לכל מומחי הפורום שבת שלום,
שאלה עקרונית, מצוי בהתלבטות בין רכישת אופנוע עם קילומטראז' נמוך (כ- 35,000) אולם שנת ייצור 2009, ובין אופנוע שנת 2012 עם קילומטראז' כפול (כ- 70,000), ותוספת מחיר כמובן.
בהנחה ששני האופנועים שמורים ומתוחזקים "לפי הספר", מה לדעתכם עדיף ?
תודה מראש על העזרה בבחירה
שיילוק
לא חד משמעי.
עניין של מחיר ומצב האופנוע.
אני גם נוטה לכיוון של כמה שיותר חדש אבל..
אני הייתי הולך עם הקילומטראז' הנמוך. שלוש שנים זה לא הבדל בבלאי שיכול "לגמור" אופנוע. כמובן שיש בלאי שמגיע מחוסר שימוש באופנוע, אבל בגדול אם הק"מ סביר אני לא רואה סיבה שלא לקחת אותו.
על איזה כלי מדובר?
אחרי 186,000 קילומטר על טרנסאלפ מהניילונים, ברור לי שתחזוקה מוקפדת חשובה הרבה יותר מכמות הקילומטרים שמד המרחק נוקב. אלא אם האקזמפלר יוצר ביום שני ואז זה לא משנה.
לגבי ה- 2009, אני הייתי בודק את מקום חנייתו של האופנוע. אופנוע בן 10 עם 35000 ק"מ זה נסועה מעטה מאד. אם הוא עמד חשוף לפגעי מזג אויר יהיו לכך סימנים. גם ה- 2012 לא טחן ק"מ. אני הייתי בחור את האופנוע שתוחזק טוב יותר. האם לאחד מהם יש היסטוריית טיפולים מלאה ורצופה מאז עלה לכביש?
איללכא...וסובבו בגז
אם הכלי מ2009 נראה שמור יותר, הייתי הולך עליו.
אם הוא עמד בחוץ בשמש ובגשם לא. ואם גם ה2012 עמד בחוץ בשמש ובגשם, אז אחרי 7 שנים גם ממנו הייתי מתרחק.
בכל התשובות אשר ניתנו כאן כולל של חבר המערכת המהולל לא היתה ולו התייחסות אחת לפרמטר מספר הבעלים הקודמים.
עצוב.
אני מכיר נבלות שעלו לכביש לפני עשור, בעלים יחיד ושנראות כמו פח אשפה. שחוו עשור של תחזוקת שבר.
מנגד, אני מכיר אופנועים שעברו מספר ידיים אוהבות וטופלו כיאות.
אני, כמובן, יכול להמשיך כך ללא סוף. בשורה התחתונה, בעולם האופנועים שלי, אין משמעות למספר הבעלים הקודמים. התחזוקה והיסטוריית הטיפולים חשובה יותר. אגב, לא הייתי נוגע באופנוע שיש חורים בהיסטוריית התחזוקה שלו, בעיקר אם היה לו בעלים בודד.
מה שעצוב, הוא שהתגובה שלך מתייחסת רק לתגובות האחרות מבלי להתייחס לנושא עצמו.
איללכא...אז כמה בעלים קודמים זה סביר לאופנוע מ 2009 וכמה לאופנוע מ 2012? באופן כללי ובאופן פרטי ליאמהה XVS1300 ?
ראשית יואיל נא כבודו חבר המערכת למנות את ההבדלים בשנתונים. (אולי נוספה כבונוס מערכת ABS או תקנת יורו?)
לאחר מכן מומלץ לכבודו להשתחרר מהיסטרית הטיפולים (המתועדת) ולספר לנו כמה לא קל להחליף שמן+פילטרים+פלגים ל XVS1300.
לבד.
(גילוי נאות - מצופה ממך לדעת. כחבר מערכת. אני סתם טרול)
לנוגע בתחזוקת שבר. כן. מי כמוך בטח יודע.
מספר הבעלים הוא לא פקטור בעיני ברכישת אופנוע.
אלא אם יש מקרה קיצוני שמעלה חשד של תקלה מוסתרת.
מס' ידיים הוא הפקטור החשוב ביותר בתולדות האנושות .
זה נכון לגבי כל החיים ולא רק לגבי אופנוע.
לא ניתן לקבוע שום מעמד לאופנוע באם עבר ידים רבות.
הפרמטרים שלי זה:
1.בעלים
2.קילומטר
3.שנתון.
השפעת השינוי אקלים על רכבים,אופנועי וכל השאר [בישראל] זה החל מהחודש ה 11 עד לחודש ה 36.
מעבר לזה , הנזק כבר שם.
תקנה מרצדס/במוו וכו.. חדשה מהניילונים .
את החופש בגלגלים [סימן השפעת ההכלים על כל הרכב] וההתנהגות "הזרה" תתחיל להרגיש החל מהחודש ה 11 .
כאשר "השיא" יהיה בין 18 חודש ל 36 חודש.
מעבר לזה אין לזה שום משמעות.
אותו דבר גם אופנוע [אם לא מוקדם יותר]
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
החודש ה-11 זה נובמבר.
החודש ה18 זה מרצואר?
וה36?
מה שאני בעצם מנסה לשאול זה:
קסד, זה אתה?
או אולי לוויל?
![]()
חודש 11 לעלייה לכביש , חודש 36 לעליה לכביש.
"Senior Member" לידעתך כך גם בוחנים רכבים וכלים לפי מבחני אמינות ואחריות.
זה גם הסיבה שהאחריות בכל העולם יורדת ל 24 חודשים .
בארץ כל הרכבים עם 24 חודשי אחריות מכנית .
אתה מוזמן להציג לי רכב/אופנוע אחד שהאחריות שלו יותר מ24 חודשים מכנית.
יש לזה סיבה .
אגב כך כל בעל ניסיון "חש" את המכונה.
אם אתה משחק אותה דביל , מסביר כמו דביל ומתנהג כמו דביל ...
אולי ??
נערך לאחרונה על ידי John; 10-11-2018 בשעה 22:51.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד