שינהם סה"כ נחשבים לקטנועים אמינים. אני הייתי מכניס את הסילוור 400 של הונדה. אחד הקטנועים הכי אמינים שיש. תחזוקה של כולם פחות או יותר דומה. חשוב כמובן בשנתונים כאלה, לבדוק את הסטוריית הטיפולים
שבוע טוב לכולם.
אני רוכב כעת על XEvo 250 ומרוצה. דא עקא, חרשתי את הקטנוע ואני נוסע הרבה(כ-90 קמ ביום) ובכבישי השומרון(אזור הררי). אני רוצה לעבור לקטנוע 400 ואני מתלבט בין מגסטי לבורגמן. אני לא רוצה לעבור את ה-15000 והולך על שנתון 2013 בערך. אשמח להמלצותיכם מה עדיף כולל אמינת, תחזוקה ובו.
שינהם סה"כ נחשבים לקטנועים אמינים. אני הייתי מכניס את הסילוור 400 של הונדה. אחד הקטנועים הכי אמינים שיש. תחזוקה של כולם פחות או יותר דומה. חשוב כמובן בשנתונים כאלה, לבדוק את הסטוריית הטיפולים
בכללי 3 היפנים טובים ואמינים, כמובן כל כלי לגופו בהתאם למצבו, הסילבר יהיה יותר חלק וחזק בנסיעה בגלל שהוא 2 צילינדר.
אופנוע לא בא בחשבון?
Tracer 900
תודה רבה לתגובותיכם. חשבתי על הסילבר, אך הוא יקר יותר.
לגבי אופנוע, לא יודע. לא נתתי על כך את הדעת. מה אתה ממליץ?
הרישיון שלך ל A1 הוא אוטומט בלבד או רגיל? כיוון שיש חוק חדש יחסית בעניין הזה, שמאפשר הוצאת רישיון על אוטומט לדרגה הזו.
הייתי ממליץ דווקא להישאר עם אקס איבו 250 - הוא אחלה קטנוע! למה להחליף?
אולי תספר לנו למה אתה רוצה להחליף בכלל ואז נדע מה כדאי לך לעשות.
לדעתי, עדיף להתרחק מבורגמנים זקנים.
סילוור 400 לעומת זאת, ישרת אותך נאמנה במשך שנים רבות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יש לי A1 הילוכים. אני מחליף את האקסיבו כי הוא כבר עשה את שלו. הוא כלי מעולה, אך אני מחפש משהו קצת יותר חזק(אני שול כ-105 ק', בן 40 ונוסע יחסית הרבה). אני מחפש כלי נוח(החיסרון היחיד באקסיבו זה הכיסא הרך מדאי לטעמי), אמין וייתמודד טוב עם כבישי השומרון.
1. מה מוגדר זקן?
2. הסילבר יקרים ואני מעדיף שלא לחרוג ממה שהקצבתי.
בכנות, ואם הכלי הספציפי מטופל היטב ובמצב מדהים, ותצליח למצוא אחד כזה - לך על בוורלי 500 סמק. אבל הם נדירים וקשה למצוא אותם. אם יש לך סבלנות לכלי הזה, לך על זה. זה כלי עם המון בעיות ותקלות, אבל זה יכול להיות שווה. חוץ מזה, הייתי אומר גם כלים של הונדה טובים מאוד בנפחים האלה. אומנם יקר, אבל שווה את הכסף. זאת דעתי בקיצור. היה לי חבר עם בוורלי 500 והוא ייחודי בזה שהוא קטן יחסית מבחינת הגודל ביחס לנפח המנוע - ויש לו עיצוב ייחודי שמזכיר את ווספה מבחינת הפנס הקידמי. אבל שוב, כלי נדיר בארץ ורובם הושבטו. חוץ מזה יש גם את גילרה נקסוס 500 - גם כן כלי נדיר למצוא, אבל אם מוצאים הוא יכול להיות סבבה.
למה לא לשקול הונדה CB500X? גם יהיה יותר זול לתחזוקה ובדלק, גם יותר חזק ואמין. שים לו ארגז ויעשה אחלה עבודה.
זה הבסיס, כמובן שיש כלים פולסייז דוגמת הויסטרום, טרייסר 07 וכו' בגרסת A1.
Tracer 900
האופנועים שהמלצת, יותר זולים בתחזוקה מהקטנועים?! האמת, אים לי היכרות כלל עם תחזוקה באופנועים וזה גואם לי לחשש...