תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: אופנוע a1 סללום ומגרש

Junior Member

אופנוע a1 סללום ומגרש

התחלתי שיעורים ב אופנוע a1 אחרי 3 שנים של רכיבה בקטנוע.
    הפניות בכביש הולכות לי בצורה טובה, אבל מסתבכת מאוד בעניין של המגרש, שם הפניות הרבה יותר חדות.. אפילו לא מדברת על שמיניות , בוא נתחיל מהסללום. אני עוברת את הסללום, אבל בתחושה מאוד לא יציבה. אני פועלת על ידי הזזה מסוימת של הכידון ומרגישה שהיציבות היא גבולית. ההדרכה שקיבלתי מהמורה היא הטיית הגוף מבלי להזיז את הכידון. ולנעול את המרפק שבכיוון הפניה/ההטיה. כלומר ממש לא להזיז את הכידון.
    לא ככ מצליחה ליישם ולהבין כיצד להטות את הגוף ולא להטות את הכידון. בכביש כן מצליחה בטכניקה הזאת ..אבל במגרש מדובר במהירות מאוד נמוכה והטיות יותר מדויקות

יש טיפים למישהו? (:

במהירות נמוכה היגוי הפוך לא עובד וכדי לפנות חייבים לסובב את הכידון, כן בסללומים את אמורה להשתמש בכידון ובטח שלא להטות את הגוף או לנעול מרפקים, או שלא הבנת את הכוונה של המורה או שכדאי לך למצוא אחד אחר.
    אגב את לומדת במגרש עם המערכת הישנה או החדשה?

Sent from my S60 using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    גם במהירות גבוהה פניה והטיה מתבצעות עם הכידון ולא הגוף.
    אל תמקדי מבט מטר קדימה, אלא רחוק. כך שאת רואה את הנקודות בזווית העין אבל לא מתמקדת בהן.
    נסי שהסלאלום שלך יהיה קרוב כמה שיותר לקו ישר ולא לעשות עיקולים גדולים.
    לגבי המורה,
    או שבאמת לא הבנת מה הוא אומר, או שהוא חמור (אופציה שלא תפתיע כאן אף אחד).

Junior Member
    זה לצערי לגמרי מה שהוא אמר.. אין חשש שהאופנוע יאבד יציבות בגלל הסיבוב של הכידון?
    ומה לגבי שמיניות? גם שם הוא הדגיש את החשיבות של נעילת המרפק שבכיוון הפניה.

Junior Member
    לומדת במגרש עם המערכת החדשה

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    אתן פה הסתייגות קלה לנושא (שגם דיי תלויה בכלי עליו את לומדת):
    אישית אני "לוקח" פניות ו\או סללום במהירות נמוכה עם האגן ללא הפעלת כוח או נעילת ידיים. הכידון פונה מעט (כתוצאה מההטיה\עינטוז) והידיים+זרועות תומכות אותו בשביל לשמור על קו הפניה. כשאני מפעיל היגוי דרך הכידון ההרגשה (לי אישית) פחות "נעימה". רוכב על דו"ש.
    גילוי נאות: לא עברתי שום קורס רכיבה מתקדמת ולא זוכר מהי המהירות במסלול הטסט כך שאין לי באמת מושג האם זו הדרך הנכונה והמתאימה ביותר לנושא.

Junior Member
    הבנתי. אחלה תודה רבה!

Junior Member
    בבקשה לקחת את הטיפים שלי בערבון מוגבל מאוד, אני בעצמי עדיין לומד ל A1..

אם את מדברת על הסללום נקודות אז כמו שאמרו בין הנקודות עצמן עדיף לקחת קו כמה שיותר ישר, שלא כמו בנקודות האחרונות ששם עדיף לקחת סיבוב ברדיוס יותר גדול ולנצל את הנדל"ן שנותנים לך במסגרת הקווים הלבנים.

בנוגע לשמיניות, אני מוצא שמה שהכי עוזר לי שם זה "לחבק" דיי חזק את המיכל דלק עם הרגליים, לא לתת לכידון ליפול לזווית שהוא רוצה (הוא רוצה להתיישר), ולהשען עם המשקל לצד הנגדי של הפנייה, ז"א אם אני ב"פרסה" שבה מפנים את הכידון ימינה, לנסות להשען יותר על הצד השמאלי של האופנוע וכן להעזר יותר ברגל השמאלית שמחבקת את המיכל דלק.

שוב מדגיש שיש מצב שאלו טיפים גרועים.
    בהצלוחה