למה סיליקון זה חאפר? זה עושה את העבודה. זה טוב.
צמיגים - משומשים כי האופנוע הלך לפירוק לא הופך אותם לפחות תקינים, בטח לא כשהאופנוע נועד להיות פרוייקט לימוד ולא פרוייקט נסיעה.
שרשרת גלגלש אותו דבר - עד שאתה לא רואה את מניח הנחות.
ובעזה והבשטחים הכבושים כמו שאתה קורה להם - יש יכולת אילתור עובדת שאנחנו כבר שכחנו ממנה, ולא היה מזיק לשמר את הידע הזה.
בכאב אני אומר אבל הרקטות שהם שולחים עלינו עשויות מצינור מתכת ואלצנו אם הבורג הוא לא מקורי אז אוי ואבוי לנו ישר בכי ונהי.
אז חאפר ללמוד זה טוב.
חאפר לשפץ לרמת תצוגה זה רע.
יש כיוון "חשבתי על DR650 ולמה לא הדו"פ הישנים? מסובכים מדיי?"
לדעתי צריך לחשוב על הערך המוסף, זה צריך להיות כלי שתרצה לרכב עליו, שתהיה לך פינה בלב שתיתן לך את הרוח במפרשים.
אם אתה איש של כביש, שטח, דו"ש, טוסטוס, BSA - אספנות או cafeRacer זה אתה צריך להחליט.
2 פעימות או 4 זה לא עקרוני, 2 פעימות יותר פשוט באופן כללי.
ריבויי צילינדרים ברור שמיקר אבל ניראה לי שאין הבדל משמעותי בנפח מנוע.
תלוי בניסיון ויכולות שלך עד כמה תעמיק בפרוייקט.
המלצה שלי היא לאחר בחירת הכיוון, למצוא כלי במצב כמה שיותר טוב (לא משופץ) ליישר קו ולעשות טיפול יסודי, לרכב עליו ורק אז לחשוב על פרוייקט לאופנוע.
בטיפול היסודי אתה כבר תתארגן על ספרות, כלי עבודה בסיסיים, מתחם עבודה, יכולות שלך, פורומים וקבוצות פייס בתחום.
סתם לשפץ כלי מכאני כלשהוא אתה יכול גם מכסחת דשא..
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS
חומר אטימה הוא תחליף אטם,לא מיושם על אטמים או נועד למחזור של אטמים ישנים זה פשוט לא עובד טוב.
חומר טוב שמיושם נכון בין שני משטחים מחזיק שנים ועשוי להחזיק יותר מאטם מוכן.
מנוע דו"פ פשוט יותר רק בהרכבה (שגם זה לא תמיד) בדיאגנוסטיקה הוא עשוי להיות מסובך בהרבה.
בעוונתי חשבתי כמוך.
היה לי סוזוקי גדול נפח די חדש ורציתי לשחק עם משהו שמתקלקל.
קניתי XR650 ישן 1996 שהייתה לו תקלת מנוע. נסע אבל עישן בטירוף.
הגעתי איתו למצב שלמדי את הדגם על כל פרטיו.
הפשטתי את האופנוע לרמת השילדה.
ריתכתי את השילדה במקומות הידועים לכשל. לקחתי לניקוי חול ואחרי זה לצביעה "בחצם"
התחלתי מלמטה למעלה כמעט כל חלק באופנוע הנ"ל היה זקוק ליד אוהבת וכסף.
יכול להיות שלקחתי את זה לקיצון (מצב האופנוע בתחילה ורמת השיפוץ בסוף).
את הקורבורטור אחרי מלחמות רבות החלפתי בחדש!
את המנוע שניסיתי לתקן והשקעתי אלפי שקלים אחרי מספר רכיבות המנוע קרס. מצאתי את עצמי מחפש מנוע קומפלט שעובד... בסוף קניתי מנוע מפרוק (וגם נראה טוב יותר ועם סטרטר)
את ה CDI שפתחתי והלחמתי הייתי צריך בסוף להחליף בחדש.. לא משנה כמה ניסיתי לתקן
גאנטים הוחלפו בחדשים (הנאבה הייתה מפוצצת)
צמיגים
אגזוז
תיבת אוויר
בולם אחורי
שיפוך והחלפת קפיצים פנימיים בקידמי
צמת חשמל שעשתה המון בעיות הוחלפה אחרי לילות רבים של עבודה בחדשה.
