א.
אתה לא קופץ מעל הפופיק.
ב.
אתה מתכוון לcb500x?
ג.
הנפילות/החלקות הראשונות נובעות מחוסר נסיון.לכן יתרון לאופנוע קל וזול.
בשעה טובה הוצאתי רשיון ל A1, יש לי רשיון רכב 23 שנה אבל 0 נסיון באופנועים מעבר ל 10 שעורים.
אני עומד לפני רכישה של אופנוע ראשון ובגדול מתלבט בין שניים: sv650 או sb500x.
האופנוע ישמש לנסיעה יום יומית מאזור השרון לתל אביב, מרחק של כ 80קמ ביום הלוך חזור.
עשיתי נסית מבחן על ה sv, הרגיש לי בגדול נוח עם הרבה כוח. מאד שונה משיעורי נהיגה על 250.
בימים הקרובים עושה נסיעת מבחן על ה SB. בגדול מרגיש שאין לי מספיק נסיון להרגיש את ההבדל בין הכלים. ולכן אשמח לשמוע המלצות של בעלי נסיון.
כמו כן, אשמח לדעת אם אני לא קופץ מעל הפופיק ואולי אופנוע חלש יותר יהיה עדיף להתחלה.
תודה,
יגאל.
א.
אתה לא קופץ מעל הפופיק.
ב.
אתה מתכוון לcb500x?
ג.
הנפילות/החלקות הראשונות נובעות מחוסר נסיון.לכן יתרון לאופנוע קל וזול.
זו הולכת להיות קריאה ארוכה
אתה לא קופץ מעל הפופיק. אם אתה לא חלש במיוחד אז אתה בהחלט צריך להיות מסוגל להתמודד עם כלים כאלה ובנסועה של 80 ק"מ ביום, זה דווקא חכם ללכת על אופנוע עם מנוע גדול יחסית.
אני הייתי בהתלבטות דומה לפני 7 חודשים (רק שאצלי לא היתה כוונה להשתמש בכלי לנסיעה יומיומית), קניתי SV650 ואחרי 7 חודשים, למעלה מ9000 ק"מ ושני קורסים לרכיבה מתקדמת, אני מאמין שזו לא היתה בחירה נכונה עבורי ואני הולך להחליף אותו בCB300R בימים הקרובים.
אני לא יודע מה אתה מסוגל להרגיש בנסיעת מבחן כמה ימים אחרי שהוצאת רשיון (אני בכלל לא טרחתי מתוך הבנה שאין לי בסיס מתאים לשפוט ואני אפילו לא מסוגל לעלות איתו על כביש מהיר) אבל בSV650 אתה קונה בעיקר מנוע שנחשב מצוין כשכל המסביב הוא מאוד בסיסי.
אני 1.83 על 95 קילו והוא נמוך וצפוף לי, המושב שלו איום ונורא (צר, קשה ומסרס עם מבנה אלכסוני משונה), תנוחת הרכיבה לא נוחה לי (ברכיים כפופות יחסית וישיבה בזוית לא נוחה לאורך זמן), בולמי הזעזועים שלו לא טובים (מצד אחד קשים ולא מגהצים טוב שיבושים בכביש אבל מהצד השני גם לא במיוחד מרוסנים, לפחות לא עם המשקל שלי עליו), הבלמים שלו בינוניים והוא לא מאוד מתקשר.
גם בנוגע למנוע המצוין שלו יש לי כמה הסתיגויות.
בראש ובראשונה העובדה שאתה לא באמת מקבל את המנוע המצוין הזה. בגלל ההגבלה לA1, אתה מקבל מנוע שנכנס למצב של תרדמת קלינית בשלב שבו האחים הלא מוגבלים שלו מביאים בראש (החל מאיזור ה6000 סל"ד). הרבה חבר'ה צעירים קונים אופנועים מוגבלים ואז מסירים להם את ההגבלה אבל משום שהגיל שלי זהה לשלך ומשום שאין לי שום עניין בהרפתקאות מיותרות עם מערכת החוק אז זו לא אופציה עבורי.
