תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: אג'ילי סיטי - פתאום לא מניע, צקצוקים מהאגזוז כשמתקרר (כ"ע)

Junior Member

אג'ילי סיטי - פתאום לא מניע, צקצוקים מהאגזוז כשמתקרר (כ"ע)

היי חברים,

1) הכלי התחיל היום לעשות לי בעיות עם הסטרטר. באתי להניע והסטרטר פשוט לא מגיב ללחיצה. כמובן שוידאתי שהסוויץ פתוח, ברקס לחוץ, רגלית למעלה וכל מה שיכול לגרום לכך. הסטרטר פשוט לא מגיב, אין סאונד אין כלום. לאחר כ-10 דקות של ניסיונות, הוא פתאום הגיב והניע ברגע. כרגע אני במצב שאני מפחד להוציא אותו מהבית, מהחשש שלא יניע לי כשארצה לחזור.
    2) לאחר נסיעה כשהאגזוז מתחמם ואני מדומם מנוע, נשמעים כל מיני רעשי ציקצוק כאלה מהכיוון של האגזוז, כאילו משהו נשרף שם. זה ממשיך כל עוד הוא חם ומפסיק לאחר כמה דק. זה משהו לגיטימי?

תודה מראש לעוזרים!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    1. יש שרשור דביק "לא מניע - מה עושים" שמטפל בדיוק במקרים האלה. והבעיה שלך היא ככל הנראה מגע חשמלי רופף איפשהו, באחד המיקרוסוויצ'ים - או שהוא נתקע לך (לא משתחרר והמעגל לא נסגר). תעבור על השרשור ותראה איפה לחפש את מיקרוסוויצ'ים.

2. רעשי קירור מתכת. תקין ורגיל.

כותרת צריכה לכלול את פירוט התקלות ולא "2 עניינים וכו'". אם מחליפים את כל המילים המיותרות שלא אומרות כלום שיש שם - זה בדיוק מספיק לתאר את שתי השאלות.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    1. יש שרשור דביק "לא מניע - מה עושים" שמטפל בדיוק במקרים האלה. והבעיה שלך היא ככל הנראה מגע חשמלי רופף איפשהו, באחד המיקרוסוויצ'ים - או שהוא נתקע לך (לא משתחרר והמעגל לא נסגר). תעבור על השרשור ותראה איפה לחפש את מיקרוסוויצ'ים.

2. רעשי קירור מתכת. תקין ורגיל.

כותרת צריכה לכלול את פירוט התקלות ולא "2 עניינים וכו'". אם מחליפים את כל המילים המיותרות שלא אומרות כלום שיש שם - זה בדיוק מספיק לתאר את שתי השאלות.
    בסדר גמור, קיבלתי.

לגבי התקלה- שמתי לב שאומנם הסטרטר לא מגיב, אך אם אני מנסה להניע עם אורות חניה כן יש תגובה כשאני לוחץ על הסטרטר (הם נחלשים בזמן הלחיצה), פשוט הסטרטר עצמו לא מגיב.
    האם התקלה עדיין חשמלית לדעתך?

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Omer5234 צפיה בהודעה
    בסדר גמור, קיבלתי.

