אולי זה המקום להזכיר לך שאתה אחד ממשתמשי הדרך החלשים בג'ונגל הכבישים הישראלי. הפחומט הממוצע הוא כמו טנק לעומתך. שלא לדבר על רכבים גדולים יותר, משאיות ואוטובוסים.
אני שמח שאתה חושב שזה חוקי. אני עוד יותר שמח שאתה מרוצה והזחלנים מפנים לך את הדרך עד ש...בום. והבום אצלך הוא רק עניין של זמן. לא אם אלא רק מתי, היכן וכמה זה יכאב לך ולסובבים אותך.
איללכא...ואין לי חברים
המסקנה שהגעתי אליה היא, שהטימקס הוא הבעלים שלך. לא להיפך.
הטיסה בשמאלי היא שלך, ההנחה שהתאונה היא רק עניין של זמן היא, סבירה לאור כל ארבעת ההודעות שלך בפורום מאז ומעולם.
עכשיו, את יכול לומר לי לשמור את ההערות שלי לעצמי. במקרה שלך זה יותר הארות מהערות. אבל זה פורום ציבורי כאן. תתמודד.
איללכא...ורכב בזהירות
לא מבין את הקטע, כשקיבלתי את האופנוע שיחקתי עם הכוונון הידני של האורות והם היו גבוהים מדי, אנשים ברכבים סימנו לי שזה מסנוור אז הנמכתי.
אם מישהו מפריע לי אני מהבהב עם אור גבוה, לא מבין למה לעשות דווקא, גם ככה תאורת ה LED הזאת חזקה.
סתם משניאים את עצמינו על הציבור ונראים כמו ערסים.
Tracer 900
יש לי עוד כמה פריבלגיות כאן בפולגז אבל מעולם לא מימשתי אותן. נו, פעם אחת כמעט למי שיש לו זיכרון ממש טוב.
אבל סליחה, זה לא הנושא כאן.
הנושא כאן הוא אור מעבר, שזה אור נמוך ואור דרך, שזה אור גבוה. שימוש נכון באור משפיע על בטיחות משתמשי הדרך ועל בטיחות הרוכב. התקופה שבה המליצו יודעי דבר על רכיבה באור גבוה כשיטה לשיפור הנראות והבטיחות כבר מזמן עברה חלפה לה. שימוש נכון באור מעבר ואור דרך ומעבר ביניהם בהתאם לתנאי הדרך והצורך משפר את הבטיחות.
העיניים שלנו לא ממש נועדו לראייה בלילה או בתנאי ראות לקויה. מעבר לכך, גם המוח שלנו מתעתע בנו. אם אינכם מאמינים, אתם מוזמנים לניסוי קטן בחשיכה. קחו 2 חברים. לאחד תמו פנס שמפיק אור קלוש ופנס שמפיק אור עוצמתי. שלחו אותו 100 מטר מכם ובקשו ממנו להדליק פעם את החלש ופעם את החזק. לחבר השלישי אל תגלו מה המרחק ובקשו ממנו להעריך את המרחק לאור הקלוש ולאור העוצמתי. שני הפנסים במרחק 100 מטרים מכם רק שהקלוש יראה מרוחק מאד בעוד העוצמתי יראה קרוב. עכשיו, בואו ניזכר שכל זה קורה במהירות נסיעה שגם לה המוח שלנו לא בנוי אבולוציונית.
אין כלי רכב שלא ניתן לכוון בו את האורות כראוי. עשו זאת.
איללכא...וסובבו בגז
ההמלצה לנסיעה עם אור גבוה בזמנו היתה במהלך היום. וזה לא מסנוור.