בנוסף, למנוע הזה יש בלימת מנוע אגרסיבית. אתה משחרר את המצערת והוא נעצר. גם הכניסה שלו לפעולה היא יחסית אגרסיבית כי הוא לא מנוע קטן ויש לו הרבה כח בסל"ד נמוך. כששני אלה מצטרפים לבולמים עם התת-ריסון הבולט, אתה חייב להיות מאוד עדין בפעולת המצערת כי כל פשלה גוררת נדנוד לא נעים ואחיזה ירודה. מצד אחד זה בית ספר לא רע לעבודת מצערת אבל מהצד השני זה טרחני ומעייף לאורך זמן.
קח גם בחשבון שלSV650 אין משקף רוח והאופציות מצד ג' הם של משקפים נמוכים שמספקים הגנה חלקית. במהירויות נמוכות זה לא משנה אבל 80 ק"מ ביום... אני מניח שמדובר בכבישים מהירים... לא מאוד כיף.
לגבי הCB500X, ישבתי עליו בסוכנויות מספר פעמים אבל לא יצא לי לרכב עליו. הוא מרגיש מאוד נוח, הישיבה עליו זקופה, המושב בשרני ונעים, יש לו מגן רוח גבוה והוא צריך להיות מתאים יותר לנסועה שלך.
מהצד השני, המנוע שלו אמור להיות פחות מרגש (זה לא V-twin עם צליל "מאגניב"), אין לו חיווי הילוכים (זה בהחלט יכול להיות משמעותי לרוכב חדש) ואם אתה מחפש לקנות חדש מהסוכנות אז קח בחשבון שהוצג לו מחליף שצריך להגיע לארץ בחודשים הקרובים ועלול לגרור ירידת ערך. אגב, למחליף שלו דווקא יש חיווי הילוכים...
אופציות נוספות:
הויסטרום 650 של סוזוקי מגיע עם אותו מנוע מאגניב של הSV650 (לטוב ולרע), עולה יקר באופן משמעותי אבל נוח בהרבה ומטפל כמעט בכל הבעיות שתיארתי. הוא גם מגיע עם בקרת אחיזה וזו תוספת משמעותית.
טרייסר 700 וורסיס 650 נופלים באותה קטגוריה של הויסטרום אבל פשוטים וזולים ממנו. היו פה טענות לגבי האמינות של מנוע ה650 של הורסיס בעוד שהטרייסר מבוסס על הMT07 שנחשב אופנוע מצוין (הMT07 והZ650 מקבילים לSV650 והם גם אופציה).
דיוק 390 - זול יחסית, קל, די נוח, התנהגות מצוינת (מתלים טובים, בלמים טובים, מנוע כיפי נורא עם יופי של דחף בסל"ד גבוה) אבל מראה חרגולי כתום ילדותי, מנוע סינגל פחות נעים, נייקד ללא משקף, מרווח טיפולים קצר יחסית ומוניטין אמינות מפוקפק למדי. יש לו גם גירסאות "בוגרות" שמשווקות תחת הוסקוורנה אבל הן יקרות יותר, פחות מאובזרות ולא ברור אם הן אמינות יותר.
נינג'ה 400 - חדש יחסית ומאוד נחשב בקטגוריה הספורטיבית הקטנה אבל הוא אופנוע בניחוח ספורטיבי ואני לא בטוח שהוא יהיה נוח במיוחד. אם אני זוכר נכון אז גם הטיפולים תכופים יחסית.
יש עוד שורה של כלי 300 סמ"ק זולים יותר. חלקם אינטואיטיביים, נוחים וחסכוניים מאוד. הם יכולים להיות אופציה אבל אני מסויג כשמדובר ב80 ק"מ יומיומיים.
תודה על התשובה המפורטת. אני קצת יותר קטן מימדים 174 על 80קג. ודווקא הישיבה על sv650 הרגישה לי מאד נוח.
אם בעד מס חודשים יוצא cb500 חדש אולי זאת הזדמנות לקנות את היוצא במחיר מבצע.
והעם cb300r יכול להתאים ל נסיע של 80קמ ביום?
אופנוע עם מנוע קטן, כמו הCB300R אמנם יכול להתאים אבל הוא פחות נעים בכבישים מהירים. השיוט שלו הוא בסל"ד גבוה יחסית עם ויברציות משמעותיות ותיאורטית לפחות, יש לו פחות רזרבות לעקיפה (תיאורטית, כי בגלל ההגבלה לA1, הSV650 לא מרגיש נמרץ יותר במהירויות הגבוהות אבל הוא בהחלט מווברץ פחות בגלל הצילינדר הנוסף והסל"ד הנמוך).
לגבי הנוחות של הSV650, היא גם נראתה לי בסדר לפני שקניתי אותו אבל לא היה לי מושג. המימדים שלך שונים ויתכן שהוא מתאים לך הרבה יותר משהוא מתאים לי אבל משום שאתה נמוך יותר, אתה כנראה צריך להתכופף יותר ולרכב עם ידיים מתוחות יותר וגם זה לא כיף לאורך זמן. נייקדים כאלה פחות מתאימים לנסיעות ארוכות יומיומיות...
כשתשב על הCB500X, אני מאמין שאתה תגלה שהוא נוח הרבה יותר. אם תשב על הCB300R, אתה תראה שהוא גם הרבה יותר נוח מהSV650 (אבל כנראה פחות מהCB500X). לCB300R יש יתרון עצום בהתנהגות ובפשטות התפעול. שווה אולי לעשות עליו או על הדיוק 390 גם נסיעת מבחן ולו רק בשביל לקבל מושג לגבי ההתנהגות של כלים כאלה.
אגב, עוד אופציה ששכחתי ומקבילה לCB500X זה הבנלי TRK502X. הוא עולה פחות, מאובזר יותר והביקורות עליו טובות אבל הוא מעט כבד יותר ואני לא בטוח אם יש להם כלים זמינים במלאי.
נכון שה-SV הוא לא האופנוע ה-כ-י קל לשליטה, אבל הוא לא אמור להיות לא נעים כפי שאתה מתאר אותו.אני לא יודע מה אתה מסוגל להרגיש בנסיעת מבחן כמה ימים אחרי שהוצאת רשיון (אני בכלל לא טרחתי מתוך הבנה שאין לי בסיס מתאים לשפוט ואני אפילו לא מסוגל לעלות איתו על כביש מהיר) אבל בSV650 אתה קונה בעיקר מנוע שנחשב מצוין כשכל המסביב הוא מאוד בסיסי.
אני 1.83 על 95 קילו והוא נמוך וצפוף לי, המושב שלו איום ונורא (צר, קשה ומסרס עם מבנה אלכסוני משונה), תנוחת הרכיבה לא נוחה לי (ברכיים כפופות יחסית וישיבה בזוית לא נוחה לאורך זמן), בולמי הזעזועים שלו לא טובים (מצד אחד קשים ולא מגהצים טוב שיבושים בכביש אבל מהצד השני גם לא במיוחד מרוסנים, לפחות לא עם המשקל שלי עליו), הבלמים שלו בינוניים והוא לא מאוד מתקשר.
גם בנוגע למנוע המצוין שלו יש לי כמה הסתיגויות.
בראש ובראשונה העובדה שאתה לא באמת מקבל את המנוע המצוין הזה. בגלל ההגבלה לA1, אתה מקבל מנוע שנכנס למצב של תרדמת קלינית בשלב שבו האחים הלא מוגבלים שלו מביאים בראש (החל מאיזור ה6000 סל"ד). הרבה חבר'ה צעירים קונים אופנועים מוגבלים ואז מסירים להם את ההגבלה אבל משום שהגיל שלי זהה לשלך ומשום שאין לי שום עניין בהרפתקאות מיותרות עם מערכת החוק אז זו לא אופציה עבורי.
בנוסף, למנוע הזה יש בלימת מנוע אגרסיבית. אתה משחרר את המצערת והוא נעצר. גם הכניסה שלו לפעולה היא יחסית אגרסיבית כי הוא לא מנוע קטן ויש לו הרבה כח בסל"ד נמוך. כששני אלה מצטרפים לבולמים עם התת-ריסון הבולט, אתה חייב להיות מאוד עדין בפעולת המצערת כי כל פשלה גוררת נדנוד לא נעים ואחיזה ירודה. מצד אחד זה בית ספר לא רע לעבודת מצערת אבל מהצד השני זה טרחני ומעייף לאורך זמן.
אני מניח שחלק גדול מהביקורת שלך מגיעה מחוסר ניסיון וטכניקת רכיבה לקויה.
רכבתי שבועיים על הויסטרום בחו"ל. לא הייתה לו בלימצת מנוע "אגרסיבית", וגם אם כן - מה רע בזה? רוצה להתגלגל, תשתמש בקלאץ'.
קשה לי להאמין גם שאתה מנצל את המתלים והברקסים גרועים רמה כזאת שהם לא מספיקים לרוכב מתחיל.
בקיצור - אני אשמח לשמוע מה יהיה לך להגיד על ה-CB300R. הניחוש שלי, שמהר מאוד תקרא לו "עגלה מגעילה".
אני מצידי, ממש רוצה עכשיו סיבוב על ה-SV... מסקרן אותי מה יהיה לי להגיד עליו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לעניין הנוחות, צריך לחלק את התשובה ל2:
1. ארגונומית - זה אינדיבידואלי ולכן ציינתי את עניין המימדים. עבורי הוא מאוד לא נעים.
2. תפעולית - חלק מהביקורת שלי קשור בחוסר נסיון וטכניקה. זו הסיבה שלקחתי את הזמן איתו, נסעתי לא מעט, עשיתי איתו קורסים מתקדמים ובאופן טבעי לחלוטין, זה שיפר מאוד את התפעול. בשלב הנוכחי כבר יש לי מושג מתי אני מפשל מבחינת הטכניקה ומתי אני יחסית בסדר (וככל שעבר הזמן השיעור של הבסדר הולך ועולה). להתגלגל עם קלאץ' לתוך פניה זה לא רעיון מוצלח במיוחד באופנוע הזה וכנראה בכלל... גם מהנסיון המוגבל שלי וגם ממה שטענו המדריכים בקורסים המתקדמים...
אפרופו זה, במהלך הקורס יש קטע של מדריך שמרכיב אותך על האופנוע שלך ע"מ שתראה למה הכלי מסוגל. עלה איתי מדריך ותיק ומבוגר. כשהוא סיים את הסיבוב הוא חשד שיש בעיה עם האופנוע אז הוא עשה סיבוב בלעדיי וכשהוא חזר הוא אמר שהאופנוע בסדר, עשה פרצוף לגבי המתלים ואמר שהקשחה של המתלה האחורי אולי תעזור קצת. היא בהחלט עזרה באופן מורגש אבל לא שינתה את המצב ב180 מעלות. אולי 20.
באופן יחסי, אני לא סבור שהSV הוא אופנוע "קשה במיוחד" לשליטה ומאוד יכול להיות שאם לא הייתי לומד לרכב על דיוק 390 אז לא היה מושג ולא הייתי אומר כלום.
אבל משום שלמדתי על הדיוק ומשום שבמשך 7 חודשים אכלתי את הראש איך היה לי יותר קל (וכיף) עם האופנוע ההוא למרות הנוביות המוחלטת של אפס נסיון ואפס ידע, לקחתי לאחרונה גם את הדיוק 390 וגם את הCB300R לרכיבות מבחן וזה הבהיר לי שהזכרון שלי לא היה סובייקטיבי. הם יושבים הרבה יותר טוב על הכביש, הם קלילים, קלים לתפעול והפידבק שאתה מקבל מהם הוא ברמה אחרת לחלוטין והרבה פחות "ספוגית".
