עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: רישיון A2 ו/או רכישת דו”ש בעתיד.

צפייה משולבת

Junior Member

רישיון A2 ו/או רכישת דו”ש בעתיד.

שלום.
    אני חדשה כאן. לאחרונה התעניינתי בהוצאת רשיון לדו גלגלי. בת 40, עם רישיון B מוגבל לאוטומט 5.5 שנים, אוהבת את הבימבה שלי ואת הנהיגה. נסיעות מחוץ לעיר לעבודה עד 25 ק”מ ביום, כביש צפוני מפותל, לא מהיר מספיק לטעמי. בסופ”ש ולפעמים מאמצע נסיעות ארוכות ומהירות, שכנראה אשאיר אותן לארבעה גלגלים מטעמי בטיחות.
    מכוון שאני אדם של יער ולא של עיר, הכיוון שלי בכלים - דו”ש לשבילי אפר וקצת סינגלים פשוטים כמו אלה שאני עושה עם אופניים.
    מבחינת יכולות: אני רוכבת על אופני שטח, אבל הפחד וחוסר שיווי משקל (בעיניי) מונעים ממני לשלוט טוב בפניות, סלעים עליות וכו'. אני מניחה שעם אופנוע לא יהיה יותר קל. אם לא ילך לי בלמידה - לא נורא, לפחות ניסיתי.
    מבחינת רישיון השיקול הוא מבחן שליטה במגרש. גם אם לא אקנה כלום בקרוב, לפחות יהיה לי רישיון הכי פשוט והלמידה האמיתית היא בקורס יותר רציני. אחרי הוצאת A2 בנוסף ל-B יש תקופה של נהג חדש?
    מבחינת הכלי:
    1. בכביש - מהירות לא חשובה (90-100), אבל יכולת לסחוב בעליות הצפוניות שלנו כן (אותם 90-100).
    2. בשטח - חול ובוץ לא מעניינים בשלב הזה, אבל חצץ או דרדרת עמוקה, או אבנים פה ושם - אפשר לרכב בשביל כזה עם דו”ש בנפח 125? גם בעליות?

אשמח מאוד ללמוד מנסיונכם, ואשמח להסברים טכניים וקישורים,
    מודה מראש
    נערך לאחרונה על ידי Shterna; 03-10-2018 בשעה 00:19. סיבה: סמיילים לא נטענו מהנייד

Senior Member
    אין תקופה של נהג חדש למעט איסור על הרכבה של אנשים נוספים על האופנוע בחודשיים הראשונים של הרשיון.
    קחי רק בחשבון שאופנוע דו"ש כזה יהיה ידני בעוד שגם רשיון הרכב הקיים שלך וגם רשיון הA2 שתוציאי הם על כלים אוטומטיים ואני די בטוח שזה מסוג הדברים שקורסים מתקדמים יותר לוקחים כבסיס מובן מאליו (מחייב בדיקה אבל רובם מצפים שתבואי אליהם עם הכלי שלך).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    קחי רק בחשבון שאופנוע דו"ש כזה יהיה ידני בעוד שגם רשיון הרכב הקיים שלך וגם רשיון הA2 שתוציאי הם על כלים אוטומטיים.
    תודה, הלימוד והרישיון A2 זה רק אוטומטי? אין איפה ללמוד על ידני?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shterna צפיה בהודעה
    תודה, הלימוד והרישיון A2 זה רק אוטומטי? אין איפה ללמוד על ידני?
    הלימוד בA2 הוא על טוסטוס אוטומטי ולמרות זאת הרשיון מאפשר לך לרכב גם על כלי ידני.
    הייתי במצב דומה לא מזמן (בגילך, עשיתי רשיון לאחרונה אבל עם נסיון של 20+ שנה בנהיגה, כולל הרבה שנים על מכוניות ידניות) ומיד אחרי שהוצאתי A2, הלכתי ושדרגתי אותו לA1 משום שזה הרגיש לי התאבדותי לעלות על כלי ידני עם אפס נסיון בתפעול שלו.
    כמו שרשמו כאן בצדק, כנראה שזה יהיה נכון להוציא ישר רשיון A1.

