תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: ציוד בסיס לרוכב מתחיל?

Member

ציוד בסיס לרוכב מתחיל?

היי חברים

אני רוכב מתחיל, בתהליכים לקנות את הכלי הראשון שלי (wr250r),
    בעקבות זה שאני קונה דו״ש ואני צריך ציוד גם לכביש וגם לשטח רציתי לדעת -
    מהו הציוד הבסיסי שחייב לשטח? ומה העלויות או המותגים למוצרים טובים להתחלה?

מן הסתם ציוד זה המון כסף,
    רציתי לדעת מה חובה להתחלה ומה אפשר יותר מאוחר.

Member
    קודם כל שיהיה בהצלחה במציאת האופנוע!
    לגבי מיגון לשטח, אל תתפשר על שום מיגון!
    הרשימה היא:
    קסדה ומשקף - 500-2000 ש"ח
    כפפות - 150
    צבי צב / חליפת לחץ - 200-1000 ש"ח
    מגני ברכיים 200-500 ש"ח
    ומגף - 800-2000 ש"ח
    לכל מיגון יש את היעוד שלו להגן עליך בשטח אפילו מנפילה של 30 קמ"ש!
    אתה יכול לקנות חדש יש חנות איכותית ועם מחירים טובים בשם מוטוליין הם יושבים בעפולה ועושים משלוחים לכל מקום
    ואם אתה קצר בתקציב אתה יכול לקנות משומש תחסוך 50% לפחות..
    בהצלחה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מסכים עם כל מילה.
    אם קנית צביצב, קנה גם מגני מרפקים.

לגבי שילוב של שטח וכביש, יש היום חליפות רשת גם לכביש (לדעתי פחות נוח, והציוד שטח הוא בד"כ מטונף).
    עם מגפי שטח פחות נוח להסתובב ביומיום, כנל לגבי קסדת שטח (בנסיעות בינעירוניות בעיקר).

אני החזקתי ציוד כפול (למעט מגני ברכיים ששימשו גם וגם).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    מסכים עם כל מילה.
    אם קנית צביצב, קנה גם מגני מרפקים.

לגבי שילוב של שטח וכביש, יש היום חליפות רשת גם לכביש (לדעתי פחות נוח, והציוד שטח הוא בד"כ מטונף).
    עם מגפי שטח פחות נוח להסתובב ביומיום, כנל לגבי קסדת שטח (בנסיעות בינעירוניות בעיקר).

אני החזקתי ציוד כפול (למעט מגני ברכיים ששימשו גם וגם).
    ציטוט נכתב במקור על ידי idan300 צפיה בהודעה
    קודם כל שיהיה בהצלחה במציאת האופנוע!
    לגבי מיגון לשטח, אל תתפשר על שום מיגון!
    הרשימה היא:
    קסדה ומשקף - 500-2000 ש"ח
    כפפות - 150
    צבי צב / חליפת לחץ - 200-1000 ש"ח
    מגני ברכיים 200-500 ש"ח
    ומגף - 800-2000 ש"ח
    לכל מיגון יש את היעוד שלו להגן עליך בשטח אפילו מנפילה של 30 קמ"ש!
    אתה יכול לקנות חדש יש חנות איכותית ועם מחירים טובים בשם מוטוליין הם יושבים בעפולה ועושים משלוחים לכל מקום
    ואם אתה קצר בתקציב אתה יכול לקנות משומש תחסוך 50% לפחות..
    בהצלחה!
    תודה רבה
    יש חברות להתמקד עליהן? ומחירי מינימום שמהם לא יורדים? לצורך לדוגמא לא לקנות קסדה מתחת ל1000 או משהו כזה.
    אני ממש חדש בתחום..
    תודה

Member
    אחי, אין ספק שככל שהמחיר עולה ההגנה ואיכות החומרים יותר טובה, אבל זה לא מחייב הפוך..
    זאת אומרת שאתה יכול למצא קסדה טובה במחיר שפוי ועם תקינה טובה ויעלה לך חצי ממחיר של קסדת "מותג",
    כנס קצת לפורומים וכתבות בנושא, האתרים עמוסים בזה..
    הכי טוב ונכון לפי דעתי,
    זה לקפוץ לחנות ולמדוד!!
    כי גם הקסדה הכי יקרה יכולה להיות לך פחות נוחה..
    כעיקרון כל קסדה גם ב 500 ש"ח אם יש לה מס' תקנים מחמירים יכולה להיות טובה לך,
    שהתקן הרגיל הוא DOT, אחריו ECE (תקן אירופאי) אחריו BCI (תקן בריטי) ותקן Snell (ארגון פרטי)
    ככל שיש יותר תקנים הקסדה עדיפה יותר..
    קפוץ לחנות אביזרים ותתחבר לקסדה שלך

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני רכבתי עם קסדה "זולה".
    ההבדלים בין הקסדות פרימיום לקסדות הפשוטות, הם הרבה פעמים לאו דווקא בהגנה, אלא באיכות החומרים ובעיקר בבידוד רעשים.
    בקסדת שטח זה לא רלוונטי, ולכן כמו שאמרו, אין צורך להוציא 2000 שח על קסדה.
    תכלס, הציוד היחיד שרכבתי איתו שהיה טופ אוף דה ליין, היה מגפיים.