לעניין ה"עגלה". בהחלט יתכן. זה היה הדבר שהכי הדאיג אותי לפני רכיבת המבחן. בנסיעה הוא הרגיש דומה בצורה משונה לSV המוגבל שלי מבחינת הזריזות שלו. הדיוק 390 הרגיש אחרת בקטע חולגני (חלש יחסית בסל"ד נמוך אבל רמה אחרת של משיכה בסל"ד גבוה ובמהירויות גבוהות). פה, שוב, יש גם את עניין ההרגל עם כלים קודמים וגם את מה שאני אישית מחפש (ע"ע השרשור הראשון שלי). מבטיח לעדכן. ושוב, זו לא חתונה קתולית... אם הוא יבאס אותי, יש כלים אחרים.
לעניין הסיבוב שלך עם הSV. תעדכן. זה גם מסקרן אותי אבל אל תשכח לעשות את זה על SV מוגבל A1!![]()
תביא סיבוב
מסדרת הדיוק, רכבתי רק על ה-200.
אכן ישב טוב על הכביש יחסית לקטגוריה, ולא מאמין שה-CB לסוגיהם יתנהגו טוב בותה מידה.
על הארגונימיה אני לא מתווכח - זה באמת מאוד אינדיבידואלי, ואתה בחור גדול.
אבל "ספוגיות", "היעדר פידבק"... מ-SV? אני מאמין שזה מעיד על בעיה אצל הרוכב, או בעיה באופנוע ספציפי.
אני רק שאלה:
באיזה תדירות אתה בודק לחץ אוויר בצמיגים, כמה אתה מנפח והאם אתה עושה את זה על צמיג קר או חם?
איזה צמיגים יש לך על האופנוע, ומה מצב הבלאי שלהם?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הביטוח לא מרשה לי לתת סיבוב
אני מהנדס פדנט! בודק לחץ אויר כל שבוע על צמיג קר וממלא עם משאבה ידנית (גם משמן את השרשרת בתדירות דומה). מנפח ללחץ שמומלץ על ידי היצרן (33 מלפנים ו36 מאחור) ולא הגעתי למצב שבו היה חסר לי פחות מ2-3PSI.
הצמיג הקדמי הוא מקורי (דאנלופ קוואליפייר J) והמצב שלו בסדר גמור.
הצמיג האחורי הוחלף לפני 500 ק"מ למצלר M3 בגלל פאנצ'ר בכביש מהיר בשילוב נוביות שגרמה לי לחשוב שמה שאני מרגיש זה בגלל הרוח החזיתית החזקה באותו יום... לא אסון גדול משום שלא נשארו לו יותר מ1000-2000 ק"מ לתת. גם הצמיג הישן וגם החדש מרגישים דומה והם צריכים להיות דביקים מספיק.
הסדרה החדשה של הונדה מגיעה עם מזלג עם בולמים הפוכים של showa וגם המתלה האחורי צריך להיות יותר טוב מהסטנדרט. כל המבחנים שקראתי וראיתי מציינים במפורש את האיכות שלהם. גם בולמי הWP ההפוכים של הדיוק 390 נחשבים מצוינים. עבורי, שניהם הרגישו נטועים חזק הרבה יותר בקרקע במקביל לגיהוץ הרבה הרבה יותר טוב של שיבושים. הCB300R היה כיפי נורא ומאוד קל לשליטה. הדיוק 390 גם מרגיש נהדר והמנוע שלו מושך מצוין (אבל הכלי הספציפי שקיבלתי חיזק אצלי את החששות המוכרים ביחס לתוצרת ולדגם - הוא לא היה לגמרי תקין)
לעניין הפידבק מהSV, זה יכול להיות עניין של משקל (כשבדקתי במחשבונים של racetech ושות, זה די היה ברור שהמתלים המקוריים לא מכוונים עבור המשקל שלי) וזה גם יכול להיות עניין של כוונון יצרן כי הוא בסדר יחסית בנסיעות מהירות/מפותלות. הבעיה העיקרית שלי איתו היא בנסיעות עירוניות. בכניסה לסיבוב צר או מעגל תנועה במהירות נמוכה יחסית (של עד30-40 קמ"ש), התחושה היא מעורפלת. כן, בלימה לפני פניה, הטיה וגז רציף במהלך הפניה עוזרים לתחושה אבל שיבושים בכביש מורגשים ומשפיעים מאוד ובשום שלב הוא לא מעניק את תחושת הבטחון שהיתה לי עם הדיוק 390 וה300R (וזה למרות העובדה שאת הSV אני מכיר הרבה יותר טוב).
