עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 41

אשכול: ילד ראשון מבטל אופנוע? התייעצות מזקני השבט בבקשה

Senior Member
    בגדול כן, תמכור. סדר החשיבות שלי:
    1. נוכחות אב במשפחה צעירה (חשובה יותר ממשפחה וותיקה) מתוך הבנה שהזהירות שלנו היא לא הפקטור היחידי בסיכון.
    2. צד כלכלי

עקרון רלוונטי גם בקונסטלציות אישיות עם אילוצים והעדפות שונות.
    מכרתי את שלי כשהפכתי לעצמאי ורוב חיים עם שני רכבים כשאחד מהם זז מעט מאוד. עכשיו חזרנו למודל של אופנוע (בעיקר לטיולים) ורכב ועדיין מדי פעם זה מגביל.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    1. נוכחות אב במשפחה צעירה (חשובה יותר ממשפחה וותיקה) מתוך הבנה שהזהירות שלנו היא לא הפקטור היחידי בסיכון.
    ״נוכחות אב במשפחה״ או מושגים אחרים מתוך ״לאישה״ לא קשורים לנושא.

2. צד כלכלי
    .
    על צד כלכלי קשה לדבר בלי מספרים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ״נוכחות אב במשפחה״ או מושגים אחרים מתוך ״לאישה״ לא קשורים לנושא.
    אתה קובע מה קשור? כי אלה העקרונות שהדריכו אותי.
    אפשר גם להציע עקרונות מתוך בלייזר כמו "חיים פעם אחת" או "אדרלנין עדיף ממין" ולדון בהם כל עוד מסכימים שרכיבה על אופנוע מסוכנת מרכב ושיש גברים שמעמידים את המשפחה לפני החשקים.

Senior Member
    לא כל העקרונות טובים באותה מידה. גם אני הלכתי לפי כל מיני עקרונות בחיים וחלקם התבררו כשגויים לגמרי.
    טיפ נוסף לאב צעיר: אם משהו מציב לך דילמה בין ״חשקים״ ל״משפחה״ - הוא לא חבר שלך. משפחה זה לא רק אישה+ילד. לפעמים זה כולל כלב, סוס, סירה או אופנוע.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אצלי זה היה הגורם העיקרי לחזרה לדו''ג, כשהחזרה מהעבודה על רכב לוקחת שעה (פלוס לפעמים) ועל דו''ג לוקחת גג 20 דקות.

אני יכול לספר אצלי שעם רכב אני מבזבז בין 3 ל4 שעות כל יום (!) הלוך ושוב בפקקים בין הבית לעבודה ואילו עם האופנוע - שעה הלוך ושוב.
    אלו שעות שלא יחזרו לעולם. קשה לשים עליהם מחיר. האוטו השני כבר מיושן ועומד מיותם כבר יותר משנה וזז פעם בשבוע. האם יקר הביטוח והאחזקה - הלכאורה סתמית שלו ?
    כן, אבל זה כלום כשקופץ בלתם מכל סוג שהוא, ואתה חייב כאן ועכשיו לצאת עם רכב- מיכוון שאין אצלנו עודף מוניות -החישוב שלי יוצא בכך שהעלות הנוספת זניחה.

Senior Member
    לפעמים נחמד להתווכח אבל באמת שאין לי כוח לשכנע באותות ובמופתים שהערך של הדברים היקרים בחיים מתגלה כשהם נלקחים לתמיד, שהיקף נסועה ורמת סיכון בלתי מחייב מהווים שיקול או עקרון עבור אחרים ושכל אחד מהרוכבים כאן מכיר רוכב שנפצע סיכן או סיים את חייו ולכן אסיים בברכת ליל מנוחה וחלומות פז.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    תנוח, חביבי.
    שהאשה תלד בנחת, שתגדלו אותו בנחת, שיהיה (או תהיה) בריא/ה, וכשיגיע הזמן תראה מה עושים.

אתה שואל שאלה שאין לה תשובה אחת. כמו שאמרו- מרחק המסגרת מהבית זה פקטור די משמעותי בעניין.
    שנית- בהתחלה העולל לא נמצא בשום מסגרת. (לא שנתיים כמו שכתבו פה אבל משתנה אצל כל אחד, אצלי זה היה חצי שנה).
    שלישית- בתקופת ה"הרצה" של העולל, כשהאשה בבית איתו ואתה מתמרן בין עבודה, קניות, חיתולים, מטרנה, מוצצים, מגבונים, עבודה, עוד חיתולים ועוד עבודה אתה יותר יעיל עם אופנוע. רק תדאג שיהיה אפשר לשים עליו חבילת חיתולים.

כשיגיע הזמן ותראו שצריך להמיר את הרכב באופנוע - לך על זה. בינתיים חייה את החיים ותהנה. מה אתה שובר את הראש? גם ככה מרגע שיגיח לאויר העולם כבר לא יהיו לך חיים, אז למה מעכשיו אתה מדכא את עצמך?
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אצלי זה היה הגורם העיקרי לחזרה לדו''ג, כשהחזרה מהעבודה על רכב לוקחת שעה (פלוס לפעמים) ועל דו''ג לוקחת גג 20 דקות.
    נראה לי שכוונת המשורר (קידוזו) היתה מה קורה כשאבא לא נוכח, לתמיד.... כי איזה מסמס תורן לקח אותו...

Senior Member
    נראה לי שכוונת המשורר (קידוזו) היתה מה קורה כשאבא לא נוכח, לתמיד.... כי איזה מסמס תורן לקח אותו...
    כן, מסתבר שצריך להיות יותר... ברור.

Senior Member הסמל האישי של dudybou
    אופנוע ורכב.
    כמו שהאשה צריכה את הרכב, אתה צריך את האופנוע (אכן ?), ואז מוצאים דרכים לעשות את מה שצריך..
    מיקום הגן/מטפלת/מעון (כשיגיע הזמן) - חפש מקום קרוב לבית, ושזה יכנס שיקול אצלך בבחירה בין מקומות.
    אפשר להתארגן לקחת את הילד לגן ברגל/אוטובוס פנימי קצר/אופניים.. הכל תלוי עד כמה אתה צריך/רוצה את האופנוע..
    אני גם בטוח שתוכל להסתדר עם אשתך על סידור עם הרכב בימים בעייתיים במיוחד, ושהיא תיסע באוטובוס/טרמפ..
    לדעתי - תשאיר את האופנוע. תשאיר גם את הרכב הישן (המחירון לא ישתנה בהרבה בכמה חודשים).
    אחרי תקופה שאתה מנסה להתמודד עם אופנוע וילד - תראה אם אתה מצליח או לא, ותמשיך משם בהתאם..
    x-max 250 2013 -> nc700x 2012

אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !

Senior Member
    הכל אפשרי. בצעירותי הסתדרנו עם רכב אחד (לאישה) ואוטובוס (לי...) ושני ילדים

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    את האמת, הבנתי את כוונת המשורר, רק ציינתי שבמקרה שלי זה מה ששיכנע את אשתי בצורך בדו''ג. לגבי המסמס התורן, לצערנו אותו מסמס יכול לעשות לא מעט נזקים גם לרכב שעומד איתו בפקק, או להולך הרגל שממתין לאוטובוס, כך שמבחינתי החיסרון הזה די מתקזז. וכן, אני מודע לגמרי לזה שאופנוע הוא בסיכון גבוה יותר מפחית או אוטובוס, אבל באם אלת המזל (הרע) תחליט שזה הזמן שלי, אני לא חושב שיש משהו שאני אוכל לעשות בעניין, לפחות על האופנוע אני יכול לנסות לנקוט בזהירות רבה יותר ולשאוף לצמצם למינימום את האינטראקציה עם אותם מסמסים תורנים.

Senior Member
    אופנוע זה לא רק כלי תחבורה,
    זה פאן, חופש .
    למרות שאפשר להגיד את זה גם על רכב ספורט , שאן לפותש".

למען בריאות הנפש אנוכי תמיד בחרתי ב2 גלגלים.

כמובן שלי עזר שבסוף גם קבלתי רכב עבודה, ואז הפאן נשאר בסופש".
    אופנוע זה לא רק כלי תחבורה..
    צאו".

Senior Member
    אני נמצא גם כן בדילמה שכזו וטרם מצאתי פיתרון. כרגע מתנהל עם האופנוע ותח״צ אבל ברור לי שעניין רכב נוסף זה רק עניין של זמן.