תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: רכיבה וכאבי גב

צפייה משולבת

Junior Member

רכיבה וכאבי גב

יש כאן רוכבים עם בעיות בגב? לאחרונה התחילו לי כאבי גב במהלך רכיבה, אני רוצה לקנות אופנוע שטח ומפחד לקנות ואז למכור בגלל הכאבים
    יש איזה דרך להקל על הכאבים בשביל להנות מהרכיבה?

Member
    היישר להתפקד.

פריצת דיסק בין חוליות L5-S1, עברתי לשטח לפני כשנה וחצי ודווקא שם שרוב הרכיבה בעמידה ולא בישיבה - אין שום סיבה להרגיש כאבי גב.
    לפני כחודש חזרתי לכביש, ועם החזרה ישנם כאבים המתפתחים לאחר רכיבה מה שמאוד מדאיג מבחינתי כי אני מתעתד לעשות קילומטראז' נאה לכל כיוון בבוקר.
    יש לי תחושה שזה קשור לבולם האחורי הפשוט יחסית בכלי שלי (הורנט 600).

למען הסר ספק, אני מתחזק מאז הפציעה את עצמי הן בהיבט של תזונה נכונה וקרוספיט בין 4-5 פעמים בשבוע + רכיבת סופ"ש בשטח, מה שמאוד מחזק ועוזר למנוע כאבים. ההיפך, הרכיבה בשטח מאוד עוזרת לגב, בעיקר כי שרירי הליבה עובדים ממש טוב (שוב, בהנחה שהרכיבה בעמידה כמו שהיא צריכה להעשות).

מבחינת הקלות לכאבים, אימון וחיזוק שרירי הגב והליבה, בנוגע לחגורת גב אני מניח שזה יכול לעזור. לא ממש ניסיתי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    היישר להתפקד.

פריצת דיסק בין חוליות L5-S1, עברתי לשטח לפני כשנה וחצי ודווקא שם שרוב הרכיבה בעמידה ולא בישיבה - אין שום סיבה להרגיש כאבי גב.
    לפני כחודש חזרתי לכביש, ועם החזרה ישנם כאבים המתפתחים לאחר רכיבה מה שמאוד מדאיג מבחינתי כי אני מתעתד לעשות קילומטראז' נאה לכל כיוון בבוקר.
    יש לי תחושה שזה קשור לבולם האחורי הפשוט יחסית בכלי שלי (הורנט 600).

למען הסר ספק, אני מתחזק מאז הפציעה את עצמי הן בהיבט של תזונה נכונה וקרוספיט בין 4-5 פעמים בשבוע + רכיבת סופ"ש בשטח, מה שמאוד מחזק ועוזר למנוע כאבים. ההיפך, הרכיבה בשטח מאוד עוזרת לגב, בעיקר כי שרירי הליבה עובדים ממש טוב (שוב, בהנחה שהרכיבה בעמידה כמו שהיא צריכה להעשות).

מבחינת הקלות לכאבים, אימון וחיזוק שרירי הגב והליבה, בנוגע לחגורת גב אני מניח שזה יכול לעזור. לא ממש ניסיתי.
    +1 על l5-s1, ועוד אחד באמצע.
    180 קילומטר ביום במשך שנה + והכל טוב. על וי-סטרום עם כידון מוגבה קצת.
    לעומת זאת לא יכול לנהוג ברכב יותר מ45 דקות רצוף בלי שיתחילו הכאבים.
    +1 על תזונה, ספורט ומוסיף לבוש נכון (לשמור על גב תחתון). חיזור שרירי ליבה, בדגש על זוקפים/מייצבים ורצועת הבטן

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Grasshopper AT 2016
    Vstrom 650 2011
    CB250R 2011

Senior Member
    כמו שעוזניק אמר, זה בעיקר לחזק את שרירי הגב והליבה, זה גם מה שרופא יגיד לך, לא יודע מה הבעיה אצלך ומומלץ להיבדק אם זה ממשיך, אפשר גם לעשות פיזיוטרפיה, שחייה וכו'. בכל מקרה בלי קשר לכאבי גב מומלץ לשמור על כושר גם כי זה עוזר לרכיבה.
    Tracer 900

Senior Member
    שמעת על חגורת גב?
    זה מוריד דרסטית את הכאבים,אם ישנם.