שלום חברים, מה שלומכם? מקווה שבסדר בסך הכל.
עד היום רכבתי על אופניים חשמליים, תוך תל אביב, אך הבלאי והנזק שלהם מאוד מקשה עליי, הבטריה כל רבעון יורדת בכמה אחוזים, והקילומטר הנמוך בהתאם לזאת החלטתי אוליי לקנות לי אופנוע 125 סמ"ק. הוא הולך להיות אצלי אני מעריך כשנה וחצי.
אני פונה אליכם משום שאני חייל שמסיים כל יום את העבודה בשעה 8 בערב, ואין לי ממש הרבה זמן לשבת ולקרוא מאמרים והסברים השונים אז אהיה טיפה חצוף, ואשאל כאן, את השאלות הבסיסיות שיש לי, אז אני בן 22 1.67 בערך שוקל 63 בחור קטן סך הכל.
א. לאופנוע 125 סמ"ק, אני חייב הערכה שלכם, אחרי קניית ציוד בסיסי וחיוני(לדעתכם) כולל ביטוחים\טיפולים(ממוצע) ודלק לרוכב לא מטורף, כמה העלויות לשנה\ לחודש שאדע אם אוכל לעמוד בכך, הרי בצבא לא מרוויחים יותר מדיי
ב. דגם אופנוע, יכול כאן זה כבר עניין סובייקטיבי, אך ברמה הכללית, עדיף לי אופנוע 125(יש כזה?) או קטנוע? מה יותר אמין ויציב? ואם כן אשמח לדגמים כי השוק הזה זר לי.
ג. יד ראשונה או שניה? האם בשוק הזה "חתול בשק" נפוץ? האם אדם שלא מומחה גם אם ידריכו אותו פחות או יותר מה לבדוק, עדיין יפול בפח, כי אין לו את "העין" של אופנוען?
בעניין התקציב לא רשמתי, נראה לי זה נגזרת של יד ראשונה או שניה, אשמח אם תוכלו לתת לי אוריינטציה, השקעה לשנה וחצי.
סליחה על החפירה ושיהיה לכולנו סוף שבוע טוב ובטוח.