עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: עצה בנוגע להתנהלות מול מוכר ebay

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2

עצה בנוגע להתנהלות מול מוכר ebay

אהלן

רכשתי בקיץ חלק באיביי,החלק נפל והמוכר רצה לשלוח אחד חדש.
    אמרתי שישלח חלק אחר באותו סכום,אמר שצריך להזמין ושזה יגיע לחנות בספטמבר.
    מפה לשם זה מתנהל כבר 3 חודשים + וכרגע אחרי שביקשתי את המספר מעקב המוכר לא עונה למיילים,אחרי שבמייל האחרון כתב שהחלקים הגיעו וששולח את החבילה,מה שהיה לפני חודש +.

מה אני עושה?

Senior Member
    אם שילמת בpaypal אז אתה פותח dispute ומפרט את הטענות שלך. זה אולי יקח כמה שבועות אבל רוב הסיכויים שהכסף יחזור.

Member
    אני רוצה לקנות מסיכת ריתוך אלקטרונית באיביי, מצאתי מוכר (אם להאמין לטענתו הוא ביפן) והוא היחידי שמוכר כזו בחצי מחיר משאר המוכרים, הבעיה שאין לו שום דירוג, הוא לא מכר עד עכשיו כלום באיבי, ונרשם כמוכר רק לפני שבועיים שלושה, אם אני קונה בפייפאל יש סיכוי לאבדן הכסף ?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    אהלן

רכשתי בקיץ חלק באיביי,החלק נפל והמוכר רצה לשלוח אחד חדש.
    אמרתי שישלח חלק אחר באותו סכום,אמר שצריך להזמין ושזה יגיע לחנות בספטמבר.
    מפה לשם זה מתנהל כבר 3 חודשים + וכרגע אחרי שביקשתי את המספר מעקב המוכר לא עונה למיילים,אחרי שבמייל האחרון כתב שהחלקים הגיעו וששולח את החבילה,מה שהיה לפני חודש +.

מה אני עושה?
    מחכה קצת. המון אנשים מושכים את החופשה של קריסטמס+שנה חדשה עד שבוע הבא וגם אז יכול לקחת כמה ימים לעבור על כל המיילים. רק תראה שלא עובר הזמן לפתיחת דיספיוט.

ציטוט נכתב במקור על ידי levil צפיה בהודעה
    אני רוצה לקנות מסיכת ריתוך אלקטרונית באיביי, מצאתי מוכר (אם להאמין לטענתו הוא ביפן) והוא היחידי שמוכר כזו בחצי מחיר משאר המוכרים, הבעיה שאין לו שום דירוג, הוא לא מכר עד עכשיו כלום באיבי, ונרשם כמוכר רק לפני שבועיים שלושה, אם אני קונה בפייפאל יש סיכוי לאבדן הכסף ?
    הכסף מוגן אבל אם זה מחיר יותר מידי טוב מכדי להיות אמיתי אז סביר שהוא לא. ואז אתה מחכה איזה חודשיים לכסף (עד שלא עובר הזמן האחרון לקבלת המשלוח איביי לא מזכים) ובנתיים אין רתכת. נסה לכתוב למוכר ותראה אם הוא עונה.

Member
    מה לכתוב לו ? ואם הוא יענה , מה זה משנה ?
    בינתיים יש רתכת ומסכת ריתוך רגילה, אלקטרונית מתאימה לפיקים כשהחומר לא תפוס היטב.

מה לכתוב לו ? ואם הוא יענה , מה זה משנה ?
    בינתיים יש רתכת ומסכת ריתוך רגילה, אלקטרונית מתאימה לפיקים כשהחומר לא תפוס היטב.
    לכתוב לו סתם שאלה ולראות אם יענה. לרוב כשהמחיר הוא חצי מאחרים מדובר בחשבון פרוץ או מפוברק והמוכר לא יענה. אני פעם אחת אמרתי "מה יש לי להפסיד" וחיכיתי די הרבה זמן להחזר - סתם מיותר.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אם שילמת בpaypal אז אתה פותח dispute ומפרט את הטענות שלך. זה אולי יקח כמה שבועות אבל רוב הסיכויים שהכסף יחזור.
    אני לא חושב שאפשר לפתוח דיספיוט על עסקה כזאת ישנה.