לגבי התקלה- שמתי לב שאומנם הסטרטר לא מגיב, אך אם אני מנסה להניע עם אורות חניה כן יש תגובה כשאני לוחץ על הסטרטר (הם נחלשים בזמן הלחיצה), פשוט הסטרטר עצמו לא מגיב.
    האם התקלה עדיין חשמלית לדעתך?
    אם האורות נחלשים זה אומר שהמתג של הסטרטר עובד. לחץ על מתג הסטרטר קבוע ולחץ על הברקס כמה פעמים, לאט ורגוע. נסה את שני הברקסים. אם פתאום באחת מהלחיצות על הברקס זה כן יניע אז יש בעיה ביוניט של הברקס, עלות של לאפה שווארמה. אם זה המצב, אגב אז גם אור הברקס שלך עובד רק לסירוגין.
    אם לא נפתר אתה יכול לנסות ללחות על הסטרטר (והברקס) תוך כדי (אולי עם עוד מישהו) לתת מכות עדינות על הסטרטר עצמו. אולי הוא תפוס. במקרה כזה יש לשפץ או להחליף סטרטר (עניין של מאות בודדות של שקלים).
    האפשרות השלישית היא היוניט של ג׳ק הצד. הקטנוע לא אמור להניע כשהג׳ק פתוח. אולי אצלך היוניט תקול והקטנוע לא תמיד מזהה שהג׳ק סגור. הבדיקה- לחץ על מתג הסטרטר והברקס ותוך כדי סגור ופתח בעדינות (אבל עד הסוף) את ג׳ק הצד כמה פעמים. אם פתאום יניע אז זה היוניט הזה.
    אופצייה רביעית זה מגע רופף על המצבר עצמו של אחד הקטבים.
    אופצייה חמישית זה שילוב של שניים מהאופציות לעיל ואז כבר דרושה מעט יותר סבלנות לעלות על זה.
    בהצלחה ותעדכן.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אם האורות נחלשים זה אומר שהמתג של הסטרטר עובד. לחץ על מתג הסטרטר קבוע ולחץ על הברקס כמה פעמים, לאט ורגוע. נסה את שני הברקסים. אם פתאום באחת מהלחיצות על הברקס זה כן יניע אז יש בעיה ביוניט של הברקס, עלות של לאפה שווארמה. אם זה המצב, אגב אז גם אור הברקס שלך עובד רק לסירוגין.
    אם לא נפתר אתה יכול לנסות ללחות על הסטרטר (והברקס) תוך כדי (אולי עם עוד מישהו) לתת מכות עדינות על הסטרטר עצמו. אולי הוא תפוס. במקרה כזה יש לשפץ או להחליף סטרטר (עניין של מאות בודדות של שקלים).
    האפשרות השלישית היא היוניט של ג׳ק הצד. הקטנוע לא אמור להניע כשהג׳ק פתוח. אולי אצלך היוניט תקול והקטנוע לא תמיד מזהה שהג׳ק סגור. הבדיקה- לחץ על מתג הסטרטר והברקס ותוך כדי סגור ופתח בעדינות (אבל עד הסוף) את ג׳ק הצד כמה פעמים. אם פתאום יניע אז זה היוניט הזה.
    אופצייה רביעית זה מגע רופף על המצבר עצמו של אחד הקטבים.
    אופצייה חמישית זה שילוב של שניים מהאופציות לעיל ואז כבר דרושה מעט יותר סבלנות לעלות על זה.
    בהצלחה ותעדכן.
    תודה רבה על התשובה המפורטת!
    האמת שעד עכשיו (טפו טפו) הכל סבבה והוא עובד אחל. אבל בשביל הפעם הבאה שאתקל בזה, תוכל להגיד לי איפה נמצא הסטרטר?

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Omer5234 צפיה בהודעה
    תודה רבה על התשובה המפורטת!
    האמת שעד עכשיו (טפו טפו) הכל סבבה והוא עובד אחל. אבל בשביל הפעם הבאה שאתקל בזה, תוכל להגיד לי איפה נמצא הסטרטר?
    סטרטר נראה ככה:
    https://www.google.co.il/search?q=ag...h=659&dpr=2.75

מתנצל, לא יודע להעלות תמונות. כל מה שצריך זה להתכופף ולמצוא את הדבר העגול הזה מעל המנוע. לא צריך להיות מסובך, הוא לא מתחבא

שא ברכה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בקטנוע הוא דווקא כן מתחבא.

כשאתה נותן סטארטר, אתה שומע קליק חלש מאזור המנוע/תא מתחת למושב?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בקטנוע הוא דווקא כן מתחבא.

כשאתה נותן סטארטר, אתה שומע קליק חלש מאזור המנוע/תא מתחת למושב?
    אממ כמו שאמרתי, נכון לעכשיו הוא חזר לעבוד כרגיל, לא יודע איך. אבל כשהעניין קרה לי אז לא, חוץ מהיחלשות של האורות חנייה לא היה שום סאונד, כלום.
    לגבי עניין הרגלית צד- הכלי הטא אג'יליטי סיטי 2009, נראה לי שאין בו בכלל את היוניט שמונע מהקטנוע להניע כשהיא פתוחה. ניסיתי להניע בזמן שהוא עומד עליה והקטנטע הניע יופי.