
מוזר, ואם רכב לא הספיק לבלום בזמן ועלה קצת על מעבר החציה, הוא יקבל דוח?
חשבתי שהקו המדובר זה קו הצומת- הקו שיהיה אמור להימצא בדיוק מול הגלגל הקדמי של הרוכב.
אפשר להמשיך להתדיין על זה עוד שעות אבל שורה תחתונה: כל עוד יש חוק שאוסר לעבור קו עצירה - תכבדו ותתחשבו.
לכל הנמהרים להיות מקדימה:
1) תתכננו את ההגעה לצומת בצורה טובה יותר ואל תצאו מתוך הנחה שכל רוכב דו"ג יעבור קו עצירה.
2) כשאתם מקדימה תבדקו טוב טוב את הצומת לפני כניסה ואל תמהרו לצאת. ראיתי מספיק נהגי מכוניות "חולמניים" שפשוט עברו באדום ויכלו "לקטוף" רוכבים שהמזל שלהם היה שהם התחילו נסיעה שניה אחרי שהתחלף הרמזור לירוק.
3) אם חלילה נכבה הכלי בדיוק כשהרמזור מתחלף לצורך התחלת נסיעה אתם חשופים לתאונה ולכן אני אישית מעדיף לעמוד מצדי המכוניות ולא ממולם.
4) אם כבר אתם בוחרים לעבור על החוק אל תבואו בתלונות ואל תתבכיינו לאלו שמכבדים אותו אלא תפעלו לשנות אותו. (או לפחות את שינוי שיטת הסימון לאחת שתאפשר עצירה חוקית של דו"ג מלפני הרכבים)
5)אם כבר אתם כל כך נמהרים אז תהיו באמת מהירים ותשתדלו להגיע לפני הרכב הראשון לקו העצירה והופ שיריינתם מקום לפחות לעוד דו"ג אחד בצורה חוקית. (;
עוצר בעצור, נכנס לצומת רק בירוק ולא בצהוב, ולא עולה על מעבר חצייה.
ומי שעד כדי כך ממהר עד שהוא עומד באמצע הצומת כשיש אדום או עולה על מעבר חצייה, או שבצהוב כבר מתחיל לצפצף-מצידי שלא יעלה על הכביש.
כל אחד ממהר מינימום הוא רמטכ"ל שצריך להגיע לקריה באמצע מבצע.
אם יש לי שפיל לפנות דרך מבלי לעלות על מעבר חצייה-כמובן שאני עושה זאת, כל האחרים שיילמדו קצת להיות בני אדם.
לדעתי לעלות על מעבר חצייה או להחנות על המדרכה באופן שלא מאפשר מעבר של עגלת תינוקות או כסא גלגלים, זה התמצית של הישראלי הבהמי:
"קודם כל אני, ושכל העולם יישרף."
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE