חלק מהאופנועים שרשמת הם בכלל לא בכיוון של כביש.
ההבדל בצריכת דלק בין דרוזי לבין ה250 יהיה זניח.
לא יודע איזה דרוזי תמצא ב17. אבל הוא והwr הם הכיוון שלך.
אהלן חברים.
בעל רשיון A1, לא היה לי אופנוע ולא רכבתי על כלום מאז השיעורים.
אני די קצר בכסף ומחזיק גם רכב, רוצה לקנות אופנוע דו"ש (בלבד), הבעיה היא כזאת:
התקציב שלי (עד 17K) מאפשר רק הונדה CRF250L שממה שקראתי חלש מאוד בכביש מהיר ומתפרק בשטח,
KLX250 כנ"ל, ודרוזי אני לא רוצה בגלל הדלק שהוא צורך.
השאלה שלי היא האם לקנות ימאהה WR250R ישן זה סיכון? ישן הכוונה ל2008-2010, ובלי קשר לימאה - הסיכונים באופנועים ישנים זהים לרכב ישן?
השאלה השניה היא שראיתי כמה חברות עם אחלה מחירים, השאלה אם הן שוות את ההשקעה, אופנוע ראשון ואני רוצה להינות ממנו ולא לקבל כאב ראש וכיס על תיקונים.
גאסגאס הבנתי שאין איפה לטפל/חלפים, HP לא שמעתי כלום עליהם חוץ מזה שהם נראים ממש טוב, וAJP ממה שקראתי גרועים על הכביש.
הנסיעות שלי הן לרוב חולון-נתב"ג-ראש העין, השטח מאוד חשוב לי אני מאוד רוצה לחוות את השטח מקרוב, אבל מצד שני רוב הזמן אהיה בכביש ולא בא לי לסבול.
מעוניין בנפח של עד 250 סמ"ק בגלל מחירי הביטוח...
ואם ללכת עפ"י חוקי הפורום:
- 17,000 ש"ח.
- ניסיון הרוכב ורשיון נהיגה A1
- מה הדרישות:
- שטח+כביש.
- עירוני ובין-עירוני, לא רחוק מדי (טווח של כ20-40 ק"מ לכיוון כל יום).
- לבד.
- שום צורך מיוחד מעבר לאחזקה כמה שיותר זולה.
- לכמה זמן האופנוע ישמש? בעיקרון לכמה שיותר זמן, לא מתכוון להחליף בשנה + הקרובה.
- האם תטפל באופנוע לבד? אין לי נסיון בזה בכלל, אז כנראה שלא.
- דו"ש בלבד, רצוי שיראו קרביים
ההונדה CRF250L מכוער לדעתי, AJP/גאסגאס/ימאהה נראים קשוחים
עד 250 סמ"ק, אלא אם 300-400 סמ"ק זה לא הרבה יותר מדי בביטוח ובאחזקה.
תודה לכולם.
נערך לאחרונה על ידי Touro; 15-01-2019 בשעה 16:32.
חלק מהאופנועים שרשמת הם בכלל לא בכיוון של כביש.
ההבדל בצריכת דלק בין דרוזי לבין ה250 יהיה זניח.
לא יודע איזה דרוזי תמצא ב17. אבל הוא והwr הם הכיוון שלך.
אם רוב הזמן תהיה בכביש, ה-CRF250L יספק לך תמורה טובה. כן, הוא לא WR בשטח, אבל ממה שראיתי יש כלים צעירים יחסית שנכנסים לתקציב שלך, ועם מרווח טיפולים מאוד נדיב של 12 אלף ק"מ (עצה שלי - להחליף שמן כל 6 בכל זאת) הוא יהיה אחלה פרטנר. קצת שדרוגים והוא יעשה את רוב השטח בצורה טובה, אלא אם מדברים על קטעים ממש טכניים.
ותמיד אפשר להחליף מסכות, להתקין פיירינג ראלי וכו' על האופנוע.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
הוא יסחוב, אבל במהירות נמוכה ממה שאתה רוצה.
ולגבי רוב הזמן בכביש-
זה נכון.
אבל גם אם אתה יורד רק לכמה שעות לשטח, פעם בשבוע שבועיים, והאופנוע כבד ורך מדי, זה מבאס.
מה שיותר צריך להטריד את פות"ש הוא נושא הצמיגים.
צמיגי שטח יגמרו צ'יק צ'אק בכביש, וצמיגי 50-50 הם פשוט לא "זה" בשטח.
אני החזקתי שני סטים של גלגלים. ברבע שעה-עשרים דקות הייתי מחליף (כולל סט רפידות בלם שיתאימו לדיסק שעל כל גלגל) אבל זה לא מתאים לכל אחד.
במקומך הייתי הולך על ההונדה מכמה סיבות:
1. פחות אנשים רוכבים עם ההונדה בשטח עקב ביצועיו הפחותים יחסית לימאהה לכן הסיכוי למצוא אחד במצב טוב גבוה יותר שהעביר פחות זמן בשטח.
2. ההבדל בין היכולות בשטח של הימאהה וההונדה לא יהפכו אותך מרוכב ממוצע לרוכב מירוצים..שניהם יעשו עבודה מעולה, אני בדעה שאופנוע נחות במקצת גורם
לך לרכוב יותר טוב לטווח זמן הארוך ואני בטוח שההונדה ייתן לך טעימה מעולה בשטח.
3. האמינות של הונדה תהיה לך לעזר בכל נקודת זמן.
4. באופן כללי, יכולות שטח ישפיע על היכולות בכביש (ולהיפך) ולכן במקרה שלך שתבלה את רוב הנסיעות בכביש - ה-Crf יצטיין.
אם הלוק והקרביות חשובה מעבר לכל הסעיפים אז כנראה שהימאהה יהיה בחיר ליבך.
בנוגע לAJP וגאס גאס, לא הייתי חושב עליהם כאופציה עבור שימוש יומיומי בכביש.
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי Oznik; 16-01-2019 בשעה 12:36.
כלי השטח המקצועיים (AJP, GAS GAS) לא כ"כ מתאימים לנסיעות הכביש שאתה רוצה לעשות. אפשרי, לא אידיאלי.
היה לי GAS GAS CAMI (אותו מנוע כמו AJP PR5).
המנוע בסדר סה"כ, 4 פעימות סטנדרטי, ואין סיבה שלא יחזיק תקופה ארוכה של נסיעות כביש.
האופנוע עצמו היה מאוד לא נוח לנסיעות של מעל 10 ק"מ על האספלט. בשטח, המגבלה הייתה בגיר (5 הילוכים שאינם מחולקים טוב, ויוצרים "בור" בין ההילוכים הנמוכים) - ובמבנה המנוע, שהיה רגיש לנפילות בסלעים עקב מכסי הצד הבולטים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ה-crf250l הרבה יותר טוב מהתדמית שלו. אופנוע מתחילים מצוין. תקנה, תרכוב חצי שנה ואם תרצה להחליף למשהו חזק יותר תוכל למכור אותו כמעט באותו מחיר.
תודה לכולם על התגובות!
מה לגבי הקוואסקי klx250 מול ההונדה?
חד משמעית DRZ400 לצרכים שציינת ולהתנסויות שטח ראשונות. אמין, יפני אמיתי (בניגוד לדגמים האחרים שציינת), מוכר היטב למוסכים בכל רחבי הארץ בזכות העובדה שמשווק בישראל ברציפות כבר יותר מ-15 שנים. ים חלקים זמינים, מקוריים וחליפיים, ובזול.
כן, אני עובד אצל היבואנית, אבל זה לא משנה - ממילא אתה מתכנן על משומש.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הבעיות לי עם האופנוע הזה זה:
1. 400 סמ"ק, ביטוח יקר משמעותית מ250 (או שאני טועה? מה ההבדלים לנהג חדש?).
2. תצרוכת דלק - שמעתי רק דברים רעים על העניין הזה, ואני באמת מחפש אחזקה כמה שיותר זולה.
3. הם ישניםםםם, לא שזה אכפת לי, אכפת לי אבל לקנות כמה שיותר חדש בשביל כמה שפחות צפי לבעיות.