אם זה התקציב לאופנוע כנראה שגם התקציב לתיקונים נמוך. במקרה כזה כדאי ללכת על אופנוע החדש ביותר שהתקציב מאפשר. לקיוואי ובנלי יש מספר דגמים יד שניה שיכול להיות ויתאימו לתקציב.
היי חברים.
יש לי חבר טוב שבעבר היה רוכב ומאוד רוצה לחזור לעולם הרכיבה. הבחור סטודנט והתקציב המשוער לאופנוע הוא 7-8 אלף, בלי חריגה. על הפרק - GS500, ER5, כל מיני 250 למיניהם. האופנוע ישומש בעיקר ליציאות מהעיר בסופי שבוע (טיולים, לבקר משפחה) ונסיעות עירוניות קצרות.
אני מכיר את שוק ה-GS500 מספיק טוב כדי לדעת שרובם דורשים המון אהבה. ה-ER5 נראים לא רע אך רובם עם הרבה מעל 100 אלף ק"מ. מבחינת 250 כל הספורטיביים פחות מדברים אליו, בנייקדים - הונדה CBF250, ימאהה YBR250 בעיקר. לדיאלים הוא לא מתקרב. היה לי CBF250 אבל מצבו היה כה גרוע עם קומפרסיה נמוכה בין היתר שאני לא יכול לתת דעה אמיתית על כלי במצב טוב, ויש לנו חבר עם YBR כבר מספר שנים שדי מרוצה ממנו.
איזה אופציות עוד יש? עד כמה האחזקה של סינגל 250 נמוכה משל טווין 500? ה-250 צעירים בכמעט עשור וזה פאקטור לא קטן, מצד שני 500 אובייקטיבית יכול לשרוד הרבה יותר ק"מ (ובתקופה שהבחור רכב הוא גמע ק"מ כמו מים, 8000 בחצי שנה).
אשמח לחכמת ההמונים. (והצעות נגד קניית האופנוע אינן רלוונטיות, תודה, אנחנו יודעים שהתקציב נמוך).
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
אם זה התקציב לאופנוע כנראה שגם התקציב לתיקונים נמוך. במקרה כזה כדאי ללכת על אופנוע החדש ביותר שהתקציב מאפשר. לקיוואי ובנלי יש מספר דגמים יד שניה שיכול להיות ויתאימו לתקציב.
תודה על התגובה.
לקיוואי ובנלי הוא לא מתקרב. מעדיף תוצרת יפן ואני מבין אותו לגמרי. התקציב לתיקונים לא יהיה גדול אבל לאחזקה שוטפת (כולל ביטוח ודלק) יש לו תקציב של כ-1000 בחודש. רוב האופנועים הישנים שהם קירור אוויר די פשוטים לתחזוקה וזולים אז זה לא קריטי.