עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 41

אשכול: ילד ראשון מבטל אופנוע? התייעצות מזקני השבט בבקשה

Member

ילד ראשון מבטל אופנוע? התייעצות מזקני השבט בבקשה

בוקר טוב,
    קצת על עצמי והרקע לשאלה,
    בן 28 אוטוטו רוכב על cb500x חדש שנת 2018 יד ראשונה
    נשוי ומצפה לילד ראשון בע"ה.
    אישתי מחזיקה רנו מגאן שנת 2008 שמאותת על זקנה אבל מחזיקים אותה בחיים (לפחות מבחינה מכאנית, הרנו כן?!)
    בנובמבר הקרוב אמור לקנות את הרכב הישן חדש של אבא שלי(נכה צה"ל שמחליף כל 4 שנים רכב והרכב שאותו הוא ימכור לי במצב מעולה)

עכשיו לגבי השימוש ברכבים:
    אני משתמש באופנוע לבית עבודה (20 ק"מ כיוון) כאשר אני עובד משמרות ואם יוצא לי להתחיל או לסיים משמרת בשעות העומס יש פקקים של עוד רבע שעה)
    ואישתי משתמשת ברכב שלה לעבודה בית, ביקור משפחות בצפון ובדרום, קניות ובעה גם לשנע את הילד.

השאלה הנשאלת מבעלי האופנועים ובעלי המשפחות האם זה פרקטי ואפשרי להשאיר רכב 1 ואופנוע 1 למשפחה כאשר אני צופה בעיותיות
    בימים שבהם האישה נשארת עד מאוחר בעבודה ואני אצטרך להוציא ולכניס את הילד למסגרות

ובתקופת החורף שבימים סוערים אני לא רוכב (החורף הסתדרתי עם טרמפים לעבודה אבל מעדיף לא לבנות על זה יותר מידיי)

או פשוט למכור את האופנוע ולהשאיר את שני הרכבים ולהתמודד עם פקקים ושעמום.

בקיצור מה אתם עושים?

Senior Member
    אתה כלכלית יכול לעמוד בזה? אם אני מחשב נכון רק ביטוחים ל3 כלי רכב זה 10,000 ₪ בשנה ולא נגעתי בכלל בהוצאות שוטפות (דלק,טיפולים,תקלות).
    אם העניין הוא כלכלי, תצטרך להתפשר איפשהו:
    או למכור את האופנוע ולהסתדר בפקקים או לא לקנות את הרכב ולהסתדר עם האופנוע.

תתרגל לרכב פחות. אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך 3 ביטוחים לך על זה.
    אם לא אני בטוח שתסדר על 2 ביטוחים (אופנוע + רכב) ופשוט לומדים להסתדר ולרכב קצת פחות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אצלי הדו"ג הוא רכב שלישי. פשוט כי אם אני לא נוסע איתו לעבודה, אני לא מספיק לחזור בזמן להוציא את הילדים (עם רכב זה מעל שעה נסיעה בשעות הפקקים, עם דו"ג- חצי שעה).
    ביומיום אין לי בעיה להסתדר בלי הרכב השלישי. הגנים במרחק הליכה מהבית, וגם בימים סוערים ניתן למצוא פתרון מקומי.
    הבעיה היא כשמישהו נדרש לעשות סידורים עם הילדים, ובן/בת הזוג בעבודה.
    זה יכול להיות דברים שניתן לדחות או להמנע מהם (קניות), אבל גם דברים שהם must, כמו רופא, חוגים, וכו.... ואז פשוט חייבים אוטו.
    על רנו מגאן 2008 אתה תקבל מחיר מעליב, ואני הייתי משאיר אותו כאוטו השלישי שאפשר לתחזק בזול (ביטוח חובה וצד ג' בלבד, וטיפולים לבד עד כמה שניתן).
    כמובן שאם כלכלית זה לא מתאפשר, אין כאן באמת דיון.
    בכל מקרה, אוטו כזה ישן נמצא בדיוק בנקודת זמן שבה הוא מתחיל להפתיע, ולסמוך עליו כרכב עיקרי, יהיה בעייתי (להגיע כל יום לעבודה למשל).

Member
    כן תמכור את האופנוע. אני אתן לך 50% מהמחירון ביום פרסום הודעה זאת.

Member
    לנו יש רכב ואופנוע.

הגן במרחק 10 דק הליכה ברגל. בימים שלא חם גיהנום אני מכניס את הילדים על אופניים, חוזר הביתה ועולה על האופנוע.
    אפשר כמובן גם אופניים חשמליים.. בכל מקרה זה אפשרי רק מגיל שנה בערך של הילד. עד אז הסתדרתי ברגל.
    בימים ממש גשומים, לוקח מונית.

מרחק הגן מהבית היה שיקול משמעותי... באופן כללי זה מפשט מאוד את החיים.

האופנוע נותן לי עוד שעה עד שעה וחצי זמן בית ביום שבהם אני רואה את הילדים ומספיק לאסוף/להכניס למסגרות, לקלח, לשחק ולפשוט להיות בבית.

לעתים רחקות רכב אחד זאת מגבלה ואנחנו נאלצים לשנות לוזים או לכופף כמה דברים.. בכל מקרה זה נדיר.

הייתי מציע לך להתחיל כמו שאתם עכשיו... לקנות עוד רכב אפשר גם אחכ

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אצלי האופנוע הוא הכלי הראשי שלי (לאשתי יש רכב שלה) ולמרות שאני כמעט ולא אוסף את הילדים בגלל שעות העבודה יש לי גרוטאה כרכב שלישי (יונדאי אקסנט 1995, שלקחתי ב''ירושה'' מבנדוד שלי) בשביל בלת''מים שמחייבים רכב (דברים עם הילדים, קניות, מילואים וכו'). בפועל אני לא מזיז את הגרוטאה כמעט בכלל (לא מילאתי דלק מהמילואים באוגוסט), אבל תמיד נוח שקיימת האופציה. כמובן שאם אין אפשרות כלכלית להחזיק 3 רכבים (עם מינימום ביטוח חובה וצד ג'), אין למה להיכנס לזה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    אני מניח שאם היית יכול להחזיק 3 כלים, לא היית שואל את השאלה, או כפי שהולכת האמירה - "אם אפשר לפתור את זה בכסף, זאת לא בעיה אלא הוצאות".
    אם במקום שבו אתה גר, תחבורה ציבורית באה בחשבון ו\או הגנים הם קרובים ואתה יכול להוציא את הילד מהגן בהליכה - אפשר להסתדר בלי רכב נוסף. נכון, לא הכי נוח, צריך לעשות תכנונים וכו', אבל מדי פעם אפשר לשלוח מישהו אחד בתח"צ והשני יעשה עם הילד את הסיבובים הנדרשים. גם אופניים אפשר, במקום תח"צ או בנוסף.
    אם אין תחבורה ציבורית ו\או חייבים רכב ע"מ לפזר\לאסוף - אז תבנה על רכב שלישי או תוותר על אופנוע.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אני מניח שאם היית יכול להחזיק 3 כלים, לא היית שואל את השאלה
    תלוי מה באמת השאלה. מכיוון שאין כל מידע על רמת ההכנסות של פ״ש, סביר להניח שהוא כן יכול להרשות לעצמו 2 רכבים ואופנוע.
    אבל, השאלה שמעניינת אותו היא ״מה כולם עושים?״. או ״האם כולם משלמים כל כך הרבה?״.
    התשובה היא - כן, זה כזה יקר.

ההנחה שלא מצפים לקבל כאן עצות לתקציב משפחתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tap צפיה בהודעה
    בוקר טוב,
    קצת על עצמי והרקע לשאלה,
    בן 28 אוטוטו רוכב על cb500x חדש שנת 2018 יד ראשונה
    נשוי ומצפה לילד ראשון בע"ה.
    אישתי מחזיקה רנו מגאן שנת 2008 שמאותת על זקנה אבל מחזיקים אותה בחיים (לפחות מבחינה מכאנית, הרנו כן?!)
    בנובמבר הקרוב אמור לקנות את הרכב הישן חדש של אבא שלי(נכה צה"ל שמחליף כל 4 שנים רכב והרכב שאותו הוא ימכור לי במצב מעולה)

עכשיו לגבי השימוש ברכבים:
    אני משתמש באופנוע לבית עבודה (20 ק"מ כיוון) כאשר אני עובד משמרות ואם יוצא לי להתחיל או לסיים משמרת בשעות העומס יש פקקים של עוד רבע שעה)
    ואישתי משתמשת ברכב שלה לעבודה בית, ביקור משפחות בצפון ובדרום, קניות ובעה גם לשנע את הילד.