טוב, אז היום עשיתי נסיעה על ה cb500x. אם הכלום נסיון שלי, קשה לי באמת להשוות בין השניים אבל ה SV הרגיש לי יותר נוח וקל לשליטה. גם משהוא בהעברת ההילוך ב SV היה יותר נוח.
לגבי ה 300 התיעצתי עם חבר שעושה מרחק דומה כל יום וקיבלתי הסבר מפורט למה זה פחות מומלץ. כמובן שבנפח של 500+ היה לו את ההצעה שלו 🤣.
לסיכום של דבר אני הולך על ה SV, עכשיו רק להחליט עם חדש או יד2.
שיהיה בהצלחה!![]()
החלטה נכונה , בטח לטווח ארוך ולאחר שהביטחון שלך יעלה .
הייתי שוקל נסיעת מבחן על הויסטרום 650 לפני הכל- תופתע לגלות שמדובר בכלי מאוד נוח ומאוד ידידותי לתפעול, הוא מרגיש מעולה גם בגרסת A1 ויכול לשייט שעות ארוכות במהירויות "מכובדות".
הכל מנסיון אישי וכאחד שהחזיק לפני כן בגלדיוס 650 שדי זהה ל-SV650 החדש.
בלי קשר, ללכת על אופנוע 300 סינגל זה ממש לא נכון לדעתי...
פחות עניין של נכונות, יותר חוסר רלוונטיות לשוק בארץ. הטווין ה-300 (קוואסאקי, ימאהה) מפיקים באזור ה-40 סוסים, בעוד שהסיבי מפיק כ-30. זה פשוט לא מצדיק את העליה במחיר הביטוח, עם כל הכבוד ואני בטוח שזה אחלה כלי.
ושאלה לג'וני - מה עמד מאחורי ההחלטה ללכת דווקא על הסיבי 300 ולא נניח MT03 או סיבי 500?
בנוגע לMT03, לא שקלתי אותו בגלל שילוב של ארגונומיה בעייתית (מושב נמוך, רגליות משוכות לאחור, כידון נמוך), כל הריקולים שהוא עבר, העובדה שהוצג R3 חדש ומשופר אבל הMT03 לא עודכן בהתאם ומטרו (עלויות טיפולים, חלפים ולוקי). אני גם לא לגמרי מתחבר לצורה שלו...
לגבי הCB500, יש להם יתרונות של נוחות (על הSV) וכח (על הCB300). במקור גם תכננתי לקנות CB500F אבל כרגע זה יחייב תוספת משמעותית של כסף (או יד 2 שאני לא רוצה) וישאיר אותי עם אופנוע כבד יחסית, עם מתלים פשוטים והתנהגות דינאמית שלא תהיה משופרת (https://youtu.be/K2KM4kXScoY?t=1261). גם הוצגו להם דגמים מחליפים לשנה הבאה.
בזמנו פירטתי מה אני מעוניין לקבל מהאופנוע וריגושים של מהירות גבוהה וכח מתפרץ לא היו חלק מזה. הם עדיין לא חלק מזה. לCB300R התחברתי מאוד בקלות והצלחתי להגיע איתו, בלי בעיה מיוחדת, למהירויות של הנתיב השמאלי בכביש החוף וזה כל הכח והמהירות שאני מחפש (מטעמי בטיחות). כרגע הוא נראה לי מתאים אבל שוב, זו לא גזירת גורל ואם אני ארגיש בעתיד שאני רוצה עוד כח אז אני אשדרג את הרשיון ואחשוב על מה הלאה.