תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: 125 סמ"ק, תוך תל-אביב, לפעמים הרצליה, רעננה(פעמיים בשבועיים)

125 סמ"ק, תוך תל-אביב, לפעמים הרצליה, רעננה(פעמיים בשבועיים)

שלום חברים, מה שלומכם? מקווה שבסדר בסך הכל.

עד היום רכבתי על אופניים חשמליים, תוך תל אביב, אך הבלאי והנזק שלהם מאוד מקשה עליי, הבטריה כל רבעון יורדת בכמה אחוזים, והקילומטר הנמוך בהתאם לזאת החלטתי אוליי לקנות לי אופנוע 125 סמ"ק. הוא הולך להיות אצלי אני מעריך כשנה וחצי.

אני פונה אליכם משום שאני חייל שמסיים כל יום את העבודה בשעה 8 בערב, ואין לי ממש הרבה זמן לשבת ולקרוא מאמרים והסברים השונים אז אהיה טיפה חצוף, ואשאל כאן, את השאלות הבסיסיות שיש לי, אז אני בן 22 1.67 בערך שוקל 63 בחור קטן סך הכל.

א. לאופנוע 125 סמ"ק, אני חייב הערכה שלכם, אחרי קניית ציוד בסיסי וחיוני(לדעתכם) כולל ביטוחים\טיפולים(ממוצע) ודלק לרוכב לא מטורף, כמה העלויות לשנה\ לחודש שאדע אם אוכל לעמוד בכך, הרי בצבא לא מרוויחים יותר מדיי
    ב. דגם אופנוע, יכול כאן זה כבר עניין סובייקטיבי, אך ברמה הכללית, עדיף לי אופנוע 125(יש כזה?) או קטנוע? מה יותר אמין ויציב? ואם כן אשמח לדגמים כי השוק הזה זר לי.
    ג. יד ראשונה או שניה? האם בשוק הזה "חתול בשק" נפוץ? האם אדם שלא מומחה גם אם ידריכו אותו פחות או יותר מה לבדוק, עדיין יפול בפח, כי אין לו את "העין" של אופנוען?

בעניין התקציב לא רשמתי, נראה לי זה נגזרת של יד ראשונה או שניה, אשמח אם תוכלו לתת לי אוריינטציה, השקעה לשנה וחצי.

סליחה על החפירה ושיהיה לכולנו סוף שבוע טוב ובטוח.

Senior Member
    אולי תקנה אופניים חשמליים יותר איכותיים?

Senior Member
    יש אופנועים בנפח 125 סמ"ק. יש לך לדוגמא את הקיוואי RKS125 שנמכרים חדשים בערך ב-10 אלף, אחלה תמורה למחיר. צריכת דלק של 1 ל-40-45 בערך.
    בנפח כזה אם יש לך את האופציה לקנות מיד ראשונה הייתי אומר שעדיף. אני לגמרי בעד לקנות כלים משומשים אבל בנפח הזה ספציפית יש הרבה מאוד ילדודס שלא יודעים אחזקת אופנוע מה היא ושוחטים את הכלי.
    הביטוח הכי זול שתוכל לעשות יהיה חובה עם השתתפות עצמית, אני מאמין שייצא באזור ה-3500 עם צד ג', אל תתפוס אותי במילה. יש מחשבון של "הפול" בגוגל שאפשר למצוא.
    מיגון כמובן חובה - קסדה שלמה, מעיל וכפפות. ציוד במחיר סביר אתה יכול למצוא אצל הייבואן של Laret. מעיל רב עונתי וכפפות חורף של לרט עם קסדה תקציבית יחסית של LS2 יגיעו לאזור ה-1500-1700, אחלה תמורה למחיר מניסיון של כמה שנים עם מוצרים שונים של 2 המותגים האלו.
    אם תוכל לעמוד בעלויות האלה אז ברוך הבא לעולם הדו-גלגלי ממליץ בחום לקחת שיעור נהיגה אחרי שתקנה את האופנוע כדי להבין איך לתפעל את ההילוכים בצורה טובה ולא לגרום נזק לגיר או קלאץ'.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אתה יכול לקנות סוללה 48v 20 אמפר בכ1500 שקל והיא תחזיק לך לאיזה 100 קמ על אופניים לא משופרים.
    בגלל הטווח העצום יעברו כמה שנים עד שתרגיש איזהשהיא השפעה של התיישנות הבטרייה. אז אם אתה מחפש פתרון זול - זה הפתרון שלך. אופנוע יעלה לך הרבה הרבה יותר.

תודה לכולם על התגובות. אך האופצייה של שדרוג האופניים החשמלים לא כרגע על הפרק מכמה סיבות:
    א. חוקית- אני לא מוכן לנסוע יותר על 25 קמ"ש בכבישים, זה מסוכן בשבילי ולא מוכן לשנות את המערכת ולהסב אותה בצורה בלתי חוקית בשביל למשוך עוד 10 קמ"ש.
    ב. בלאי- אני כבר מתמודד לאו דווקא עם בעיות עם הבטריה, אלא בעיות ב"שפיצים" של האופניים, בלמים, כידון רופף, בקיצור חאלאס עשה עבודה טובה לשנה ולהמשיך.

אז כרגע
    הקיוואי RKS125, יש סיבה שהצעתה דווקא אופנוע ולא קטנוע? אשמח לדעת למה, ואיך הוא יחזיק פעם בשבועיים להרצליה או לרעננה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קנה אחד מקטנועי ה125. אם אין לך סיבה מיוחדת לאופנוע (וב-125, גם ככה לא תלך להשכיב בסדום-ערד), אז קטנוע יהיה הרבה יותר פרקטי.
    אל תינעל על דגם, חפש מה הכי שמור.
    אני הייתי מכוון על אחד היפנים או הקוריאנים, ונמנע מהסינים.

Senior Member
    הצעתי אופנוע כי אני משוחד ובכל נפח נוטה להציע אופנועים מעל קטנועים, זה כיף אחר לגמרי. יש גם כלים כמו הקיוואי סופרלייט שנראים נחמד לאללה, קצת "פוזה" לא מזיקה לאף אחד.(ולא אין לי שום קשר לקיוואי).

מבחינת בין עירוני אני יכול לאמר לך שעשיתי טיול עם ידידה מהרצליה דרך אשדוד לעוטף עזה וחזרה כשהיא על 125 סמ"ק, קצב קצת איטי אבל היה אחלה. תל-אביב-רעננה זה לא מרחק גדול, כנ"ל הרצליה, תישאר בנתיב הימני וסע במהירות סבירה (85 קמ"ש זו מהירות שיוט טובה לרוב ה-125).

אם אתה כן הולך על קטנוע אז תחפש אחד עם גלגלים גדולים (דוגמאת ה-HD125), הוא יהיה יותר יציב מאחד עם גלגלים קטנים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ובלי שום נפח אחסון.

Banned
    לך על קטנוע 125 של סאן יאנג, הם הכי פופולריים ואמינים. לא בהכרח גוי רייד 125, אבל אפשרי גם גט 125, HD 125 או אולי אפילו גוי מקס 125. לא ממליץ לקחת אופנוע עם הילוכים בנפח הזה - זה לא כיף בנפחים נמוכים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בעקרון קטנוע יתן לך מענה טוב.

ובכל זאת על הכביש המהיר הייתי מעדיף אופנוע שידע להתגלגל בקצב התנועה עם קצת ייכולת להאיץ מעבר לקצב התנועה וכמובן מתלים טובים יותר וגלגלים גדולים יותר מהקטנוע הממוצע.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI