זו הולכת להיות קריאה ארוכה
אתה לא קופץ מעל הפופיק. אם אתה לא חלש במיוחד אז אתה בהחלט צריך להיות מסוגל להתמודד עם כלים כאלה ובנסועה של 80 ק"מ ביום, זה דווקא חכם ללכת על אופנוע עם מנוע גדול יחסית.
אני הייתי בהתלבטות דומה לפני 7 חודשים (רק שאצלי לא היתה כוונה להשתמש בכלי לנסיעה יומיומית), קניתי SV650 ואחרי 7 חודשים, למעלה מ9000 ק"מ ושני קורסים לרכיבה מתקדמת, אני מאמין שזו לא היתה בחירה נכונה עבורי ואני הולך להחליף אותו בCB300R בימים הקרובים.
אני לא יודע מה אתה מסוגל להרגיש בנסיעת מבחן כמה ימים אחרי שהוצאת רשיון (אני בכלל לא טרחתי מתוך הבנה שאין לי בסיס מתאים לשפוט ואני אפילו לא מסוגל לעלות איתו על כביש מהיר) אבל בSV650 אתה קונה בעיקר מנוע שנחשב מצוין כשכל המסביב הוא מאוד בסיסי.
אני 1.83 על 95 קילו והוא נמוך וצפוף לי, המושב שלו איום ונורא (צר, קשה ומסרס עם מבנה אלכסוני משונה), תנוחת הרכיבה לא נוחה לי (ברכיים כפופות יחסית וישיבה בזוית לא נוחה לאורך זמן), בולמי הזעזועים שלו לא טובים (מצד אחד קשים ולא מגהצים טוב שיבושים בכביש אבל מהצד השני גם לא במיוחד מרוסנים, לפחות לא עם המשקל שלי עליו), הבלמים שלו בינוניים והוא לא מאוד מתקשר.
גם בנוגע למנוע המצוין שלו יש לי כמה הסתיגויות.
בראש ובראשונה העובדה שאתה לא באמת מקבל את המנוע המצוין הזה. בגלל ההגבלה לA1, אתה מקבל מנוע שנכנס למצב של תרדמת קלינית בשלב שבו האחים הלא מוגבלים שלו מביאים בראש (החל מאיזור ה6000 סל"ד). הרבה חבר'ה צעירים קונים אופנועים מוגבלים ואז מסירים להם את ההגבלה אבל משום שהגיל שלי זהה לשלך ומשום שאין לי שום עניין בהרפתקאות מיותרות עם מערכת החוק אז זו לא אופציה עבורי.
בנוסף, למנוע הזה יש בלימת מנוע אגרסיבית. אתה משחרר את המצערת והוא נעצר. גם הכניסה שלו לפעולה היא יחסית אגרסיבית כי הוא לא מנוע קטן ויש לו הרבה כח בסל"ד נמוך. כששני אלה מצטרפים לבולמים עם התת-ריסון הבולט, אתה חייב להיות מאוד עדין בפעולת המצערת כי כל פשלה גוררת נדנוד לא נעים ואחיזה ירודה. מצד אחד זה בית ספר לא רע לעבודת מצערת אבל מהצד השני זה טרחני ומעייף לאורך זמן.
קח גם בחשבון שלSV650 אין משקף רוח והאופציות מצד ג' הם של משקפים נמוכים שמספקים הגנה חלקית. במהירויות נמוכות זה לא משנה אבל 80 ק"מ ביום... אני מניח שמדובר בכבישים מהירים... לא מאוד כיף.
לגבי הCB500X, ישבתי עליו בסוכנויות מספר פעמים אבל לא יצא לי לרכב עליו. הוא מרגיש מאוד נוח, הישיבה עליו זקופה, המושב בשרני ונעים, יש לו מגן רוח גבוה והוא צריך להיות מתאים יותר לנסועה שלך.
מהצד השני, המנוע שלו אמור להיות פחות מרגש (זה לא V-twin עם צליל "מאגניב"), אין לו חיווי הילוכים (זה בהחלט יכול להיות משמעותי לרוכב חדש) ואם אתה מחפש לקנות חדש מהסוכנות אז קח בחשבון שהוצג לו מחליף שצריך להגיע לארץ בחודשים הקרובים ועלול לגרור ירידת ערך. אגב, למחליף שלו דווקא יש חיווי הילוכים...
אופציות נוספות:
הויסטרום 650 של סוזוקי מגיע עם אותו מנוע מאגניב של הSV650 (לטוב ולרע), עולה יקר באופן משמעותי אבל נוח בהרבה ומטפל כמעט בכל הבעיות שתיארתי. הוא גם מגיע עם בקרת אחיזה וזו תוספת משמעותית.
טרייסר 700 וורסיס 650 נופלים באותה קטגוריה של הויסטרום אבל פשוטים וזולים ממנו. היו פה טענות לגבי האמינות של מנוע ה650 של הורסיס בעוד שהטרייסר מבוסס על הMT07 שנחשב אופנוע מצוין (הMT07 והZ650 מקבילים לSV650 והם גם אופציה).
דיוק 390 - זול יחסית, קל, די נוח, התנהגות מצוינת (מתלים טובים, בלמים טובים, מנוע כיפי נורא עם יופי של דחף בסל"ד גבוה) אבל מראה חרגולי כתום ילדותי, מנוע סינגל פחות נעים, נייקד ללא משקף, מרווח טיפולים קצר יחסית ומוניטין אמינות מפוקפק למדי. יש לו גם גירסאות "בוגרות" שמשווקות תחת הוסקוורנה אבל הן יקרות יותר, פחות מאובזרות ולא ברור אם הן אמינות יותר.
נינג'ה 400 - חדש יחסית ומאוד נחשב בקטגוריה הספורטיבית הקטנה אבל הוא אופנוע בניחוח ספורטיבי ואני לא בטוח שהוא יהיה נוח במיוחד. אם אני זוכר נכון אז גם הטיפולים תכופים יחסית.
יש עוד שורה של כלי 300 סמ"ק זולים יותר. חלקם אינטואיטיביים, נוחים וחסכוניים מאוד. הם יכולים להיות אופציה אבל אני מסויג כשמדובר ב80 ק"מ יומיומיים.



ציטוט ההודעה בתגובה