רישיון A1 רגיל. המבחן שליטה על אוטומט או ידני הוא אותו הדבר. רק שבA1 צריך לצאת לכביש. למי שיודע לנהוג זה אותו הדבר.
    חוץ מזה שפשוט יקח לך עוד כמה ימים להוציא את הרישיון.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שלום.
    אני חדשה כאן. לאחרונה התעניינתי בהוצאת רשיון לדו גלגלי. בת 40, עם רישיון B מוגבל לאוטומט 5.5 שנים, אוהבת את הבימבה שלי ואת הנהיגה. נסיעות מחוץ לעיר לעבודה עד 25 ק”מ ביום, כביש צפוני מפותל, לא מהיר מספיק לטעמי. בסופ”ש ולפעמים מאמצע נסיעות ארוכות ומהירות, שכנראה אשאיר אותן לארבעה גלגלים מטעמי בטיחות.
    מכוון שאני אדם של יער ולא של עיר, הכיוון שלי בכלים - דו”ש לשבילי אפר וקצת סינגלים פשוטים כמו אלה שאני עושה עם אופניים.
    מבחינת יכולות: אני רוכבת על אופני שטח, אבל הפחד וחוסר שיווי משקל (בעיניי) מונעים ממני לשלוט טוב בפניות, סלעים עליות וכו'. אני מניחה שעם אופנוע לא יהיה יותר קל. אם לא ילך לי בלמידה - לא נורא, לפחות ניסיתי.
    מבחינת רישיון השיקול הוא מבחן שליטה במגרש. גם אם לא אקנה כלום בקרוב, לפחות יהיה לי רישיון הכי פשוט והלמידה האמיתית היא בקורס יותר רציני. אחרי הוצאת A2 בנוסף ל-B יש תקופה של נהג חדש?
    מבחינת הכלי:
    1. בכביש - מהירות לא חשובה (90-100), אבל יכולת לסחוב בעליות הצפוניות שלנו כן (אותם 90-100).
    2. בשטח - חול ובוץ לא מעניינים בשלב הזה, אבל חצץ או דרדרת עמוקה, או אבנים פה ושם - אפשר לרכב בשביל כזה עם דו”ש בנפח 125? גם בעליות?

אשמח מאוד ללמוד מנסיונכם, ואשמח להסברים טכניים וקישורים,
    מודה מראש
    מה שאת צריכה זה רישיון A1, לא A2. אופנועי 125 אינם חזקים מספיק כדי לרכב בכבישים בינעירוניים בלי לאנוס את המנוע, וגם עם גז פתוח עד הסוף קשה לי להאמין שתגיעי איתם ל-90-100 בעליות של הצפון.
    לכן, מראש לכי לעשות A1 - עד 47 כ"ס.
    השיעורים מתבצעים על אופנוע הילוכים. לא מלמדים לרכב נכון, אלא רק לעבור את הטסט - לאחר מכן צריך ללמוד רכיבה נכונה בקורסים.
    במידה ואת בחורה גבוהה יחסית, תוכלי לרכוש אופנוע דו"ש בנפח 250-400 סמ"ק שיענה על כל הדרישות שלך בכביש ובשטח.

