ייתכן שזו לוחית רישוי קטנה שקיצצו לה את המסגרת כדי שתהיה יותר קטנה.
לא חוקי.
שלום לכולם
היום ראיתי אופנוע אם לוחית רישוי שנראה לי גם די קטנה וגם לא סטנדרטית. למישהו יש מושג איך עושים כזאות? מה חיקיות הדבר?
IMG_1769.jpg
ייתכן שזו לוחית רישוי קטנה שקיצצו לה את המסגרת כדי שתהיה יותר קטנה.
לא חוקי.
בתחילת ספטמבר העברתי את הטרנסאלפ טסט במכון הדרום ביפו. רגע לפני שלוחית הזיהוי תנשור לה ניגשתי להחליפה לחדשה וביקשתי לוחית קטנה בהתאם לתקנה החדשה. נענתי בשלילה כי לא היו לו לוחיות קטנות וגם ובעיקר כי הראה לי מכתב שיצא ממשרד התחבורה שאוסר להטביע לוחיות קטנות לפי ההנחיה החדשה.
בשורה התחתונה, לא מובן לי היכן עומדת הלוחית הקטנה לאופנועים גדולים.
איללכא...רק במדינה מערבית מתוקנת. ישראל.
פקודת התעבורה מפנה לתקן.
התקן תוקן ביולי.
ביום 5/9/18 התיקון פורסם ברשומות.
בתקן יש שני סעיפים שעוסקים בתוקף:
בראשון כתוב שתקן רשמי ייכנס לתוקף 60 יום לאחר פרסומו ברשומות.
בשני רשום שמיום הפרסום ברשומות ולמשך שנה גם התקן הקודם וגם התיקון לתקן יהיו בתוקף.
שבוע שעבר העברתי את האופנוע טסט ראשון. עשו לי את הבדיקה הקפדנית ביותר שראיתי לדו גלגלי אי פעם. למזלי הכלי מקורי בדיוק כפי שיצא מהחברה, כך שלא היו בעיות. ולגבי הלוחית הם החליפו אותה לקטנה והציעו לי לשמור את הישנה ליתר בטחון.
אני החלפתי ללוחית קטנה ב'אוטו ציון' ביהוד. העלות 50 ש"ח.
מה הוא שאל ומה אתם עונים.
נראה כאילו חוץ מzx2r אף אחד לא פתח את התמונה המצורפת.
הלוחית בתמונה לא חוקית ולא תקנית לפי שום תקנה. זו לוחית שנחתכה כדי להתאים למה שבא לבעל הכלי.
או,
שזאת לוחית קטנה שפשוט מסתכלת לשמיים, ולכן נראית מלבנית וחתוכה.
אתם בעניין של להחליף כבר את הלוחית?
זה כבר "בסדר" או שעדיין יש חשש לקבל על זה דו"ח, ועדיף להמתין עם ההחלפה?
BMW F800 GSA
לא קשה בכלל. הלוחית חתוכה.
א.אם היא הייתה 'מסתכלת למעלה' אז לא היו רואים את הספרות כמו שצריך (נניח בצד את זה שהספרות מטושטשות כרגע- מבחינת גודל אפשר לראות שהלוחית די מאונכת לעומד מאחוריה.
ב. לפי אופי הכלי זה עוד יותר מאושש את מה שאני אומר. הרבה רוכבי קאסטום אוהבים להתעלל בלוחית. משום מה מתוך אוכלוסיית האופנוענים לקבוצת רוכבי הקאסטומים יש את ההפרעה הכי גדולה בכל הנוגע ללוחית הזיהוי.
לא מסכים איתך. ההפרעה מתחלקת לשלוש אבל הייתה צריכה להתחלק לארבע.
1. קסטומים - סתם מתעללים בלוחית כדי שלא תפריע למראה האופנוע.
2. ספורט - מקפלים את הלוחית כדי לא לקבל דוח מהירות.
3. שטח - אוהבים להרכיב את הלוחית על התיק בי"ס כי הם מפחדים ללכלך את השטח/להשאיר מזכרת.
4. Tערס בדרך לחיסול - היו צריכים להוריד את הלוחית לגמרי, אבל אין שכל אין דאגות.