אחרי שנים של הפסקה חושב לחזור לתחום , הגעגועים הורגים אותי , וחשבתי לקפוץ לדרום ת"א לראות קצת כלים ומחירים .
רק שלפני יומיים קיבלתי טלפון מאח של חבר עם סיפור מחריד על קניה של אופנוע בדרום ת"א :
הבחור קפץ לדרום ת"א , טייל בארץ החלומות , התרגש , התחרמן , ובסוף מצא חלום אצל אחד הסוחרים במשולש הידוע , עד כאן הכל בסדר.
הבחור התקשר לחברים וקיבל עצה "טובה" : לשלוח את האופנוע לבדיקה מקצועים לפני קניה, הרי זה מה שכולנו היינו ממליצים.
הבחור נשלח לבודק הבכיר והמומלץ ביותר בתחום (אותו אני מכיר אישית ומעריך מאד בעבר גם רכבנו בייחד המון), האופנוע נבדק ונמצא כשר לקניה עם הערה קטנה שאין אחריות על בדיקת המנוע.
הבחור היה מאושר חזר לסוכנות, קנה את האופנוע ונסע הביתה מאושר ומתרגש , יום למחרת יצא לסיבוב משפחתי להשוויץ בחלום(כמו כולנו) , בדרך לאחד מבני המשפחה נשמעה תקלה במנוע ואופס הלך המנוע.
האופנוע נגרר למוסך מומחה באיזור מגוריו ומשמיעה ראשונית נקבע שהמנוע לא תקין וצריך לפתוח מנוע ולבדוק אותו , העלות מטורפת.
התקשר הבחור לסוחר והוא זרק אותו מכל המדרגות וקבע : "בדקת את האופנוע , אין לנו אחריות " , כל זה אחרי פחות מ200 ק"מ אחרי הקניה ורק יומיים, חלום בלהות.
ועכשיו לשאלות שלי :
האם בדיקה במכון בדיקות מסירה אחריות מסוחר מכוניות\אופנועים , אם כן אז זה אומר בעצם שאנחנו משלמים כסף לבודק מוסמך ומאבדים את אחריות הסוחר , מה בעצם עשינו כאן ?
מה עושים במקרה כזה ?
עכשיו המחשבות לחזור לתחום מהולות בפחד ההונאות ממוסכים בארץ והוצאות מיותרות ,במיוחד בדרום ת"א , בקיצור נשאר בטוחים עם רכב הליסינג ונתרחק מעקיצות ?
כיף לרשום שוב בפורום (אמנם במשתמש חדש עקב מחיקת הפורום הישן), אשמח לשמוע את דעתכם על המקרה ואיך הייתם נמנעים מתקלה כזאת.