חלק א'

ההחלטה לעשות טיול בזוג בדרום איטליה נפלה לפני כמה חודשים. מחקר קצר הניב תוצאות בדמות מספר השכרות אופנועים, שמהן נבחרה CIMT ברומא (נקדים את המאוחר – חבר'ה מעולים, שירות פנטסטי ומחירים הוגנים - מומלץ בחום).
לאור אילוצי העבודה, הזמן היחיד שבו אני יכול להרשות לעצמי חופש ארוך הוא בכריסטמס/שנה חדשה. עונה קרה עם גשמים מדי פעם – מה שדרש הצטיידות בציוד חורף. ניערתי את האבק מחליפת ה-RUKKA המשופשפת שלי, ארגנתי מכנס RST ומעיל DANE לאישה, ביגוד טרמי – והופה, יוצאים.

זה לא הטיול הראשון שאני עושה בסגנון, ואופי הטיולים האלה הספיק להתגבש לכמה נקודות עיקריות:
1. נקבע מסלול מראש (בד"כ – עפ"י מסלול של רכיבה מודרכת באחת ההשכרות המקומיות), אבל הוא בגדר המלצה בלבד. מותר לקצר אותו, להאריך אותו או לשנות אותו במהלך הטיול.
2. בהתאם, הלינה מוזמנת כל פעם במהלך היום. אין מלונות "שמורים" שהוזמנו מהארץ.
3. נקודת היעד של כל יום נקבעת באותו בוקר. לא מתחייבים לשום תכנון מעבר ליום הנוכחי... כי מי יודע מה יבוא לנו לראש.
המסלול שנבחר מחולק ל-11 ימי רכיבה עם יום מנוחה באמצע. בערך מאמצע הטיול, אבדנו כל קשר לתכנון המקורי. “מקור ההשראה" למסלול נמצא כאן:
https://www.mototouring.com/product/...outhern-italy/

מניסיון של טיול קודם בזוג עם 3 מזוודות ביוון שבוצע על CB500X, החלטי שהפעם אני לא מתקמצן. לוקח אופנוע נורמאלי שיידע להתמודד בכבוד עם המשקל. הנחות החורף בהשכרה עזרו, וכך שמתי את ידי על דוקאטי מולטיסטראדה 950 מזווד, מודל 2017, עם 17 אלף ק"מ על השעון. עלותו הסופית ל-12 ימי השכרה ו-2100 ק"מ הייתה קצת מעל 1000 יורו, כשמחיר הבסיס היה סביב ה-700 והשאר הוא "דמי קילומטראז'” - 0.18 יורו לק"מ, אחרי הנחה.
היה שם שיקול נוסף בבחירת האופנוע. אני מאוד אוהב את המולטי 1100 הישן והטוב שלי, אך אם יידרש לו מחליף – מתוך כל הליין של דוקאטי, על הנייר – ה-950 הוא האופנוע שהכי קורץ לי. חזק במידה, נוח, טנק גדול, ומנוע שמאוד דומה למונסטר 821 שכל-כך אהבתי כשקבלתי אתו למבחן התרשמות עבור דו"גיגים. אולי זה האופנוע הבא שלי? ואולי לא? הייתי חייב לבדוק, ולא ברכיבת מבחן של חצי שעה באדיבות היבואן.

טוב, מקבלים את האופנוע:

upload image by url

המשך בחלק הבא.