חפש כלי אחר לא חסר כאלו בשוק, מה הטעם להתחיל להתעסק באופנוע עוד לפני שרכבת ק"מ וחצי? אם אתה קונה כלי לפרויקט זה משהו אחד, אם אתה אשכרה רוצה להשתמש בו בתור כלי רכב ועכשיו, עדיף שתחפש אחד שמור יותר....
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
שלום חברים,
אני רוצה לקנות אופנע הנ׳׳ל שנת 2016-2017.
אני אם ידע רכב בתחום הרכב אך זאות פעם ראשונה שאני קונה אופנוע.
בדקתי כמה אופנועים לבדי בדיקה ויזיאלית ומעשית.
רוב האופנועים עברו החלקה\נפילה כחה שיש להם פגיעות כמובן המחיר בהתאם.
1) על מה לשים לב כשאני בודק אופנוע?
(כל פעם שבדקתי בדקתי את השילדה אם פנס שהיא לא סדוקה, בדקתי שהמנוע עובד יציב לא מעשן, את הקלאץ שלא מחליק, צמיגים, בולם קדמי שלא נוזל)
2) ראיתי ידיות ברקס שבורות, פלסטיקה שבורה\סדוקה, דוושות לרגליים רופפות, גלגל אחורי שחוק. כמה בערך זה עולה? (את העבודה אני יעשה לבד)
3) באחד מהאופנעים ראיתי ״אוזן״ שמרותחת לשילדה שבורה, האוזן הזאות היא בשביל לטפוס את הפלסטיקה על האופנוע? עד כמה זה גרוע? מאיזה חומר עשויה השילדה? והאם לרתח או להדביק זה יחשב כתיקון סביר?
4) האם שווה בכלל להתעסק אם דברים כאלו בהנחה שהמחיר הוא בהתאם?
5) בתנאי שהכל סודר פיקס האם זה יכל להוריד מהמחיר מכירה בעתיד?
6) CBR500 RAG מה זה RAG?
תודה רבה,
אשמח לתשובות אפילו חלקיות זה יעזור לי ממש
כל חוות דעת חשובה לי.
צמיג שחוק
ברקס שבור
אוזן שבורה..
חפש כלי אחר לא חסר כאלו בשוק, מה הטעם להתחיל להתעסק באופנוע עוד לפני שרכבת ק"מ וחצי? אם אתה קונה כלי לפרויקט זה משהו אחד, אם אתה אשכרה רוצה להשתמש בו בתור כלי רכב ועכשיו, עדיף שתחפש אחד שמור יותר....
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
לפני הכול מה גורם לך לחשוב שאתה יכול להתקין גלגלי שיניים ושרשרת ובכלל לעבוד על אופנוע? יש לך ידע? כלים נכונים לעבודה?
אפרופו שרשרת, היא גמורה ולקראת סוף המתיחה שלה באופנוע שצילמת. תוסיף את זה לרשימת ההחלפה אם אתה מתכנן לקנות אותו.
אל תקנה אופנועים עם שלדה מרותכת ואל תקנה אופנועים עם פלסטיקה שבורה, לרוב שתרצה לבוא (אתה או כול בן אדם אחר) ולטפל באופנוע (ובאופנועי ספורט זה הורדת פירינג)
תגלה כמה קומבינות עם אזיקונים שעוברים דרך הפלסטיקות וקשורים לצמות חשמל באופנוע....יש פלסטיקות פנימיות לפירינג בנוסף. זה ממש לא מסתכם בכמה ברגים.
אל תתעסק עם מיטה חולה בקיצור.
פות"ש:
1)בכלים במחירים מעל 10K/ספורטיביים עדיף שתיקח לבדיקה.
2)כנס למוטו דיפו יש שם מחירים של חלקים לאופנוע ותקבל הערכת מחיר ללא עבודה,אתה יכול גם לבקש הצעת מחיר מבעלי מקצוע בעיניין (רתך\פנצ'ריה\מוסך).
3)לגבי האוזן - צריך תמונה יותר ברור של האיזור בכדי לראות מה ניתן לעשות שם, חשוב שאת העבודה ייבצע רתך שיודע כיצד לרתך נכון.
4)תלוי במחיר ובך.
5) רק עיניין הריתוך יכול להפריע במעמד המכירה אבל דיי תלוי מי הקונה.
6) במידה וזה קשור לשום הדגם אז RA מציין דגם עם ABS, לא מצאתי פיענוח מלא למה זה RAG (או RA-G). (כל זה מבדיקה ברשת בלבד, אתה יכול לבדוק מול הונדה מה זה אומר)
נערך לאחרונה על ידי zx2r; 12-09-2018 בשעה 18:25.
ערב טוב וסוף שבוע רגוע,
תודה רבה על התגובות עזרתם לי מאוד!
האופנוע שבתמונות היה בהוצאה לפועל ורציתי לקנות אותו אצל כונס נכסים במכרז.
בגלל מצבו רציתי לקחת אותו לפרויקט (יש לי כלי רכב לשימוש יומי) להפתעתי הוא נמכר באגורה מתחת למחירון ולא הייתי מוכן לשלם אפילו חצי מהמחירון אז לא קניתי.
1122 בעבר התעסקתי בבניה ושיפוץ מנועים, גירים, שיפוץ ושיפור ושיקום מכוניות עכשיו עזבתי את התחום והוא נשאר כתחביב. אני מאמין שאסתדר כיון שמדובר בהחלפת מכלולים.
יש הרבה מידע ברשת ובשילוב הנסיון שלי מתחום הרכב לא חושב שתהיה בעיה. לגבי הכלים יש לי את רוב הכלים כמובן שאקנה כלים מיוחדים לשרשרת וכו..
בנוסף אתה צודק השרשרת הייתה גמורה, וראיתי הרבה אזיקונים וחיוט לא מקורי.
לסיכום, אני אלך לחפש אופנוע שמור שלא פתחו לו את השושנה))
חשבתי לקנות אופנוע לשקם אותו בכך לחסוך כמה שקלים ולעשות אותו יחודי, אבל אני רואה שזה כלל לא משתלם.
תשמור את הראש הבריא שלך במקום נקי, אופנוע פרויקט תקנה בהזדמנות ובאמת כשמחירו ברצפה.
בינתיים, מלבד הרבל, כל משפחת ה500 של הונדה מכככבת בלוחות המכירה ויש שפע של כלים שמורים.
בהצלחה.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk