נראות רציניות!
תתחדש
קיבלתי היום את הכפפות החדשות שהזמנתי: Held Twin 2in1, gloves Gore-Tex.
עלויות:
הכפפות עלו 151 יורו.
משלוח 20 יורו.
סהכ בשקלים: 718 שקלים.
מע'"מ 123 שקלים.
זמן הגעה:
שבועיים וחצי משלוח לארץ.
שבועיים שחרור מהמכס (אחרי כמה מיילים).
5 ימים מרגע השחרור מהמכס ועד הגעה לדואר.
הכפפות:
הכפפות הקודמות שלי הם גם של held, עלו 250 שקל.
סבירות, אבל בגשם רציני תמיד כשלו (לא גורטקס) ובימים קרים הקור לגמרי חדר.
הכפפות הן כפפות גורטקס, 100% עור.
כפי שניתן לראות הן ארוכות יחסית, יש שתי רצועות להתאמת הגודל.
בכף יד שמאל יש "מגב" למשקף של הקסדה.
מיגונים:
מיגון קרמי באזור פרקי האצבעות ומיגון נוסף באזור כף היד.
החידוש:
לכפפה בעצם יש בטנת פליז לחימום ואם לא מעוניינים אז מכניסים את היד מתחת לבטנה ואז הכפפה פחות מסיבית ועם יותר "רגש".
בציטוט יותר מדויק:
Gore 2in1 technology 1 side warm, 1 side tactile
הכפפה מרגישה מאוד איכותית, באמת ניתן להרגיש בהבדל בלי בטנה מחוממת ובלי.
המיגונים מרגישים הרבה יותר איכותיים מהכפפה הקודמת.
ואני בטוח שהשנה מים לא יחדרו.
העלות אכן יקרה מאוד, אבל השיקול היה להשקיע עכשיו ל3-5 שנים או לקנות משהו זול יותר ואולי להתאכזב.
![]()
נערך לאחרונה על ידי uriar; 26-11-2018 בשעה 20:46. סיבה: תיקון לינק תמונות
נראות רציניות!
תתחדש
תתחדש. לא רוצה לאכזב, אבל המים כנראה יזלגו מלמעלה דרך המפרק מהמעיל לתוך הכפפה. יש כפפות של rev'it גם goretex שיש להם שתי שכבות כאשר אחת מהן נכנסת מתחת למעיל והשניה מעל וכך הן יוצרות כיס שמונע כניסה של מים לתוך הכפפה. גם רגש מעולה. לא זוכר כמה עולות, אבל בשביל רכיבה בגשם בהחלט מומלצות.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מים לא יחדרו מהסיבה הפשוטה שכפפות לובשים מתחת למעיל/חלפס.
לא נוח, ללבישה, אי אפשר להוריד באמצע הרכיבה, אבל ככה לובשים.
זה נכון, ואני תמיד רוכב ככה.
אני חושב שהוא התכוון שבתצורה הזאת (מעיל מעל הכפפות) המים יכנסו דרך המיגון.
אז או שאני הבנתי לא נכון או שהוא לא היה ברור.
בכל מקרה זה גורטקס, אז מים לא אמורים לחדור (בהנחה והמעיל מעל הכפפה ולא מתחת).
עשיתם סלט ממה שאמרתי. אכן אם ללבוש מעיל מעל כפפות יש סיכוי שמים לא יזלגו מהמעיל לתוך הכפפה. אבל, הסגירה של כפפה עבה / רחבה בכוונה כדי לשים אותה מעל המעיל. וגם אם תכניס כפפה בתוך מעיל, ברכיבה ידיים זזות והכפפה תצא החוצה.
בשביל זה רויט השקיעו מחשבה ויצרו כפפה עם שתי שכבות מיגון - פנימית שנכנסת מתחת למעיל וחיצונית שנסגרת מעל. המצב האידאלי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
קודם כל תתחדש!
בתור חסיד גדול של הלד יש לי כפפות דומות שלהם, held air n dry, שהן כפפות דו עונתיות עם שני תאים, אחד ל'קיץ' עם איוורור והשני ל'חורף' עם גורטקס. הסיבה למרכאות היא שתא הקיץ אמנם מאוורר אבל ממש לא מספיק לקיץ הישראלי, ותא החורף יבש לחלוטין הודות לגורטקס אבל ללא ריפוד פנימי, מה שגורם לקור להגיע לאצבעות בימים קרים מאוד. אצלך אני מבין שהכפפות מיועדות רק לחורף והגורטקס מקיף את שני התאים. לגבי המים, אני די בטוח שלא תרגיש ידיים רטובות יותר. לגבי החימום, נראה אחלה התא עם הפליז.
באופן כללי אני מאוד מרוצה מהכפפות שלי, תוך הבנה שהן לא באמת יכולות לשרת אותי כל השנה ולכן משמשות ככפפות סתיו-חורף (ביחד עם undergloves ממיקרופליז). משתמש בהן כבר עונה שניה ולא סובל ממים שחודרים בכלל. ממליץ לך לשים לב לדבר אחד בשימוש, החיבור בין התאים הוא נקודת כשל בתפירה, אז כשאתה לובש את הכפפות תיזהר לא למשוך אותן חזק מידי, שלא יפרם לך החיבור (צירפתי תמונה להמחשה).
תהנה.![]()
תתכונן לזה שהקור יחדור טת הכפפה ותקנה לך מחמם ידיות.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
נראות מצויין. יש לי כבר שלוש שנים כפפות דומות והן לא מאכזבות. שךי גם הלד ארוכות עם גור-טקס אבל שלך נראות הרבה יותר טוב: ממוגנות והפטנט עם הבטנה נראה שימושי. אשמח לדיווח איך הוא לאחר שימוש. תתחדש!
כשיש צפי לגשם רציני הכפפות מתחת למעיל. עם המעיל הנכון זו לא בעיה בכלל. בגשם קל אין בעיה גם אם הן מעל.
לפי תשובה שקיבלתי מהלד בעניין גריפים מחוממים, לטענתם גריפים מחוממים וגורטקס לא משחקים יפה ביחד. לפי מה שהם אומרים, הבדלי הטמפרטורות בין פנים הכפפה החם והחוץ הקר זה מה שמאפשר את האטימות ממים עם האווריריות, ושינוי המאזן הזה ע''י גריפים מחוממים יכול לגרום לכניסה של מים לכפפה. אם זה נכון או לא, אין לי דרך לומר וזאת למרות שרוב חיי המקצועיים אני מתעסק עם ממברנות ושינוי תכונות חדירות דרכן.
סיכום שבוע:
אז הרעיון עם השני תאים מאוד נחמד ואף פרקטי.
שאני נוסע לעבודה בבקרים יותר קר אז אני משתמש בתא עם הפליז.
אחרי הצהריים עדיין לא קר ואני משתמש בתא השני.
אכן ניתן להרגיש הבדל ברמת "הרגש" של הכפפה בלי הפליז.
למרות זאת, זאת כפפת חורף עם כל המשתמע מכך ובימים טיפה יותר חמים גם השימוש בתא בלי הפליז לא יעזור הרבה.
הרעיון של שני תאים מאוד מתאים לחורף הישראלי מכיוון שטווח הטמפרטורות פה לא מאוד נמוך (ביחס למדינות אירופה כמובן).
לא ירד גשם השבוע אז עוד לא חוויתי גשם איתן, אבל זה גורטקס אז לא תהיה בעיה.