תשובות במודגש:
חמש אותיות =

*לא בטוח מאיפה להתחיל בכלל.. מה זה הפול? מי הם בכלל ומה הם קשורים?
הפול מספק פתרונות כאשר חברות ביטוח לא מוכנות לבטח נהגים בעלי עבירות תנועה מרובות. מאחר וחברות הביטוח החליטו להמנע גם מביצוע ביטוח חובה לכל רוכבי הדו גלגלי, הפך הפול לגוף היחידי שאצלו ניתן לבצע ביטוח חובה לרוכבי דו-גלגלי. הפול הוא גוף משותף לכל החברות ונועד להיות ל"רשת" שקולטת את כל מסורבי ביטוח החובה.
*זה לא אפשרי פשוט להכנס אל הגנבים הרגילים שאני מבטח אצלם את הרכב ולרכוש שם ביטוחי חובה + ג + מקיף?
ביטוח חובה לא, כפי שהסברתי בסעיף הקודם. אבל ג' ומקיף אתה בהחלט יכול לנסות.
*הסתכלתי קצת באינטרנט וראיתי שמצד אחד אי אפשר להעביר טסט בלי ביטוח, מצד שני ל ~40% רוכבים אין ביטוח..
מה זה אומר? שהם עושים ביטוח, מעבירים טסט, ומיד לאחר מכן מבטלים? אם כן - זה חוקי?? ומה עושים במקרה של תאונה עם נזקי גוף?
כן, זה מה שעושים. ולא, זה לא חוקי לרכוב כך או להעביר טסט כך (קומבינה).
אתה לא רוצה לדעת כמה גרוע זה הופך להיות אם מתרחשת תאונה ומעורב בה מחוסר ביטוח.
*הבנתי שיש עכשיו איזה שהם דרגות ביטוח חדשות בהתאם לנפח מנוע? (מה קרה שהחליטו פתאום ללכת לפי נפח ולא כוח סוס??)
ושהמדרגה נופלת בדיוק על הגבול של לפני ואחרי 250 סמ"ק - השאלה היא איך זה מגיע לידי ביטוי בג'ובות? מה יהיה ההבדל בין לבטח CBR250r לבין R3\NINJA300
כן. מדרגות ביטוח החובה, נכון להיום, עדיין נצמדות לחלוקה שהייתה בין דרגות הרישיונות מלפני 12 שנים בערך (לפי נפח) ולא התעדכנו מאז לחלוקת הרישיונות שיש כיום (לפי הספק).
ההפרש בין אופנוע 250 סמ"ק ל-300 יכול להגיע ליותר מ-1000 שקלים בשנה.
*יש מצב לזרוק הערכת מחיר כמה יעלה לי לבטח כלים כפי שהזכרתי למעלה?
כמובן שלא אתפוס אף אחד במילה אלא פשוט מנסה להעריך כמה יעלה לי ההוצאה הראשונית השמנה של כלי+ביטוחים+מיגון..
(בן 25, וותק 7 שנים על הכביש, ללא תביעות, נהג B\C1)
יש מחשבון של חברות הביטוח באינטרנט שבו אתה מקליד פרטים ומקבל מחיר. חפש אותו.