יש לי קטנוע שלא זז חצי שנה ואני רוצה להחזיר אותו לכביש.
אז חוץ מהמצבר שמין הסתם הלך האם יש עוד דברים כמו שמנים או חלקים שיש להם בלאי של זמן שצריך להחליף לפני שאני עולה איתו שוב לכביש?
יש לי קטנוע שלא זז חצי שנה ואני רוצה להחזיר אותו לכביש.
אז חוץ מהמצבר שמין הסתם הלך האם יש עוד דברים כמו שמנים או חלקים שיש להם בלאי של זמן שצריך להחליף לפני שאני עולה איתו שוב לכביש?
תלוי מה היה מצבו לפני שהעמדת אותו חצי שנה ואיך היה מאוכסן.
בגדול- תחליף דלק ותניע (עם כבלים או מצבר חדש). הניע? יופי. תבדוק לחץ אויר, מפלס שמן ונוזל קירור (אם יש) וסע.
המהדרין גם יחליפו שמן מנוע אבל את זה תעשה (אם בכלל) אחרי חימום של הכלי.
למה אתה מתקמצן על פרטים? איזה קטנוע? איזה שנה? כמה ק"מ? למה עמד חצי שנה?
קודם כל, אתה תורם המון לדיון ומעשיר אותו. תודה על זה.
שנית, שטויות לא יוצאות לי מהפה, אני משתדל לכתוב שטויות רק כשאני מתחבא מאחורי המקלדת.
לעינייננו, מבלי להתייחס לפעם בכמה ק"מ מומלץ להחליף בוא נתמקד בהמלצות יצרנים לגבי פעם בכמה זמן להחליף נוזל בלם.
אין שום יצרן שממליץ על החלפת נוזל בלם כל חצי שנה.
יכול להיות שאתה מבין טוב יותר מרוב היצרנים ואולי כדאי שתסביר לנו במקום לכתוב מילים ריקות מתוכן. מרצדס ודוקאטי, שתי חברות קטנות וזניחות, ממליצות על החלפה כל שנתיים. אני ממליץ שתכתוב להן מיייל ותפרוס בו את משנתך. לך תדע, אולי בסוף עוד שתי החברות האלה יריבו בינהן מי ייקח את 1122 להיות מהנדס ראשי.
להפתעתך הרבה, אני החלפתי נוזל בלם בחיי (פעם פעמיים או כמה מאות פעמים). להפתעתך הרבה אני עבדתי במוסך מסודר שעושה טיפולים לפי ספר ודרישות יצרן ולא לפי המלצות של אנשים עלומי שם באינטרנט.
לא זוכר בשום כלי שעבדתי עליו דרישה ו/או המלצה על החלפת נוזל בלם כל חצי שנה.
אבל בוא תסביר לנו למה אנחנו טועים. אני באמת אשמח ללמוד.
http://bfy.tw/JuMP
באמת עושה לי גירוי מתחת לחגורה שעבדת במוסך, אבל זה עדיין לא אומר שאתה מבין משהו מהחיים שלך.
נוזל בלם זה חומר היגרוסקופי. בשפה בשבילך חומר הסופח אליו מים באופן תמידי, לא משנה אם תסגור אותו בבקבוק ותעטוף אותו ב50 שקיות ניילון. במדינה עתירת לחות כמו ישראל, אתה תחליף נוזל בלם ואחרי חצי שנה הנוזל כבר יכיל 4 אחוז מים.. וכשזה קורה, הפתעה! נקודת הרתיחה יורדת בחצי.
אמרתי לך, אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לקנות מכשיר פשוט בעשרה שקלים.
רק עכשיו אל תגיד לי שהמצאת גם את הטבע, ויש לך גם Ph.D בנושא..
שמח שהצלחתי לגרות אותך. אבל אני לא בעניין, מצטער.
כן, אני יודע מה הוא נוזל בלם ואיך עובד כל העניין. ומה שכתבת נכון (ברובו). אבל אם המערכת תקינה אז חצי שנה אחרי החלפת הנוזל לא יהיה בו 4% מים. זו הגזמה בטירוף.
ואם כל חצי שנה כל נוזל בלם היה סופח 4% מים אז לאף אחד לא היו עובדים הבלמים ברכב.
אין לי ph.D בשום נושא. ואת הטבע המציא חבר שלי, לא אני.
נראה שיש לך ידע בעניין וחבל שאתה בוחר לכתוב חצאי משפטים ולהתלהם ללא סיבה במקום לכתוב כמו בן אדם ולהעלות את רמת הדיון.
ואם נכנס בעובי הקורה- הבנאדם שאל מה לעשות עם קטנוע שעמד חצי שנה. מה שיש לך להציע זה שיחליף נוזל בלם. קודם שיבדוק שמניע ונוסע (ולצורך העניין- גם עוצר), אחרי זה נמשיך דבר דבר, אם יש צורך.
אתה לא יודע באיזה קטנוע מדובר, מה מצבו ומה היה מצבו לפני שהעמידו אותו (אף אחד לא יודע כי פות"ש לא מספר).
ועכשיו שאלה מדעית אמיתית (בהנחה שאתה יודע לענות לעניין)-
לפי איזה חישוב אחרי ספיחה של 4% נקודת הרתיחה יורדת בחצי? (שואל ברצינות).
לא מבין הרבה אבל מסתבר שהחלפת נוזל הבלם משתנה מכלי לכלי ומיצרן ליצרן
הונדה VTR כל 18000ק"מ או שנתיים
http://www.burniemorgan.com/firestorm/vtr_maint.html
suzuki GSX-R1000 כל שנתיים ללא קשר לקילומטרז'
http://www.suzukigsxr.org/maintenance_schedule-58.html
אז כל כלי והיצרן שלו.
חברים - נא לשמור על תרבות דיון. לא צריך להעליב אף אחד בגלל שמן ברקס. אפשר לתקן ולהעשיר ידע בלי לרדת על מי שמולך אפילו אם הוא טעה. אפשר גם לצאת מנקודת הנחה שיש סכוי, אפילו ממש קטן, שאתה זה שטועה...