תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: שמן לקטנוע דאלים אס 3 250

צפייה משולבת

Junior Member

שמן לקטנוע דאלים אס 3 250

Daelim s3 250 advanced
    איזה שמן מנוע?
    איזה נוזל קירור ?
    תודה לעונים

Member הסמל האישי של guyt
    עם הקטנוע היית אמור לקבל ספר משתמש שמתאר את הסוגים האפשריים של השמן המומלץ לקטנוע שלך.
    הסוג הנפוץ הינו 10w-40, במקרה של הקטנוע של כנראה חצי סינטטי.
    בנוגע לנוזל הקירור גם זה אמור להיות מתואר שם.
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ננעל.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    בגלל שעדיין אין מקורות להפנות אליהם, אני משאיר את השרשורים האלה. כשהמקורות יחזרו, גם הנעילות יחזרו.

אני לא מבין למה לנעול את השרשור הזה.
    בשום פורום מוטורי בעולם שאני חבר בו (בערך 10) לא ראיתי שרשור על שמני מנוע שננעל.
    ההפך!
    זה מפתח דיון פורה על ניסיון של אנשים עם סוגי שמנים שונים ומאפשר לרוכב לקבל החלטה נבונה יותר בעצמו.
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||

ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    אני לא מבין למה לנעול את השרשור הזה.
    בשום פורום מוטורי בעולם שאני חבר בו (בערך 10) לא ראיתי שרשור על שמני מנוע שננעל.
    ההפך!
    זה מפתח דיון פורה על ניסיון של אנשים עם סוגי שמנים שונים ומאפשר לרוכב לקבל החלטה נבונה יותר בעצמו.
    ראית מלא כאלה בפולגז, ותראה גם כאן - כשיצטבר מאגר מספיק גדול של מידע, יהיו כתבות שמסבירות את הנושא, וכו' - כפי שהיה שם.
    אתחיל לייצר את המאגר הזה בלצטט את עצמי חלקית:
    שמן הוא נושא שנוי במחלוקת. יש מעט מאוד מחקרים, הרבה מאוד נפנופי ידיים, פרסום ללא שום ביסוס, הרבה מאוד דעות קדומות שברובן המוחלט שטויות וקשקושים, ה"ניסיון" של רוכבים עם שמן לא שווה כלום (או ליתר דיוק שווה פחות מכלום, כי כלום לפחות לא מטעה) כי אין שום דרך לאושש את הניסיון הזה - בדיוק כמו שיש אלה שנשבעים שהם קיבלו תוספת כ"ס מהתקנת אגזוז מרעיש - כשדיינו אומר את ההיפך. ב-99.9% מהמקרים דיון זה לא, ואין שום דבר פורה בזה, אלא אם כל מה שהזכרתי למעלה לדעתך פורה. יותר מכך, מעט האנשים שכן מכניסים דברים אובייקטיביים לתוך אוסף הקשקושים הזה, נשברים מהר מאוד - ומי שנשאר לקשקש זה בעיקר אלה שלא מבינים כלום. המתכון הכי טוב למתן עצות מושכלות, מה אני אגיד.
    הנושא של התאמת השמן למנוע כבר מזמן היה צריך להפסיק להיות "מה אתם ממליצים" ולהתחיל להיות "מה כתוב בספר רכב", ואם מישהו רוצה יותר מזה - אז שיקרא דברים אובייקטיביים, את מעט המחקרים שכן קיימים בנושא, יבין את דרישות התקנים ויעשה את ההחלטה בעצמו.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 07-06-2015 בשעה 22:26.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    הנושא של התאמת השמן למנוע כבר מזמן היה צריך להפסיק להיות "מה אתם ממליצים" ולהתחיל להיות "מה כתוב בספר רכב", ואם מישהו רוצה יותר מזה - אז שיקרא דברים אובייקטיביים, את מעט המחקרים שכן קיימים בנושא, יבין את דרישות התקנים ויעשה את ההחלטה בעצמו.
    הספר רכב מציין את התקנים הנחוצים, הצמיגויות האפשריות (בד"כ לפי חלוקת טמפ') והשמן המומלץ ע"י היצרן.
    מה עושים כשלתקנים הנחוצים והטמפ' הרלוונטית מתאימים יותר מסוג שמן אחד?
    מה עושים כאשר לא מצויין בספר רכב האם יש חובה לשים חצי סינטטי או שגם סינטטי מלא יכול להתאים?
    מה עושים כאשר אתה מגיע למוסך ודוחפים לך שמן של דלקול בחבית שלא הייתי מטגן בו חביתה?

יש המון שאלות שנושא השמן מעלה, לא כולן שאלות מטופשות, ולא לכולן יש תשובה בספר הרכב.
    אני באופן אישי הייתי עוזר לפות"ש לדייק את השאלה, או להכווין אותו לפרמטרים הנכונים אותם עליו לחפש, אבל בטח שלא הייתי פוסל את השרשור בעודו באיבו

ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    הספר רכב מציין את התקנים הנחוצים, הצמיגויות האפשריות (בד"כ לפי חלוקת טמפ') והשמן המומלץ ע"י היצרן.
    מה עושים כשלתקנים הנחוצים והטמפ' הרלוונטית מתאימים יותר מסוג שמן אחד?
    מה עושים כאשר לא מצויין בספר רכב האם יש חובה לשים חצי סינטטי או שגם סינטטי מלא יכול להתאים?
    מה עושים כאשר אתה מגיע למוסך ודוחפים לך שמן של דלקול בחבית שלא הייתי מטגן בו חביתה?

יש המון שאלות שנושא השמן מעלה, לא כולן שאלות מטופשות, ולא לכולן יש תשובה בספר הרכב.
    אני באופן אישי הייתי עוזר לפות"ש לדייק את השאלה, או להכווין אותו לפרמטרים הנכונים אותם עליו לחפש, אבל בטח שלא הייתי פוסל את השרשור בעודו באיבו
    כאמור, ללא בסיס נתונים של היסטוריית השרשורים בפולגז, ואפילו ללא כתבת שמן אחת - בוודאי שיש מקום לשרשור הזה ושרשורים דומים לחיות. כבר כתבתי את זה.
    כל הנושאים שאתה מדבר עליהם ויותר - מוזכרים בכתבה שנמצאת אי שם על השרת האבוד.

Member הסמל האישי של shaig
    אם אנשים לא יוכלו לשאול כאן הם ישאלו בפייסבוק,
    הבעיה שלהבין את התקנים שנדרשים לאופנוע ולמצוא שמן שעונה על התקנים האלה - לא קלה להרבה אנשים (במיוחד למי שמתקשה באנגלית).
    אני גם לא חושב שהכתבה על השמנים של הטכנוקראט שהיתה בפולגז, היתה מספיק מובנת ונגישה בשביל רוב האנשים.
    מסכים למשהו בגישה של ג'ק, שלא צריך לתת במה להטעיות לא מכוונות, פשוט מתכוון שצריך לתת דרך יותר נגישה למידע הזה.