היה תחום מתפתח שחוץ ממע"מ המדינה לא ראתה שום רווח נוסף ואפילו הפסידה בגלל שאנשים עברו מרכב לאופניים.
לא מפתיע בכלל.
הולך להתווסף דרגה חדשה לרישיונות האופנועים - A3, בקיצור מסדירים את התחום.
מעניין אם בשלב הבא יחייבו בביטוח חובה דומה לכזה המוחל על אופנועים.
זה בטוח יהרוג את התחום
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001263112
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
היה תחום מתפתח שחוץ ממע"מ המדינה לא ראתה שום רווח נוסף ואפילו הפסידה בגלל שאנשים עברו מרכב לאופניים.
לא מפתיע בכלל.
לא רק המיסוי הפריע להם, בטח גם לובי של חברות הדלק הוסיף לחץ למשוואה. מדינת חלם, לי כבר אין מה לומר
כן, לובי הדלק, לא עלייה של יותר מ-100% בהרוגים של רוכבי האופניים החשמליים.
התחום פרוץ לגמרי, נותנים כלי רכב (כן זה כלי רכב) לילד בן 16 שלא מבין (או לא רוצה להבין) את חוקי התנועה הבסיסיים ביותר.
מבחינתי שיוסיפו להם גם כמה שיעורי נהיגה.
סוף סוף.
Supermoto Rider
SMC690R 2021
Instagram & TikTok: Yadin_Tal
סיפור שעבר לי מול העיניים. אופניים חשמליים מתקפלים. אמא אחת. שני ילדים. אחד על הכידון, שני בבאגז'.
צומת. נכנסת הפוך לכיוון הנסיעה. חותכת על מעבר החצייה, עולה על המדרכה, יורדת בצד השני.
בדרך כמעט מאבדת שיווי משקל פעמיים. ירוק, אדום, צהוב? מי יודע.
התחום הזה פרוץ והכלים האלה לא מתאימים למדרכה ולא לכביש. חייבים לעשות סדר והמהלכים המפורטים לא מחמירים במיוחד.
זה כי האופניים החשמליות בישראל לא לפי התקן האירופאי שאוסר על אופניים חשמליות לנוע ללא דיווש ובנוסף יש הגבלת מהירות.
למרות שאני מסכים שיש בעיה כאן אבל האמירה שיש עליה של 100% בתאונות אופניים חשמליות בעיתית, אם מחר כולם יעברו לרולרבליידס אז גם שם תראה עליה של מאות אחוזים בתאונות.
זה יכריח כל רוכב שנתקל במשטרה להציג רשיון, משהו שלא היה ממש הכרחי עד עכשיו.
זה עדיין לא פותר את הבעיה העיקרית של זיהוי עבריינים.
זה מעצבן שבגלל קומץ קטן הורסים לכולם.
חוץ מזה רוב העלייה בהרוגים זה בגלל עלייה במספר המשתמשים.
מה גם שהם בטח נוסעים יותר ק"מ בממוצע מרוכבי אופניים רגילים אז צריך לבדוק גם הרוגים לכל קילומטר.
האופניים שנמכרות בישראל הן לפי התקן האירופאי (EN-15194).
מכירה של אופניים לא תקניות היא עבירה על החוק רק שאנשים שקונים אותם מיד דואגים לנתק את חיישן המהירות ולהתקין מצערת אלקטרונית.
אותי מעניין מה יהיה דינו של הרוכב שאינו מחזיק ברשיון.
אם זה אדם מבוגר ייתכן ואפשר לקנוס אותו שכן החוק מחייב להסתובב עם תעודה מזהה מגיל 16.
וכשנער בן 14 או 15 (או לצורך העניין 15 וחצי שזה הגיל המותר לפי הכתבה) לא יציג רשיון מתאים אין דרך לזהות אותו ולמצות איתו את הדין.
כן, ניתן לעכב כל אחד כזה, לקחת אותו ואת האופניים שלו לתחנת המשטרה, לקרוא להוריו ולחכות להם. אני לא רואה את זה קורה.
תראה לי אחד שרוכב על אופניים חשמליות שלא יודע שאדום אומר לעצור.
מבחינתי אין קשר בין הסכנה של אופניים חשמליות לתאוריה החדשה. דברים שאופניים עושים שמעצבנים אותי: נסיעה נגד כיוון התנועה, נסיעה במהירות לא מתאימה לתנאי השטח עקב שטחים מתים ותנועת כלים אחרים (שיעברו באדום אבל שיעשו זאת עם שכל) וכו וכו וכו.
כאמור הרוב מובן מאליו ומתעלמים ממנו עם או בלי תאוריה עם או בלי רישיון.
היה מדובר על זה שנערים יקבלו עונשים בדמות עיכוב האפשרות להוציא רשיון נהיגה.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...363172,00.html