וכן, אם לא היית מוציאה B מוגבל לאוטומט (המצאה שטנית) - היה לך קצת יותר קל להתמודד עם ההילוכים ברישיון ה-A1.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    השיעורים מתבצעים על אופנוע הילוכים. לא מלמדים לרכב נכון, אלא רק לעבור את הטסט - לאחר מכן צריך ללמוד רכיבה נכונה בקורסים.
    במידה ואת בחורה גבוהה יחסית, תוכלי לרכוש אופנוע דו"ש בנפח 250-400 סמ"ק שיענה על כל הדרישות שלך בכביש ובשטח.
    תודה רבה!
    עדיין זה לא הוחלט סופית אם ארצה לקנות אופנוע, אם כן הקורסים כמובן כלולים בתוכנית.
    לאנוס את המנוע בעליות - זה מה שקורה עם ה-Rio 1.4 שלי, באמת חבל להתעלל בכלי.
    אני בגובה 162, לא חזקה במיוחד, אעדיף משהו לא כבד מדי.
    אני למדתי על ידני, על רכב די רגיש ועברתי לאוטומט אחרי שני כשלונות. הקואורדינציה עם הרגל השמאלית לא היתה משהו, לכן ויתרתי.

מיד אחרי שהוצאתי A2, הלכתי ושדרגתי אותו לA1 משום שזה הרגיש לי התאבדותי לעלות על כלי ידני עם אפס נסיון בתפעול שלו.
    מבחינה כספית השיעורים שווים? אם לומדים ל-A1 ולא הולך טוב אפשר להיבחן ל-A2 וזהו?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    תודה רבה!
    עדיין זה לא הוחלט סופית אם ארצה לקנות אופנוע, אם כן הקורסים כמובן כלולים בתוכנית.
    לאנוס את המנוע בעליות - זה מה שקורה עם ה-Rio 1.4 שלי, באמת חבל להתעלל בכלי.
    אני בגובה 162, לא חזקה במיוחד, אעדיף משהו לא כבד מדי.
    אני למדתי על ידני, על רכב די רגיש ועברתי לאוטומט אחרי שני כשלונות. הקואורדינציה עם הרגל השמאלית לא היתה משהו, לכן ויתרתי.
    אופנוע 125 נאנס הרבה יותר חזק מהריו.
    דמייני שאת מנסה לטפס עליה בהילוך רביעי מתוך 6, המנוע צורח בקו האדום - וכל זה מניב 70-80 קמ"ש.
    זה לא כיף, זה לא בטיחותי, וזה גומר את המנוע מ-א-ו-ד מהר.

עם 1.62 יהיה לך קצת קשה עם אופנוע דו"ש.
    עדיין יש כלים שיכולים להתאים למשימה. אפשר להנמיך דו"ש קרבי מסוגו של הימאהה WR250R, ולשלם את המחיר בשטח טכני (מרווח גחון מוקטן).
    אפשר לקנות דו"ש שיהיה קצת יותר נמוך מלכתחילה (כגון ה-AJP PR3/4, הונדה CRF250L).
    אפשר לקנות אופנוע שפונה יותר לכביש מאשר לשטח, אבל עדיין יכול להתגלגל מהר על שבילים (כגון הסוזוקי ויסטרום 250 או הב.מ.וו G310GS).

בקיצור - האופציות קיימות. מכאן, זה רק עניין של נחישות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    מבחינה כספית השיעורים שווים? אם לומדים ל-A1 ולא הולך טוב אפשר להיבחן ל-A2 וזהו?
    אם תחליטי להתחרט ולעשות A2, את תצטרכי לעשות מעבר בין כלים שונים שמתנהגים שונה וזה יקח כמה שעות אבל כל תהליך ההוצאה של A2 הוא מלכתחילה קצר מאוד ואני לא בטוח אם הטרחה העיקרית בהחלטה כזו היא הלימוד עצמו או הצורך להוציא טופס ירוק נוסף (פלוס אופטומטריסט פלוס ביקור מפוקפק נוסף במשרד הרישוי)

Junior Member
    תודה רבה לכולכם!
    לשטח טכני לא יהיה לי אומץ, מנסיון עם אופני שטח אז אין שום צורך בדו"ש קרבי. סגנון הויסטרום כנראה יתאים.
    אז אתחיל לחפש לי מורה, במעלות לא מצאתי, בכרמיאל יש שניים, לפי מה שמצאתי.

