אם אתה עוסק מורשה תעשה ביטוח חובה רגיל זה נכנס לעסק ומזדכה במס (אין מע"מ על ביטוחים). אם אתה חברה בע"מ והכלי משמש את עובדי החברה אז על העסק מה שמעלה את הפריימיה לסכום של 8000 ש"ח.
חיפשתי גם פה, גם ברשת, גם שאלתי רו"ח, ואין לי תשובה ברורה.
אופנוע שמוכנס לסעיף הוצאות של עוסק מורשה-ביטוח חובה רגיל או עסקי?
יש לי הרגשה שכל הענין הזה לא מוגדר ולא ברור ומעבר לכל-אולי יש לו מרכיב של חוסר ביטוח במקרה תאונה?
מאד אודה אם למישהו יש תשובה חד משמעית.
נסיעה זהירה בגשם ותודה.
אם אתה עוסק מורשה תעשה ביטוח חובה רגיל זה נכנס לעסק ומזדכה במס (אין מע"מ על ביטוחים). אם אתה חברה בע"מ והכלי משמש את עובדי החברה אז על העסק מה שמעלה את הפריימיה לסכום של 8000 ש"ח.
עד כמה שהבנתי את המושג 'בעלות אחרת' לעניין הביטוח נכונה,
כל עצמאי המקזז הוצאות רכב מהעסק נכנס להגדרה וצריך לבטח בהתאם.
(הבחירה שלך היא להכניס להוצאות או לא להכניס... למשל בשנה שלא קרה בה שום אירוע ביטוחי... סביר להניח שלא יבדקו לעולם, אם כן קרתה תאונה באותה שנה אז אולי יבדקו וימצאו...).
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
טוב, מקפיץ כי זה רלוונטי לשאלה שלי,
אני עצמאי (עוסק מורשה) וקניתי ביטוח חובה עסקי לאופנוע שלי כי עפ"י סוכן הביטוח יש בזה צורך לכיסוי נסיעות במסגרת העבודה (אצלי למשל זה פגישות והגעה ללקוחות ומהם חזרה). - זו התשובה לשאלה הפותחת.
עכשיו אני לפני שלב הכנסת הוצאות האופנוע לעסק, הביטוח תחזוקה ודלק. אשמח לדבר עם מישהו שעושה את זה בעצמו להבין את הפרוצדורה...
כן במקביל שואל סוכני ביטוח ורו"ח, אבל רוצה לשמוע מהניסיון שלכם...
If you wanna ride - ride, don't talk
אפשר להגיש את הוצאות הדו"ג כהוצאה, רק אם הכלי בקטגוריה l2, כלומר A1, כלומר עד 47 סמ"ק או 35 kw. אני עושה זאת כבר שנה שלישית ואשמח לייעץ למי שצריך.