אני עושה אותו דבר (ממתין לפני הקו עד שלהולכי רגל יש אדום), חוץ מהקטע של להתעצבן.
פעם כתבו לי בבזוקה, שלהתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים....
וואלה,
יחסית למסטיק של 10 אגורות, זאת אחלה תובנה!
רציתי לשלאול אותכם: אני מתעצבן בצדק? או שאני אגואיסט?
אני נוסע הרבה בגוש תל אביב. משתחל בפקקים ונעמד מול רמזור אדום תמיד על הקו. מלפני הרבה פעמים מעבר חציה בירוק. לפעמים הולכי רגל עליו ולפםעמים לא. אני בכל מקרה עומד על הקו. ואז.... מגיע (לרוב קטנוע, סליחה על הסטיגמה א', לרוב שליח סליחה על הסטיגמה ב') ומתחיל לצפצף בקטנה: פיפס, פיפס. רוצה לומר - תחצה את הקו אפילו שיש אדום, אפילו תחסום את מעבר החצייה שיש לו ירוק , כי אני רוצה גם להגיע לקו הראשון.
מצד אחד אני מבין אותו, יותר מסוכן להתחיל נסיעה כשאתה בין המכוניות. אבל... כאמור אני מתעצבן ולא זז. כשיש אדום להולכי הרגל, אני תמיד מתקדם לו ומאפשר לו להכנס לקו הראשון (אפילו שאני עובר למענו עבירת תנועה למעשה). יש שם שנייה שתיים עד שירוק לרכבים.
מה אתם אומרים? אגואיסט? פלצן? או שיש בזה משהו מעצבן?![]()
אני עושה אותו דבר (ממתין לפני הקו עד שלהולכי רגל יש אדום), חוץ מהקטע של להתעצבן.
פעם כתבו לי בבזוקה, שלהתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים....
וואלה,
יחסית למסטיק של 10 אגורות, זאת אחלה תובנה!
אני משתדל לתכנן את הרכיבה כך שלא אתקע אחרי פלצנים כמוך.
אבל אם זה כבר קורה ואתה לא מפנה באדום של ההולכי רגל (כפי שאתה מצהיר שאתה עושה) אתה הופך לרוכב תחת מבחינתי.
בכל מקרה אני לא מתעצבן.
כשאני מגיע לקו ראשון אני משתדל לפנות את החריץ (בין המכוניות) גם במחיר של לשבור חזק ימינה או שמאלה, לחסום את הרכב ולגנוב קצת ממעבר החציה. ככה אף אחד לא יצפצף לי מאחור.
אם אין מצלמה ויש מקום אני בכלל עוצר אחרי מעבר החציה.
בשורה התחתונה אתה מתאר סנריו מאד שכיח ונורמטיבי. מזה לא מתעצבנים.
ביפ ביפ.
אתה מתעצבן בצדק לפי דעתי.
אין סיבה שתקבל על הראש בגלל שמישהו אחר צופר לך.
מצד שני, אם מעבר החצייה רחב מספיק שבור מעט את הכידון,תתקדם מעט ותן לו לעבור.
גם אותי מרתיח קטנועים ואופנועים ש100% מהאופנוע על מעבר החצייה ומפריעים להולכי רגל לעבור (המקרה מעט שונה כאשר אין אף הולך רגל).
אני אישית לעתים נותן למישהו לעבור אותי ואז חוזר אחורה מעט (כל עוד זה לא מסכן אותי).
אתה בישראל
מה שאתה מתאר שקורה לך ברמזור, קורה לך בסופר בתור לקופה, קורה לך בדואר, קורה לך בבית מרקחת, קורה לך בכל מקום שבו מעורבים יותר מישראלי אחד בהמתנה
זה המצב והוא לא ישתנה, אז עדיף שתפסיק להתעצבן ותבליג הלאה כי החיים קצרים
אתה מרוקני?
כי מרוקאים לא עצבניים, מעצבנים אותם...
קח אוויר ספטמבר באופק.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
+1 חוץ מזה שבזוקה לא עלה 10 אגורות גם כשאני הייתי ילד (וזה היה מזמן).
תמשיך לעמוד ואל תתעצבן. אם מישהו ממש מנדנד לי אני לא עושה פרנציפ ומתקדת (אם אין הולכי רגל) אבל זה מקרים ממש קיצוניים של צפצופים וצעקות כמו איזו רוכבת קטנועה שהייתה בטוחה שאני עושה לה דווקא. שקמתי באותו בוקר וחיפשתי איך לעצבן אותה. הזייה.
לדעתי אני צעיר ממך ובוודאות עלה 10 אגורות.
אני זוכר כי זה הדבר היחיד שהיה לי כסף לקנות.
אחר כך עלה ל30. ואז התחלתי להבין את משמעות המילה "לחסוך".
תוכל להראות לי תמונה של דוח כזה שעלה לרשת?
סיקרנת אותי מאוד...
אם זכור לי נכון, מעבר באור אדום הוא רק כאשר הגלגל האחורי שלך עבר במטר את קו העצירה.
פות"ש שאל על פינוי מקום לדו גלגלי, ולא לסמיטריילר.
הבנתי את מה שכתבת, והייתי אפילו מוכן לקבל את זה, רק שאני לא מצליח לדמיין איך זה קורה בפועל.
אני אגב, תמיד משתדל לפנות מקום.
לא קיבלתי דוח על זה, או צילום ברמזור.
אם אכן מדובר בדו"ח - כנראה שאהיה פחות נחמד בעתיד...