תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: שאלה לגבי קנייה של אופנוע מסוחר ואחריות לגבי תקינותו

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מי שרוצה 100% בטחון קונה אופנוע חדש.
    בטרייד של היבואנים גם ניתן לקבל אחריות מסוימת.
    תמיד יש סיפורי באסה. אני מכרתי פעם אופנוע שהיה תקין לחלוטין, וגם נבדק כשבוע לפני המכירה במוסך שטיפלתי בו (הכיר את האופנוע שלי במשך שנים). יומיים אחרי המכירה, הבחור הצליח לשבור את ההילוך השני ואיתו את כל הגיר. לא היו שום סימנים מקדימים.
    בקיצור,
    נראה שקצת יצאת מפרופורציה עם הפאניקה.

חכה שתשמע את הסיפור של חבר שלי שנכנס במשאית..... (-; (-;

Senior Member הסמל האישי של ees
    היי פיירבלייד, זה מצער לשמוע.
    אני לא תומך בהתנערות מהאחריות שלהם אבל:
    שמעת (או הצגת) רק צד אחד בסיפור ואנחנו לא יודעים מה נאמר בין הסוכנות לחבר טרם המכירה. אין לי מושג אם המשפט "אין אחריות על המנוע" הוא משפט סטנדרטי או משפט שאמור היה להדליק אור אדום אצל החבר שקנה, מה הדגם וכמה ק"מ המנוע כבר עשה.
    מצד אחד שומעים פה סיפורים על עקיצות מצד סוכנויות יד שניה, מצד שני לא כל כלי שיוצא מסוכניות כאלה נמצא תקול.
    לגביך: כמו שכתבו פה-תקנה חדש, משומש מיבואן או במסגרת אחריות או מאדם פרטי+בדיקה, או מסוכנות שתתן לך 3 חודשי אחריות.

לגבי הצד המשפטי: אני לא עו"ד אך על פניו (מצד הקונה) העסקה נעשתה שלא בתום לב אם אכן המנוע היה דפוק וטופל עם פלסטר לצורך הבדיקה והמכירה. לך תוכיח. תמיד אפשר לנסות למצוא צדק בבית משפט לתביעות קטנות.

ees

אני בטוח שגם אני לא בקיא בכל הפרטים , ובנוסף הסיפור כנראה הולך לתביעה משפטית וזו הסיבה שאני לא יכול לתת פרטים מלאים ולפגוע בחבר .

עדיין קוראי הפורום יכולים ללמוד מספר לקחים מהסיפור
    1. להזהר מהסוחרים במרכז , חלקם נוכלים ברמות שאי אפשר לתאר , לא להתרשם מהיחס החברי בקניה , אחרי הקניה לא יכירו אותם.
    2. הבדיקה שווה ל... אם אין מאחוריה אחריות לפחות לק"מ או לזמן קצוב , אם אין אחריות על מה אנחנו משלמים כסף ? מדובר בסכום לא מבוטל.
    3. מי שהולך בכל זאת לקנות אופנוע בדרום ת"א , שיעשה את זה בצורה חכמה , מדודה , אחראית , במחשבה קדימה שהוא עלול גם להגיע לבתי המשפט עקב רמאויות ונוכלות.
    4. לא למהר , להתייעץ , להקשיב לחברים אמיתיים לא לכל מיני יועצים לא ידועים ולא מוסמכים.

ולמרות כל מה שרשמתי למעלה , ההכללה על כל הסוחרים בדרום ת"א היא נוראית , מקווה שיש גם צדיקים בסדום , זה צריך להיות שרשור צדיקים בנפרד :-)

יללה נעבור לדברים שמחים ונתחיל לתכנן טיול אופנועים בחו"ל , מה אתם אומרים DEALS GAP או מסלול ביוון ?