תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: לפני קניית אופנוע מיד 2

צפייה משולבת

Member

לפני קניית אופנוע מיד 2

היי,
    פתחתי לפני כמה זמן אשכול בנוגע לאופנוע קאסטום שמתאים ל-A1,
    התחלתי להתעניין יותר ויותר וראיתי שביד 2 יש עוד סוגי אופנועים חוץ מהאקילה והדיאלים ה"אהובות",
    אני עדיין מאוד מתחיל בעניין של הרכיבה והכל ואני לא יודע מה צריך לבחון לפני שקונים אופנוע משומש או בכללי,
    כמה ק"מ זה נחשב בסדר? מה ההבדלים בין צילינדר ל-V? איך בוחנים את האופנוע לפני הקנייה?
    סליחה על הצעירות והטירוניות

Senior Member
    לא עונים אז אני אגיד את מה שאני מסוגל.

כמה ק"מ זה נחשב בסדר? זה תלוי. גם בכלי וגם ברוכב. לא דומה כלי עם מנוע גדול ורוכב כבד זרוע שנסע בכבישים מהירים בסל"ד נמוך לכלי עם מנוע קטנטן ורוכב חובב ניתוקי הצתה שעשה רונדלים סביב הסופר.
    מה ההבדל בין צילינדר לV? כמו שאתה ודאי מכיר מהתאוריה שעשית, רוב המנועים* מורכבים מצילינדרים שבהם מתרחשת בעירה. יש מנועים עם צילינדר בודד (באופנועים קטנים או מבתים אוסטריים קמצניים) כשלרוב זה נעצר באיזור ה12-18 (מכוניות יוקרה, אקזוטיות, טנקים, קטרי דיזל וכו). כשיש יותר מצילינדר אחד צריך איכשהו לסדר את הצילינדרים במנוע ואפשר להכניס אותם בשורה (מבנה I), אפשר למקם אותם אחד מול השני (מבנה בוקסר), אפשר לתכנן אותם בצורה של V ואפשר גם בצורה של W. מה ההבדלים? בעיקר סוגיות של רעש ורטט שמעניינות בעיקר פיינשמעקרים ופחות מתחילים.
    איך בוחנים את האופנוע לפני הקניה? יש מדריכים ראשוניים באינטרנט אבל בגדול, אם הכלי נראה לך סביר אז לוקחים אותו למוסך/מומחה ומשלמים לו כמה מאות שקלים שיבדוק את המצב של הכלי ויעביר לך דו"ח.

*ולחוכמולוג התורן, כן, במנועים חשמליים אין צילינדרים. גם למנועי ואנקל אין.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    לא עונים אז אני אגיד את מה שאני מסוגל.

כמה ק"מ זה נחשב בסדר? זה תלוי. גם בכלי וגם ברוכב. לא דומה כלי עם מנוע גדול ורוכב כבד זרוע שנסע בכבישים מהירים בסל"ד נמוך לכלי עם מנוע קטנטן ורוכב חובב ניתוקי הצתה שעשה רונדלים סביב הסופר.
    מה ההבדל בין צילינדר לV? כמו שאתה ודאי מכיר מהתאוריה שעשית, רוב המנועים* מורכבים מצילינדרים שבהם מתרחשת בעירה. יש מנועים עם צילינדר בודד (באופנועים קטנים או מבתים אוסטריים קמצניים) כשלרוב זה נעצר באיזור ה12-18 (מכוניות יוקרה, אקזוטיות, טנקים, קטרי דיזל וכו). כשיש יותר מצילינדר אחד צריך איכשהו לסדר את הצילינדרים במנוע ואפשר להכניס אותם בשורה (מבנה I), אפשר למקם אותם אחד מול השני (מבנה בוקסר), אפשר לתכנן אותם בצורה של V ואפשר גם בצורה של W. מה ההבדלים? בעיקר סוגיות של רעש ורטט שמעניינות בעיקר פיינשמעקרים ופחות מתחילים.
    איך בוחנים את האופנוע לפני הקניה? יש מדריכים ראשוניים באינטרנט אבל בגדול, אם הכלי נראה לך סביר אז לוקחים אותו למוסך/מומחה ומשלמים לו כמה מאות שקלים שיבדוק את המצב של הכלי ויעביר לך דו"ח.