גם ממליץ בחום על הוצאת ידני A1, תמיד תוכלי לקחת כמה שיעורים אקסטרה. אין לחץ .
    חבל על הבזבוז זמן ובדיקת עיניים/רופא/ הכפולה ללכת למשרד הרישוי שתצטרכי לעשות.
    עד כמה שאני יודע זה 3 חודשים שאסור להרכיב.
    באופן אירוני, מורה הנהיגה לא מלמד לנהוג- רק לעבור טסט. הקורסים (שכדאי מאוד!) שתקחי אחר כך ילמדו אותך כיצד לנהוג בבטחון ואיך תוקפים פניות בצורה חכמה ונכונה.
    אני חייב לומר שלי זה עזר מאוד. עשינו תרגילים שלא האמנתי שזה אפשרי פיזיקלית שאעשה בתור רוכב חדש. כך שאני חושב שאין לך מה לחשוש מזה.

בנוגע לדגם מסויים של כלי - יש פה מנוסים ממני , אך מכיוון שגם אני מגשש צעדי בתחום השטח כמתחיל, אוכל לשתף ממה שלמדתי עד עכשיו: בשביל ההתחלה - כל דבר יכול להיות טוב לך עד שתלמדי מה באמת נכון לך, אז אולי לרכוש יד שניה זה רעיון טוב.
    2 כיוונים (שיותר רלוונטים לי, אבל אולי יתנו לך רעיונות בכיוון שלך).
    crf 250 של הונדה (כן, זה עגלה,אני יודע) אבל זה נקודת התחלה טובה. , יש את הדגם החדש שלהם - הראלי ,אבל יש לו הרבה יותר פלסטיקה שיכולה להשבר, אז אולי לא..
    wrr250 של ימאהה , נחשב בהרבה מקומות כאחד מהכלים הטובים ביותר.

125 אולי יתן לך את הבסיס של רכיבת שטח, אבל די מהר תגדלי לנפח גדול יותר, במיוחד אם את רוצה להגיע למהירויות שכתבת.

דבר אחרון - מיגון - אל תזניחי את המיגון, כי בשטח את הולכת להשתמש בו.
    כדאי לשים לב במיוחד להבדל במגיני ברכיים - ההבדל בין knee braces ל knee guards
    https://www.youtube.com/watch?v=mWb6Poi-nmI
    https://www.youtube.com/watch?v=27XXYoaW0rs

Junior Member
    בינתיים אתחיל ללמוד, נראה איך הולך לי. לא ממהרת לבחור ולקנות.

Senior Member
    שיהיה בהצלחה!

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אם את קרובה לכרמיאל כנסי למוסך נוע-תנוע.
    כן, עברתי מכרמיאל ללפידות לא מזמן. כשיהיה רלוונטי אפנה אליו

ציטוט נכתב במקור על ידי מורמור צפיה בהודעה
    ממליץ גם על wrr250 של ימאהה. יופי של כלי.
    קרבי מדי בשבילי, אני יותר בכיוון של
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לקנות אופנוע שפונה יותר לכביש מאשר לשטח, אבל עדיין יכול להתגלגל מהר על שבילים (כגון הסוזוקי ויסטרום 250 או הב.מ.וו G310GS).
    שיהיה בהצלחה!
    תודה רבה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אם את קרובה לכרמיאל כנסי למוסך נוע-תנוע. דברי עם יורם (תבואי עם סבלנות). תגידי שאיל מחוקוק אמר לך שתמצאי שם אנשים טובים שיעזרו לך.
    האיש הזה (פתיל קצר, לב זהב) הוא בדיוק מה שרוכבת חדשה צריכה. יעזור לך בהכוונה, ואם תקני אופנוע, גם בהנמכה שלו. אני בגובה שלך ואת ההתחלה שלי עשיתי שם (לפני איזה 15-20 שנה).
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 03-10-2018 בשעה 20:17.