איי איי
לקחתם אותי קשה מדי. אני מדבר על מה שמבחינתי חשוב.
לא התכוונתי שכלום לא מעניין חוץ מזה.
בוודאי שיש יתרונות רבים נוספים אבל בסופו של דבר, זה הדבר שהכי מפיל אצלי את כל עניין החשמלי.
לא רכבתי על זירו אף פעם, אבל בניתי לעצמי מספר אופניים חשמליים, וכלי שהוא יותר אופנוע מאשר אופניים שסוגר 150+ 200NM~ ועם טווח של 100 ק"מ בערך, ובו אני משתמש לנסיעות בין עירוניות (קצרות לפחות) ומטעין איפהשהוא וחוזר. לסיכום אני חשמלי 100% כבר כמה שנים.
לגופו של עניין, הדבר שהכי מעצבן אותי בחשמלי זה הטווח ולהתעסק עם ההטענות ההאלה כל הזמן.
בגלל שאי אפשר\קשה למצוא מקום להטעין בדרך, אז חובה רוב הזמן להטעין בבית וזה מונע ממך את החופשיות שיש באופנוע.
ואפילו שאני מטעין ביום יום רק פעם בכמה ימים זה עדיין בעייתי.
אם בעתיד יהיה אפשר להטעין בכל תחנת דלק וזמן הההטענה ירד מחצי שעה אז כבר לא ישנה ממש.
אבל כרגע הטווח זה הדבר הכי חשוב היום.
"שגם בהסתכלות רחבה על העולם החשמלי השיפור המשמעותי ביותר, וזה שבעצם גורם לרנסנס הנוכחי, הוא הגידול בטווח הנסיעה, קיבולת הסוללות, גודלן ומחירן. נדרש כאן ביאור מצידך."
אני קצת חולק עליך.
המחיר של הסוללות ירד באמת די הרבה בגלל ייצור המוני יותר (והרבה מזה בגלל האופניים החשמליים שהשתלטו על העולם), בקשר לקיבולת הסוללות וגודלן לצערי לא חלה התקדמות רבה.
מה שמעניין אותנו בסוללות בעיקר זה הenergy density שזה בדר"כ אומר כמה wh/kg יש בסוללה.
לדלק למשל יש באיזור ה13,000wh/kg , לליטיום משהו באיזור ה250wh/kg.
הכימיה הכי שימושית כיום זה הli-on שנמצאה אי שם בשנות ה80 והתחילה בייצור המונית בשנות ה90.
מבחינה היסטורית אם נסתכל על גרפים של energy density נראה שעיקר השיפור בגרפים וביעילות לא נובע משיפורים של כימיה קיימת אלא ממציאה של כימיות חדשות.
אפילו טסלה שעוסקים בנושא בצורה הכי אינטנסיבית כים הצליחו סה"כ להגיע לשיפור של כ15% וזאת ע"י ייצור ה2170 (אבל הורידו את עלויות הייצור הרבה).
באופנוע תמיד הייתה את בעיית המשקל והגודל. פשוט אין מספיק מקום לדחוף סוללות ענק כמו בטסלה.
בקיצור, כנראה שעד שלא נראה כימיה חדש יוצאת לא נראה שיפור משמעותי בטווח של האופנועים של זירו שאגב הרבה מהשיפור בטווח שלהם הגיע מהוספה של עוד משקל בצורה של הרבה סוללה.
הלוואי ואתבדה