ראשית ברכות!
הייתי בהתלבטות זהה לפני חצי שנה וקניתי SV650 למרות שפחות אהבתי את המראה שלו.
השיקולים היו שמדובר בכלי שנחשב טוב יותר ("חצי" קטגוריה מעל הCB500F), העלות היתה דומה וכרוכב חדש דנדנש כמוך, היה לי חשוב לדעת באיזה הילוך אני נמצא (חיווי שלא קיים בהונדה) וגם הlow rpm assist של סוזוקי היה נראה לי נחמד.

מבחינה טכנית הוא אחלה כלי. הכח שלו יותר ממספיק למתחילים, הוא מהנה לרכיבה מבלי להיות מאיים ולא היו לי שום תקלות (כשהוא גם נחשב אמין מאוד).
הבעיה העיקרית שלי איתו היא ארגונומית. המושב רע. הוא משונה, מעוקל ונמוך (הוא גם קשה אבל זה פחות מפריע לי). מלפנים צפוף עד כאב ומאחור יש שיפוע שדוחף אותך קדימה. עבורי הישיבה נמוכה (אני 1.82), הברכיים כפופות מאוד ומציקות אחרי חצי שעה/שעה של רכיבה. האופנוע גם צר נורא וצריך ממש לקרב את הברכיים כדי לתפוס אותו שם. אם אתה בחור קטן אז יכול להיות שזו לא בעיה או אפילו יתרון אבל אם אתה בחור גדול אז חשוב שתקח את זה בחשבון.

אופציה נוספת לבדיקה היא הדיוק 390. למדתי על כזה והוא גם היה ברשימת המועמדים שלי אחרי כן. הוא נחשב פחות אמין, צילינדר בודד ומרווח טיפולים קצר יותר אבל הוא עומד בתקציב שלך כחדש. גם הוא לא נחשב מאוד נוח אבל הוא נוח יותר מהסוזוקי והמתלים שלו טובים יותר (וזה משמעותי ומורגש).