Senior Member
    מוכר חדש,חצי מחיר מכל מוכר אחר וללא דירוג-לא קונה ממנו.
    בכל מקרה אתה מוגן ואין סיכוי לאובדן הכסף אבל לא שווה את ההתעסקות.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני לא חושב שאפשר לפתוח דיספיוט על עסקה כזאת ישנה.
    מה היית עושה?

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    מה היית עושה?
    א. בודק אם אפשר עדיין לפתוח דיספיוט. ההודעה שלך מאוד עמומה אבל באיביי יש תאריך מדוייק אם אפשר או לא. תבדוק.
    ב. אם אי אפשר - לומד מהניסיון. עיסקה לא הצליחה? קודם כל שהמוכר יזכה ואז אתה מזמין שוב (אם תרצה). כל ההחלפות ואני אשלח לך שוב זה הכל תרגילי משיכת זמן. אם אין דיספיוט אתה יכול לבדוק מול המוכר ואולי לאיים בפידבק שלילי (תראה אם אתה עוד יכול לתת פידבק, יכול להיות שגם זה כבר עבר). אבל כעקרון - אם ביום האחרון לפתיחת דיספיוט העסקה עדיין לא הסתיימה - חובה לפתוח דיספיוט. תמיד אפשר לסגור אותו מאוחר יותר.

Senior Member
    חיפוש זריז מראה שפייפל מאפשרים לפתוח dispute במשך חצי שנה (180 יום) מיום הרכישה. ניסית לפתוח ולא הצלחת?

גם אם כבר עברה חצי שנה, אני עדיין הייתי מנסה לפנות לpaypal ולשאול אותם מה לעשות. לנסות לא עולה כסף וזו חברה אמריקאית שחייבת לספק שירות לקוחות אמריקאי ולשמור על אמון הלקוחות. הסיטואציה שבה השולח לא סיפק אסמכתא למשלוח ואין לו יכולת להראות שקיבלת את החבילה, מאוד יכולה לעזור לך.
    עוד אופציה היא לנסות לפנות לחברת כרטיסי האשראי שלך. הם פחות יעילים מפייפל אבל גם להם יש מנגנונים לטיפול בבעיות כאלה.

לגבי העתיד, uriar בהחלט צודק שאסור להניח לדברים האלה להגרר מעבר לתקופות הזמן שמאפשרות טיפול פורמלי.

יורי אר צודק בהחלט,רק שעכשיו זה לא עוזר לי.

הפריט נקנה ב 1.8 דרך אשראי באיביי ,לא דרך פי פאל אז באיביי לא ניתן לפתוח וגם לא בפי פאל.
    לפנות לחב' אשראי?
    עוד אפשרויות יתקבלו בברכה.

Senior Member
    כן, בהחלט פנה לחברת כרטיסי האשראי. אין לך מה להפסיד...

Senior Member
    לא יעזור לך לפנות לחברת האשראי, בארץ (לעומת חו"ל) ניתן לערער על עסקה רק בחודש החיוב (בחו"ל אגב זה שנה וחצי).
    יכול לפנות ולנסות,אבל רוב הסיכוי שלא תקבל מענה, בטח שמדובר על עסקה מלפני חצי שנה.
    אפשר לשאול למה קנית באיביי בלי פייפאל?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    מצטרף לשאלה.. הפסדת הגנה רצינית בגלל זה.
    לפעמים ההגנה של איביי בכלל לא עוזרת כי הפריט בדואר בארץ ולא הגיע אליך עדיין, וההגנה נגמרת ואתה לא רוצה לפתוח סתם דיספיוט כשהוא בדרך אליך בטוח.