השאלה הנשאלת מבעלי האופנועים ובעלי המשפחות האם זה פרקטי ואפשרי להשאיר רכב 1 ואופנוע 1 למשפחה כאשר אני צופה בעיותיות
    בימים שבהם האישה נשארת עד מאוחר בעבודה ואני אצטרך להוציא ולכניס את הילד למסגרות

ובתקופת החורף שבימים סוערים אני לא רוכב (החורף הסתדרתי עם טרמפים לעבודה אבל מעדיף לא לבנות על זה יותר מידיי)

או פשוט למכור את האופנוע ולהשאיר את שני הרכבים ולהתמודד עם פקקים ושעמום.

בקיצור מה אתם עושים?
    אם עוד לא ילדתם - אני לא מבין את הבעיה.
    בשנה הקרובה כנראה לא יהיו שום "מסגרות" שבהן תצטרך לשים את הילד.
    עוד שנה תחליט מה אתה עושה.
    לפחות כך זה נראה עם ילד בן 3 שבועות בבית...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    קצת סדר בדברים.
    אם אישתך זקוקה לרכב לצורך עבודה ואין באפשרותך להחזיק 3 כלי רכב עדיף להפרד מהאופנוע.
    כעת להסבר.
    אישתך צריכה רכב
    ילד קטן ( ואני מניח שאחרי יהיה עוד אחד או שתיים) לא ניתן לקחת באופנוע כך שכדי לשנע אותו צריך רכב והאמת זה לא משנה אם הגן 10 דקות מהבית או לא כדאי שתזכור שילדים צרכים גם רופא, גן חיות ,פארקים, מסיבות סיום, יבוא חבר להתארח ןבשלב מסויים גם תמצא את עצמך מקפיץ איזו אמונת צעירה חד הורית והבן או הבת ( טוב נסחפתי אבל הבנת את הרעיון).

LokiMonsteR
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 02-02-2019 בשעה 09:54.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    לדעתי הבעל זקוק לאופנוע! נקודה! בעל מאושר במשפחה זה אחד הדברים החשובים! לפי סוג האופנוע אני רואה שהבעל גם רגוע ושקול. אם השיקול כלכלי ולא האישה דואגת לא להשאר אלמנה, אפשר להשאר עם רכב ואופנוע. הכי הרבה הרכב נשאר בבית, במקום לנסוע איתו לעבוד ולעמוד בפקקים, חוזרים הביתה עם האופנוע ואוספים את הילד\ה עם הרכב.
    וכמו שכבר אמרו, בעוד שנה תתחיל לדאוג, תחליף את האוטו (לרכב של אבא) אם תרצה עוד אחד ישן, תקנה אחר כשתצטרך.

Member
    תודה רבה על התגובות. לא הייתי מספיק ברור, אני לא יכול כלכלית להחזיק שלושה ביטוחים.
    השאלה היא האם להשאיר אופנוע ורכב (שבעתיד הרכב הישן יוחלף בחדש)

או למכור את האופנןע ולהשאר עם רכב ישן ורכב חדש.

Senior Member
    לא היית מספיק ברור. דבר שני: רכב ישן לא צריך ביטוח מקיף. מצד שני - כמו שכבר אמרו לך - בשנתיים קרובות לילד אין שום ״מסגרת״. מה גם: רכב שלא נוסע עולה 3000 בשנה וזה די פחות מעלות אופנוע.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תשמע, כלכלית כנראה יותר נכון להחזיק 2 רכבים, בטח אם אחד הוא ישן ולא צריך ביטוח מקיף ואתה לא רוכב בחורף. פרקטית (ונפשית) עדיף אופנוע ורכב. אם הגן עתיד להיות קרוב לבית (מרחק הליכה) אז אתה יכול לתת סיכוי לאופציית ה 6 גלגלים משפחתיים, לעבור ל 8 גלגלים משפחתיים אפשר בכל רגע.
    בנוסף, לא יודע מה התוכניות המשפחתיות שלכם, אבל מסגרת לתינוק מתחילה החל מגיל 3 חודשים והלאה (לא אחרי שנה ובטח שלא אחרי שנתיים) תחליטו בינכם (אשתך ואתה) כמה זמן צפוייה להימשך חופשת הלידה, זה יעזור לך לגבש החלטה (קח בחשבון שהחורף נגמר עוד שניה, ככה שימים סוערים כבר לא יהיו רבים).