עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: קטנוע 125 סמק, לנסיעה משולבת עיר וכביש מהיר

צפייה משולבת

Junior Member

קטנוע 125 סמק, לנסיעה משולבת עיר וכביש מהיר

אתחיל מהסוף כדי להוריד תגובות מיותרות, ידוע שקטנוע 125 לא מתאים לנסיעה בין עירונית.

ברשותי קטנוע דיאליםs3 125 שעשה עבודה לא רעה במשך 30000 קילומטר, הנסיעה משולבת כמה קילומטרים בעיר + 12 במהיר לכיוון במשך שנה וחצי.

בימים האחרונים הלך ראש מנוע , ברצוני לקנות קטנוע חדש. הדרישות שלי הן :
    1. יציב על הכביש המהירות 90 קמש (כמו הדיאלים שזה אומר צמיגים 14, 15)
    2. שלא יחנק במהירות של 90 קמש (בדיאלים היה עוד קצת לתת גם במהירות כזאת לכיוון ה 105 קמש במקסימום)
    3. שיהיה אמין מבחינה טכנית

יש המלצות ?

Senior Member הסמל האישי של ees
    אני מקווה שהתגובה שלי לא מיותרת:
    הראש מנוע הלך אחרי 30000 קמ כללי, או שקנית אותו משומש ואתה עשית עליו 30000 נוספים?

Junior Member
    30000 כללי , לא מיותר בכלל רק רציתי להמנע מהתגובות של 125 לא מתאים לכביש מהיר (שזה ידוע), אני קניתי עם 19000

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי Napo צפיה בהודעה
    אתחיל מהסוף כדי להוריד תגובות מיותרות, ידוע שקטנוע 125 לא מתאים לנסיעה בין עירונית.

ברשותי קטנוע דיאליםs3 125 שעשה עבודה לא רעה במשך 30000 קילומטר, הנסיעה משולבת כמה קילומטרים בעיר + 12 במהיר לכיוון במשך שנה וחצי.

בימים האחרונים הלך ראש מנוע , ברצוני לקנות קטנוע חדש. הדרישות שלי הן :
    1. יציב על הכביש המהירות 90 קמש (כמו הדיאלים שזה אומר צמיגים 14, 15)
    2. שלא יחנק במהירות של 90 קמש (בדיאלים היה עוד קצת לתת גם במהירות כזאת לכיוון ה 105 קמש במקסימום)
    3. שיהיה אמין מבחינה טכנית

יש המלצות ?
    1. כמעט כל ה125ים בסדר מבחינת יציבות על 90 קמ"ש.
    2. אין 125 כזה. 125 סמ"ק מוגבלים ל15 כ"ס ולכן כולם יחנקו במהירות גבוהה. תחפש כאלה שמנצלים את כל הכוח המותר בקטגוריה כמו הhd125.
    3. הייתי ממליץ גם על הhd.

בכללי, אם אתה באמת רוצה לראות שיפור משמעותי תעבור לאופנוע 125 ולא קטנוע. יש נצילות יותר גבוהה של כוח המנוע ובגלל ההילוכים אפשר לשייט במהירות קצת יותר גבוהה.
    וכמובן אם אפשר אז תוציא רישיון a1 ואז עולם שלם ייפתח לך.

Senior Member הסמל האישי של ees
    30000 כללי , לא מיותר בכלל רק רציתי להמנע מהתגובות של 125 לא מתאים לכביש מהיר (שזה ידוע), אני קניתי עם 19000
    אני חושב בקול רם אם יש קשר בין שימוש בקטנוע 125 סמ"ק עד סוף הטורים שלו לבין זה שהמנוע החזיק רק 30000 ק"מ.
    לדעתי, במקום לקנות עוד 125 סמק ו"לקרוע" לו את המנוע, אולי כדאי לחשוב על 250 סמ"ק שיאפשר שימוש יותר אופטימלי?
    (גילוי נאות: אני לא מכונאי)

Junior Member
    אני לא "חונק" אותו כי אני לא ילד , אומנם נוסע איתו בטור 9 אבל משתדל לא לעבור ככה שזה בגדול לנסוע 90. מחפש קטנוע שיעשה את העבודה היומיומית ועדיין על קטנועים כאלה מחפש המלצה או חוות דעת.

רישיון a1 לא בא בחשבון כרגע כי אין לי זמן לשיעורים וטסט (עבודה תינוקת בית ) , לגבי אופנוע חשבתי על זה אבל התג מחיר גבוה כרגע. אני מוכן להוציא עד 8000 לקטנוע עם קמ נמוך בתנאי שעומד בתנאים.

