תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: חידוש רישיון ומבחן רישוי לאופנוע חדש

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    מסכים איתך, התשובה שלי הייתה גורפת ולא פגעה בנק' המדויקת.

אבל כמי שנמצא עמוק בחדרי הדיונים על רגולציה והפחתת עול, אני יודע בדיוק איך מתקבלות ההחלטות
    המדינה לא מוותרת אפילו לא על שקל שהיא יודעת שקל לגבות אותו ומוכנה לוותר על מיליונים כשהיא יודעת
    שתקום. צעקה. (ע.ע דמי פיקדון על בקבוקי פלסטיק גדולים).

קניתי ב-2017 גם מכונית חדשה וגם אופנוע חדש, הרכב עשה נכון להיום כ-50000 ק"מ (אמתי לחלוטין)
    האופנוע רק 12900 ומשהו...נחש על איזה כלי אני צריך בדיקת בוחן טסט?

למה?

הטענה שלי שההחלטה לחייב טסט לאופנוע גם בשנה הראשונה היא לא החלטה מקצועית של מהנדס רכב אלה
    דווקא של פקיד משרד האוצר. והטענה הנוספת שלי שאם היה מופעל לחץ על הפקידות הזאת, ההחלטה הייתה
    משתנה דווקא בגלל שלא מדובר בסכום גבוה כמו שאתה אומר.

אבל זה בדיוק כמו הסיפור על הכלב והביצים. מישהו דאג לקחת למכונים את ההכנסות שרכב חדש היה מכניס להם
    אבל מצד שני השאירו להם קצת בשר על העצם...
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה

אבל זה בדיוק כמו הסיפור על הכלב והביצים. מישהו דאג לקחת למכונים את ההכנסות שרכב חדש היה מכניס להם
    לא מכיר את הסיפור על הכלב והביצים (אבל הבנתי את הפואנטה )
    ומשהסכמנו, עדיין נראה לי הזוי שמישהו יטרח לשלוף עט בשביל סכום כזה.

אבל אני מבין מה אתה אומר- אותו לוביסט שנשלח כדי לבטל את גזירת ההגעה למכון בשנים הראשונות נשלח (בעקיפין) ע"י ציבור הנהגים. משהושגה מטרתו אף אחד לא טרח להמשיך את הדיון בדבר כלים דו גלגליים גם כי זה עדיין מכניס קצת כסף למדינה, גם כי לא שילמנו לאף אחד להלחם עבורנו וגם כי בדיוק הגיעה שעת ארוחת הצהריים (עדיין, עובדי ציבור).

הנקודה הובהרה. אבל מה, לא יכלו לדחוף את ה33 ש"ח האלה לאגרה השנתית בשנה הראשונה? הרי היית מעדיף גם לשלם 66 ולא להגיע לתלפיות באמצע היום.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    מסכים איתך, התשובה שלי הייתה גורפת ולא פגעה בנק' המדויקת.

אבל כמי שנמצא עמוק בחדרי הדיונים על רגולציה והפחתת עול, אני יודע בדיוק איך מתקבלות ההחלטות
    המדינה לא מוותרת אפילו לא על שקל שהיא יודעת שקל לגבות אותו ומוכנה לוותר על מיליונים כשהיא יודעת
    שתקום. צעקה. (ע.ע דמי פיקדון על בקבוקי פלסטיק גדולים).

קניתי ב-2017 גם מכונית חדשה וגם אופנוע חדש, הרכב עשה נכון להיום כ-50000 ק"מ (אמתי לחלוטין)
    האופנוע רק 12900 ומשהו...נחש על איזה כלי אני צריך בדיקת בוחן טסט?

למה?

הטענה שלי שההחלטה לחייב טסט לאופנוע גם בשנה הראשונה היא לא החלטה מקצועית של מהנדס רכב אלה
    דווקא של פקיד משרד האוצר. והטענה הנוספת שלי שאם היה מופעל לחץ על הפקידות הזאת, ההחלטה הייתה
    משתנה דווקא בגלל שלא מדובר בסכום גבוה כמו שאתה אומר.

הטענה של משרד התחבורה (לא משרד האוצר - הם רק קובעים את גובה התשלום) היא שברכב חדש יש נורית התראה על תקלה. ולכן הם מוותרים לך על 99 ש"ח, כי הם יוצאים מנקודת הנחה שאם ישנה תקלה אתה תרוץ למוסך לתקן.
    אבל באופנוע אין כזו נורה ולכן הם רוצים שתלך פעם בשנה תשלם 33 ש"ח ותעשה מבחן רישוי לכלי שלך.
    עכשיו רק בשביל "הסכום הגבוה" שהמכון מרוויח מרוכבי האופנועים תעשה לבד את החשבון - יש לו מספיק כלי רכב בשביל שהאופנוע הוא לא פקטור בטח בהשוואה ל 20000 כלים חדשים בשנה מול 200,000+ רכבים חדשים בשנה. לו אני הקוזאק הנגזל הייתי יודע איפה נמצא הכסף.