Member
    מבחינת מוצרים ומותגים, לא סתם המחירים גבוהים בין הדגמים הפשוטים לדגמים המובילים.
    מגף איכותי מגן פי כמה ממגף פשוט והמחיר בסופו של דבר שווה את התמורה - הבריאות שלך.

להלן רשימה של ציוד מגן ברמה גבוהה (ונפוץ בקרב הרבה רוכבים), כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי אך עדיין יש לאותם פריטים שוק טוב.

קסדה - איירו אביאטור 2.1\2.2\2.3, המון רוכבים עפים על הקסדה, ובעצמי לאחרונה רכשתי אותה לאחר כמה שנים עם קסדה פשוטה. מדהימה בנוחותה, משקל נוצה (כ- 950 גרם). מכיוון שיצא דגם חדש לא מזמן (2.3) ניתן למצוא את ה- 2.2 משומשת באיזור ה- 1200-1600 ש"ח. שים לב כי זו קסדה לשטח!

מגפיים - ישנן מספר חברות מובילות אך לכל אחת מהן יש דגמים יקרים ואיכותיים, ודגמים פשוטים. כהתחלה אולי מגף זול נראה מפתה אך פה דווקא מציאות מיד 2 שוות כל שקל.
    עדיף להשקיע 1200 ש"ח על מגף איכותי משומש, מאשר 1000 ש"ח על מגף פשוט חדש.

הדגמים:
    1. Sidi Crossfire 2\3 - אחלה מגף, מתאים בעיקר לאנשים עם מבנה כף רגל צר וקטן.
    2. גארנה SG10\SG12 - מגף ותיק וחזק! לרגליים רחבות, Break In ארוך משמע הוא ירגיש כמו בלוק על הרגל לתקופה ארוכה יחסית, להגנה טובה יש מחיר.
    3. אלפינסטארס Tech 10\8 - גם מגף איכותי מאוד, הרבה אנשים מתלהבים ממנו ולא מחליפים אותו באף מגף אחר.

מחירים - כפי שצוין, אפשר למצוא מציאות באיזור ה- 1200-1400 ש"ח.

צבי צב\חליפת לחץ - בכל הקשור למיגון גוף יש את היחס הברור הבא: יותר מיגון = פחות נוח, וההיפך. יש רוכבים רבים שרוכבים ללא צבי צב\חליפת לחץ, ויש כאלו שכן.
    הפריט שמאוד פופולרי בקרב רוכבי השטח הוא של חברת Leatt, הן דגם הצבי צב שנקרא HD Pro 5.5 והן דגם חליפת הלחץ שנקרא Body Protector 5.5.
    המחיר לחדש נע בין 1000-1200 ש"ח, משומשים נחטפים! באיזור ה- 600-800 ש"ח.

מגני ברכיים - ישנה מגמה חדשה של המון רוכבי שטח לרכוש ברייסים לברכיים (שהינם מגני ברכיים מתוחכמים ויקרים להחריד) ע"מ למנוע פציעות מגוונות כגון קריעת מיניסקוס וכדו'.
    יעילות אותם מוצרים מוטלת בספק מצד אחד, ומצד שני הרבה מאמינים כי זה הדבר האמיתי. מה שבטוח זה שמי שנפצע בברך...חוזר לרכוב לאחר שרכש זוג ברייסים איכותי.
    כמה יקר? יכול לעלות כ- 4000 ש"ח לרגל(!).
    מגיני ברכיים רגילים ונוחים ניתן למצוא בקלות, ועדיף את אלו עם המפרק. לא משנה המותג. אפשר למצוא משומשים גם ב- 400 ש"ח. העיקר שיהיו נוחים וממותג ידוע.

נשארנו עם חליפה (מכנס\חולצה\כפפות) - מניסיון - החליפות היקרות נוחות! הזולות, פחות. לא סוף העולם, גם חליפה של 300 ש"ח תעשה מה שהיא צריכה לעשות. קונים לפי הצבע והגרפיקה לראשונה, ולאחר מכן מנסים מותגים אחרים עד שמוצאים משהו שהכי נוח לרכוב איתו.

גילוי נאות: כל הנאמר כאן הינו מניסיון אישי ואובייקטיבי בלבד מנקודת מבט ומהניסיון שלי, לכן יש לקחת בעירבון מוגבל את הנאמר ולעשות שיעורי בית לפני שרוכבים ציוד רכיבה.
    שוב, רוב הפריטים שצוינו הם ממותגים, איכותיים וטובים ולכן שווים כל שקל - עבור מי שמוכן להשקיע.
    אם התקציב אינו מאפשר זאת, אין זה אומר שציוד מסוג אחר אינו יתאים או שאינו יגן במידת הצורך.

הכי חשוב זה להתמגן, גם אם זה בתקציב מועט וגם אם זה לא נעשה ע"י הציוד הכי הכי.

בהצלחה.