ב-10 אלף אתה יכול לחפש לך DR650 במצב יחסית שמור, ולהינות גם מרכיבת כביש מדי פעם.
אהלן חברים,
לפני כחודש מכרתי את האופנוע האחרון שלי, MT-07 יפהיפייה ושמור - לא בלב שלם, אלא בגלל שאני נכנס ללימודים כרגע ותחזוקת אופנוע כבדה לי על הכיס, ולצערי לנסיעות מנהלתיות השירות שהוא מספק לי נחות לעומת שירות של רכב. אני לא הרבה בפקקים, כך שפשוט קניתי לעצמי רכב ידני משומש ונחמד שיעשה את העבודה.
למרות שאני שלם עם ההחלטה מהזווית הפרקטית - אין מה לעשות, בטוח שתבינו כמה התחושה צורמת. לצערי מפחד למצוא את עצמי עכשיו שנים ללא כלי משלי, נהנה ממנו בסופי השבוע לפחות.
שקלתי להביא אופנוע שטח. אמנם אחד זול, אבל לטענת הרבה חברים זה יכול להיות פתרון זול יותר שיחזיק לי את התחביב פעיל לפחות בסופ"שים כשלנסיעות מנהלתיות עדיין יהיה לי את הרכב.
עכשיו אגיד את האמת: מהיום הראשון שלי על אופנוע הייתי רוכב כביש ואני לא יודע כלום על שטח, אבל מאוד מסקרן אותי לנסות משהו חדש, ולא הייתי רוצה לחשוב שעכשיו במשך שנים של לימודים לא אוכל ליהנות בשום צורה מהתחביב המדהים הזה.
השאלה - האם הדבר הזה ריאלי?
להציב תקציב של כ-10,000 לכלי? כמובן לא כולל ציוד שחלקו יש, חלקו יכול להשיג מחוץ לתקציב.
האם יש צורך בביטוח לכלי שטח?
שוב, סלחו לי אבל לא יודע כלום על שטח, והאינטרנט עושה לי הרבה סדר אבל גם הרבה בלאגן, קיוויתי שתוכלו להקל עליי קצת.
סופ"ש מוצלח חברים.
ב-10 אלף אתה יכול לחפש לך DR650 במצב יחסית שמור, ולהינות גם מרכיבת כביש מדי פעם.
צר לי לנפץ לך את החלום, אבל אופנוע שטח זה תחביב מאד לא זול...
ב-10,000 ש"ח אתה בסיכוי גבוהה תמצא רק נבלות שיעלו לך הרבה יותר כסף בטיפולים ושיפוצים.
ביטוח חובה צריך גם בשטח, ומחירו זהה לכביש (כלומר יקר).
אמנם כבר קנית רכב, אבל אם היינו מתעלמים מהנתון הזה הייתי אומר שאם אתה כבר משלם ביטוח על אופנוע שטח ומחפש לצמצם הוצאות,
תקנה אופנוע דו"ש כמו WRR או DRZ שישמשו באותו המחיר גם ככלי רכב ליומיום וגם לשטח בסופש.
להרבה חבר'ה שבאו מעולם ה"רק כביש" יש נטייה לחשוב שבשטח אפשר לקנות אופנוע בכמה שקלים ותחזוקה 0.
אז ממש לא. ב10 לכלי נטו אתה תמצא נבלה שתשאב ממך כסף כל הזמן. מיגון וביטוח לא מגיע חינם גם כן.
וכמו שבכביש יש את רוכבי השבת נוסעים 500 ק"מ על 110 ונהנים מהנוף ויש את החבר'ה של הפס בשבת בבוקר, אז גם בשטח יש כל מני סגנונות.
בכביש, בשביל לרכב טיול רגוע על 110 בכביש 6 אתה יכול להתארגן גם על איזה 250 עייף. בשביל הפס בשבת בבבוקר- לא.
רוצה לאמר שתגדיר (לעצמך) אם אתה מחפש לטייל רגוע ולאט בשביל ליד הבית, לאכול סנדוויץ ולחזור או שהיית רוצה קצת יותר להתאמץ (פיסית) ולהנות מרכיבת אנדורו (ברמה זו או אחרת) כי לא את שניהם תוכל לעשות עם אותם אופנועים ובאותו תקציב.
לא ניפצת הכל בסדר - הייתי סקפטי מלכתחילה. (;
אבל הייתי חייב לשאול - מפחד להיתקע כמה שנים בלי כלי.
ראיתי את ההודעה רק לאחר התגובה.
הייתי מחפש לטייל רגוע כרגע יותר.
אבל כמו שהגבתי לציטוט מעל, מלכתחילה לא חשבתי שזה ריאלי, אבל הייתי חייב לשאול.
הסקווארנה WR125 2 פעימות כמו שלי עולה היום כעשיריה (מחיר ריאלי).
מדובר באופנוע מקצועי, שאפשר לגדול איתו תקופה ארוכה.
כלי סופר-אמין, ובתחזוקה עצמאית - לא עולה הרבה.
התחביב עולה לי כ-400 שקל בחודש על הוצאות דלק, צמיגים וחלפים, אני רוכב בממוצע כ-3-4 פעמים בחודש. כל העבודות מבוצעות עצמאית.
עלויות של טסט וביטוח לא נמצאות בתחשיב.
כמובן, שעבור מי ש"בוגר, שקול, אחראי", עושה ביטוח, מרכיב את כל הדרוש לטסט על האופנוע אחת לשנה ומפרק מיד אחריו, ומטפל במוסך מורשה - מדובר בתחביב יקר להחריד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
או שתוציא מעט עכשיו והרבה אח"כ או הרבה עכשיו ומעט אח"כ ("מעט" זה עניין יחסי)
מה שלא תעשה - זול זה לא יהיה. אופנועים זה תחביב יקר ואם אין לך גם כלכלי עדיף לך לשכוח מזה לכמה שנים עד שתסיים את הלימודים או תזכה בפיס.
![]()
נכון,
אבל כשהנבלה היא שחוטה, הסיכוי שמכלולים יקרסו גבוה בהרבה.
וכשאתה מגיע למצב שעוד לא התאוששת מהתקלה הקודמת וכבר יש עוד אחת,
ונכנס לסבב אינסופי של החלפת חלקים,
אתה פשוט מתייאש.
אם זה אופנוע שמטרתו היא גם מכונאות, ואתה לוקח בחשבון ששבת אחת רוכבים, שבת אחת מתקנים ושבת אחת רוכבים ונתקעים, אז זה סבבה וגם חלק מהכיף.
אם המטרה היא לרכב בשטח, וכל טיול שני אתה לא יכול להגיע, או תוקע את החברים, זה סופר מבאס.
אני בכלל לא מדבר על אופנוע יומיומי.
לגבי המחיר, אני לא שוחה במחירי אופנועי שטח.
אני כן יכול להגיד שבזמנו, היה ניתן לקנות אופנועי דוש בסגנון של הxt וה-dr ב15 במצב סביר מאוד. בהחלט לא נבלות.
הבעיה היא שהפסיקו להביא אופנועים כאלה