*ולחוכמולוג התורן, כן, במנועים חשמליים אין צילינדרים. גם למנועי ואנקל אין.
    תודה רבה!
    ולאופנועי קאסטום זה משנה הק"מ? כי חורשים עליהם דיי הרבה ק"מ ובגלל זה אני לא רוצה ליפול על משהו שחרשו לו יותר מדיי את הצורה

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Eos צפיה בהודעה
    תודה רבה!
    ולאופנועי קאסטום זה משנה הק"מ? כי חורשים עליהם דיי הרבה ק"מ ובגלל זה אני לא רוצה ליפול על משהו שחרשו לו יותר מדיי את הצורה
    אי אפשר לענות על זה באופן כללי. זה תלוי דגם ספציפי ותלוי התעללות ספציפית שעבר הכלי.
    הונדה רבל מרוכב פדנט כנראה יציג אמינות טובה גם בקילומטראז' גבוה. קיוויי סופרלייט כנראה פחות.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אי אפשר לענות על זה באופן כללי. זה תלוי דגם ספציפי ותלוי התעללות ספציפית שעבר הכלי.
    הונדה רבל מרוכב פדנט כנראה יציג אמינות טובה גם בקילומטראז' גבוה. קיוויי סופרלייט כנראה פחות.
    אההה אוקיי הבנתי
    תודה רבה מאוד מאוד!
    לסיום,
    יש כתבות/אתרים מומלצים או ש"חובה להכיר" שאפשר ללמוד מהם על חלקים ועוד על קנייה מיד שנייה וכו'?(חוץ מכמובן מה שיש באתר) גם באנגלית זה סבבה

Junior Member
    מצטרפת ואוסיף עוד כמה שאלות אם זה בסדר...
    *לקחת למוסך לבדיקה- הם עושים את זה? הסוכנות/המוכר ואני נוסעת איתם על הכלי בו אני מעוניינת למוסך שאני בוחרת? או שצריך להזמין גרר שייקח אותו לשם?
    * מקובל לבקש מסוכנות לצורך העניין אחריות מסויימת במידה ויתגלו כשלים או רג'קטים בהמשך?
    *במידה ולא לוקחת לבדיקה אלא סומכת על הסוכנות מתגלים הכשלים והסוכנות מסירה אחריות, יש לי עילה לתביעה?
    *קילומטראז- אם בטסט האחרון שנעשה לכלי מופיע מספר מסויים האם זה המספר האמיתי או ייתכן שזוייף גם כן?

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    *עם פרטי - קובעים במוסך.
    עם סוכנות - תלוי אם יש להם אפשרות לשנע את הכלי\היכן המוסך בדיקה נמצא. אם יש לך קשר טוב עם המוסך אולי יוכלו לשלוח מישהו לשנע לך אותו. אישית יצא לי לקחת פעם אחת כלי לבדיקה וחזרה.
    *לרוב אין אחריות לכשלים לאחר שהכלי עבר ידיים.
    *לא בדיוק, כמדומני מחתימים על טופס שמסיר מהם אחריות לאחר שהכלי עבר ידיים. יש כמה תביעות\פסקי דין ברשת בנושא.
    *המספר בטסט הוא המספר על השעון באותו רגע הבדיקה, קשה לדעת באם זה המספר האמיתי מבלי לבדוק את הכלי.

בסופו של יום למתחילים עדיף תמיד לקחת לבדיקה. בבדיקה בודקים את הכלי מכל הכיוונים (כשהיא נעשית במקומות שמכבדים את עצמם) ונותנים חוות דעת. את הנתונים משווים למול מצב הכלי וההיסטוריה שלו. בעל מוסך טוב יזהה כלים שלא שווים את הבדיקה המלאה ויתריע בפני מזמין הבדיקה.
    במידה ויש לכלי היסטוריה מתועדת של טיפולים במוסך ניתן לבקש לראות אותה מבעל הכלי.
    לרוב אם הכלי מטופל כמו שצריך במוסך ראוי ניתן לוותר על בדיקה מלאה ולעשות רק בדיקת מג"ש (מנוע,גיר שילדה) שאמורה להיות זולה יותר מבדיקה מלאה.

Junior Member
    תודה רבה על התשובות המעמיקות )