ועוד מליון דברים כמעט שנה לקח הסיפור הזה
בסוף האם היה משתלם ? בעניים שלי מאוד! למדתי המון . עשיתי מה שאני אוהב.
19032007186_resize.jpg23032007198.jpgIMG_5252.jpg
נערך לאחרונה על ידי ziki; 25-10-2018 בשעה 15:46.
פות"ש - אין שום בעיה לעשות את מה שאתה מכוון אליו בתקציב שאתה מכוון אליו, הכול תלוי במצב של הכלי אותו תרכוש ואילו בעיות יש לדגם. אין ספק שיהיו חריגות בתקציב במקרים מסויימים אבל שוב - זה תלוי כלי ותקלה/בעיה.
הייתי מציע להתחיל דווקא מכלי תקין ונוסע מה שיאפשר התחלה עדינה עם מינימום התעסקות בקרביים של הכלי, אבל לא הייתי שולל כלים "לא נוסעים" במחירי ריצפה כל עוד אפשר להעריך בסבירות גבוהה מה התקלה וכמה יעלה לתקן.
לחילופין - אתה יכול להביא 2 כלים מאותו דגם, אחד תקין ואחד "גמור" לחלקים - להתלמד על שניהם ובמידה ויש בעיה עם חלק יש לך מאיפה לקחת.
ראיתי בזמנו ביד 2 GS עם בעיה במנוע בפחות מ 2000, תוסיף אחד תקין ב8000 ואתה עדיין בתקציב.
זיקי- הXR נראה סוף הדרך! למה זה לא עלה למשקיענים?
אני החזקתי dr650 ישן בתחזוקה עצמית.
זה אחלה אופנוע למטרות שלך, והתקציב ריאלי. כל הגישה למנוע ולפירוקים היא קלה.
שים לב לנושא הגיר, אם זה משהו שאתה לא רוצה להכנס אליו. צריך לבדוק טוב טוב שאין שריקות מהגיר או קפיצות הילוך, כי יש להם מחלה של גלגלשים שנשחקים ושורקים, או קופצים (בעיקר השלישי). בשלב מסוים הגלגלש משתחרר לטיול ברחבי הגיר/מנוע וזה כבר נזק שלא כלכלי לתקן.
יש לך לדעתי כלים עד 2002-2003.
מי שאמר לך שבעיות חשמל הכי קל וזול לתקן טועה.
בדרך כלל אלו התקלות הכי חמקמקות ובהן אתה הרבה פעמים נתקל באנשים (ומוסכים) שמחליפים רכיב אחרי רכיב בלי לפתור את התקלה.
בדיאר, המערכת מאוד פשוטה, אבל הרבה מהצמות חשופות לרטיבות וחום מעצם העובדה שאין פיירינג, ושהכלים הללו רואים גם שטח. בשנתונים שאתה מדבר עליהם ייתכן ויש כבר הרבה חוטים יבשי, כולל חוטי הצתה, שעלולים לשגע אותך כל פעם שיורד גשם.
אני לא הייתי נרתע מזה, רק לוקח בחשבון עלות של רכיבי שרשרת ההצתה (הcdi שלהם דווקא יחסית אמין לעומת אופנועים ישנים מקבילים, אבל לך תדע).
ספר המכונאים של הדיאר מאוד פשוט וברור. כמעט אין דבר שלא תוכל לעשות.
לא יכול לערוך.
בזמנו,
החלקים של הדיאר היו זולים משמעותית משל המתחרים,
ויש גם הבה אתרי אפטרמרקט, חלקם מתמחים באופנוע הספציפי (לא קאלט ברמה של הxr, אבל לא חסר).
יש ברשותי ויסטורם 1000 2008 עם רעשים קלים מהקראנק - כנראה צריך להחליף מייסבים
טסט לחצי שנה
שאר המכלולים תקינים, נראה מעולה
מניע ונוסע אך דורש תיקון
7500 ש"ח