לרוב בגלל שהכלי משופר\מוסב\לא תקני מבחינה בטיחותית.
היום ראיתי מודעה :אופנוע 2017 7500 ק"מ,הורד מהכביש ,למכירה .
זה רק דוגמה-לא פעם אחד ראיתי מוכרים כלים חדשים יחסי .
מה הסיבה ל הורדה מהכביש אופנוע טוב?
בכלים שגילם עד שנתיים ישנה חובה לתקן בחלפים מקוריים. מה שגורם לעלות תיקן גבוהה מאד במקרה של תאונה. מ-50% נזק הכלי יוגדר כאובדן להלכה ומ-60% כאובדן גמור. ייתכן שזו הסיבה.
לא מורידים כלי חדש מהכביש סתם, זה כנראה עקב תאונה שכאמור השביתה את הכלי. יש לי חבר שרכב נכנס לו באופנוע, המזלג התעקם, הרגלית האחורית נכנסה לאגזוז וקצת פלסטיקה נשברה, שום דבר שהתקנת סליפ-און ומזלג חלופי מאופנוע ספורט ישן לא היו פותרים, אבל השמאי השבית את הכלי ובסופו של דבר הבחור גם לא הרוויח כלום בבית המשפט כי הפוגע היה שוטר.
הנה לך דוגמא ללמה.
אני מכיר XMAX 125 2017 שירד מהכביש עם 5000 קמ בלי שריטה עליו
למה ירד מהכביש? ירד מדרכה, קיבל מכה קטנה בשלדה שעשתה שקע קטן - מבחינת השמאי צריך להחליף שלדה והעלות עוברת 50% - ירד כלי במצב חדש לחלוטין מהכביש (באישור בעליו כמובן)
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 02-12-2018 בשעה 22:03.
סיפור ארוך.
בקצרה - היה צד ג' וחובה מלא. החבר נסע ברחוב הביתה, הנהג יצא מחניה בלי להסתכל ונכנס בו מהצד.
הגרסאות לא תאמו בבית משפט והנהג ואישתו סיפרו דברים שונים. הנהג ממה שזכור לי שוטר וההרשעה הייתה מרשיעה אותו במתן עדות שגויה ופוגעת לו בקריירה לכן השופטת אמרה שיסתדרו מחוץ לבית המשפט והתיק נסגר. החבר לא הלך למשפט חוזר מחוסר יכולת כספית, כבר שנה וחצי בלי אופנוע ועדיין משלם עליו.
מדינת חלם.