לגבי כל 125 יציב אני לא מסכים, קוטר צמיגים ומשקל נמוך גורמים לקטנוע לרעוד המהירות נמוכה יחסית כמו 70 קמ"ש.

Member
    אחי לנוסע על 125 ב9000 סלד בערך 12 קמ לכיוון די גומר את המנוע.. גם אם זה לא בקו האדום. מעריך בזהירות שיש סיכוי לא רע שגם המנוע הבא לא יאריך ימים.

ואחרי שאמרנו את זה - הייתי ממליץ על גוירייד בתנאים שלך

Junior Member
    תודה על ההמלצה גוירייד בהחלט אופציה , הייתי שמח אם מישהו היה מגיב מניסיון של התנאי יום שתיארתי אבל בסופו של דבר זה מסתכם ב גוירייד קימקו מובי ודיאלים s3 שהם המתאימים ביותר,

לגבי להמשיך עם הקטנוע - תיקנתי ראש מנוע עלות של 1700 שקלים בערך ואני באמת שוקל להמשיך איתו העניין הוא שאחרי שיפוץ ראש מנוע זה לא חוזר למצב חדש (עקב עבודת הצורף כמו לתקן שרשרת ברזל עם רתכת) אז אני בודק אופציות נוספות כדי לבוא עם ראש שקט יותר

Junior Member
    היו לי שני ג'וי רייד 125 ועשיתי ראשל"צ - רעננה - ראשל"צ על בסיס יומי (60 ק"מ יומי).
    את הראשון מכרתי לאחר כשנתיים ופרט לטיפולים שוטפים לא היו תקלות.
    בכלי השני היה צורך לפתוח מנוע ב 48K והמשכתי איתו עד ל 87K, פרט לכך לא הייתה שום תקלה (הכלי נמכר נוסע וללא בעיות).
    בזמנו מאוד אהבתי את הכלי, נוח (גם למורכבת), תחזוקה יחסית זולה ולדעתי אמין.
    בזמנו מאוד נהנתי מהנסיעות אך לאחר מעבר ל 300 ו 500 סמ"ק אני לא רואה את עצמי חוזר לנסיעות בכבישים מהירים על 125.

Junior Member
    תודה רבה על התגובה , מה מהירות הנסיעה ? 90 בערך ? סלד 9?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אם אתה נעול על 125...
    למה שלא תעשה ראש מנוע לדיאלים שלך ותמשיך לרכב עליו? קשה לי להאמין שזה יקר במיוחד.
    גם הקטנוע הבא שתקנה ישבוק חיים במוקדם או במאוחר - הרי אתה משייט בסל"ד מאוד גבוה.
    מצד שני, קיים סיכוי סביר שאחרי שתסדר את הראש (כל עוד הקטנוע לא התחמם יתר על המידה, יש סיכוי טוב שזה יסתכם בהחלפת אטם + שטח לראש) תוכל לקבל מהקטנוע עוד 30 אלף ק"מ...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    XEVO 125 אם תמצא אחד כזה, הם נדירים וק"מ נמוך עוד יותר נדיר...

בין הקטנועים עם הכי הרבה (באופן יחסי) כ"ס בקטיגוריה הזו, קטנוע אמין, טיפול כל 6K.

Junior Member
    תודה עמיר , אבדוק

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    העניין הוא שאחרי שיפוץ ראש מנוע זה לא חוזר למצב חדש (עקב עבודת הצורף כמו לתקן שרשרת ברזל עם רתכת)
    ממש לא נכון.
    קודם כל, שום דבר לא "יחזור למצב חדש" כי גם לפני זה הוא לא היה חדש וגם קטנוע אחר שתקנה אתה לא מתכנן על חדש.
    שנית, מה זה "הלך ראש מנוע" ומה החלפת ב1700 ₪?
    כי אם עשו עבודה טובה אין סיבה שהמנוע לא ימשיך לחיות כמו שצריך.
    אם היית מדבר על אופציה של לקנות כלי חדש זה סיפור אחר לגמרי אבל אם יש לך כלי ששיפצת (אתה או מוסך שיודע לעבוד) אז אתה יודע מה מצבו ומה מסתתר מתחת למכסה שסתומים. כל קטנוע משומש שתקנה זה חתול בשק (חתולים פשוטים ובדר"כ אמינים אבל... אי אפשר לדעת).

יודע שלא עניתי על שאלתך אבל הייתי חייב להתעכב רגע על הנקודה הזו. בהצלחה!

Member
    תעשה טרייד על אותו קטנוע בדיוק. מנסיון כשעושים מנוע עליון לא תמיד זה מצליח