אני גם אשמח לדעת
שלום וערב טוב לכולם,
לא מזמן יצא לי לרוקן מהאופנוע כמה ליטרים של שמן מנוע ונוזל קירור. אני יודע שלפי חוק (וטוב שכך) אסור להשליך נוזלים אלה לכיור, לאשפה או לכל מקום אחר שאינו מוביל לרמת חובב או מפעל אחר לטיפול בשמנים.
לאחרונה הסתובבתי וביקשתי ממוסכים לשפוך במיכל המיחזור שלהם, עד המוסך הרביעי נעניתי בשלילה ואף סיפרו לי כל מיני סיפורים הזויים (אחד אפילו המליץ לי לנסוע לשטחים ולהיפטר מהשמן שם. אני מקווה שזה לא מה שהוא עושה בעצמו).
השאלה שלי היא- היכן אתם ממחזרים נוזלים שאתם מחליפים בעצמכם?
אני מוכרח לציין שקראתי פה כמה הודעות בנושא, לצערי גם כאלה שמזלזלות בעניין ומעודדות למשל לשפוך לכיור ולהמשיך כאילו כלום. אשמח גם לשמוע את הדעה שלכם בנושא, היות ואני מבין לעומק את ההשלכות החמורות של מעשים כאלה וסולד מהם לחלוטין.
אני גם אשמח לדעת
לא שזה עוזר לך אבל באירופה יש בכל עיר כמה נקודות מיחזור שמופעלות ע"י העירייה ושם אפשר להביא את כל מה שמסומן עליו שאסור לזרוק לפח.
בחזרה לישראל ובלי ציניות נסה לשאול במשרד לאיכות הסביבה.
שווה לבדוק במשרד לאיכות הסביבה, מעניין מה העמדה שלהם.
אני מרוקן במוסכים (גם של רכב).
אם הבנתי נכון המוסך מוכר את השמן הישן לחברות הדלק למחזור, אז כדאי לו.
מוסכים גדולים מעבירים את זה למיחזור.יש להם מיכל מיוחד בשביל זה,בדרך כלל מאחורה .אני שם ליד בשעות ערב![]()
גם לי עלתה השאלה. מעניין האם מוסכים מורשים יבואן מחוייבים לקבל את השמן?
במרינה בהרצליה יש מקום שבו בעלי הסירות שופכים את השמן.
לא נועז להניח שבכל מרינה נורמאלית יש מקום לרוקן את השמן הישן, אני מניח שהמצב ככה כי רוצים למזער את כמות בעלי הסירות ששופכים את השמן למים.
רעיון טוב, אנסה לקבל תגובה מהמשרד לאיכות הסביבה.
נשמע כאילו הרעיון לשים מיכל שמן למיחזור יכול לצאת מהמרינה בהרצליה ולהתפשט, למשל נקודת מיחזור עירונית. חבל שזה לא ככה, אפשר היה לחסוך הרבה שמן שנזרק לפח כנראה.
כבר שנים אני שופך את זה למיכל המיחזור במוסך בישוב שלי
מוסכים חייבים על פי חוק לקבל את זה. תתקשר לאיכות הסביבה ותוך יום יסגרו להם את המוסכים.
לא חייבים כלום
בעבר הייתה דרישה לשמן שרוף והוא היה נאסף מהמוסך בתשלום,בהווה אין יותר דרישה והמוסך משלם על הפינוי כי לפי החוק הוא מחויב לפנות.
שמן מנוע משומש בכלל לא אמור להימצא אצלך כי על פי החוק אתה אמור לטפל ברכב רק במוסך מורשה מטעם המדינה
הנה החוק: https://www.psakdin.co.il/Law/%D7%AA...%22%D7%92-1993
בקצרה: מכיוון שעפ"י הגדרה רובנו "צרכני שמן" עלינו לפנות למתקן איסוף שברשות "מוכר שמן" או מתקן מיחזור.
מוכר שמן = מוסך או תחנת סיכה.