נכתב במקור על ידי
השושנים
בשני טיולים בחו"ל רכבתי על הטרייסר 09, בסלובניה קוראטיה, הרגשתי את החסרונות אבל הנסיבות גרמו לי לחשוב שאפשר לחיות איתו
אז כמי שיודע להסתגל ולהוציא לימנצ'רו מלימונים המשכתי.
בטיול הבא הזמנתי ברגשות מעורבים שוב טרייסר חשבתי שבגלל שאני מקבל אותו מהרמן בגרמניה האופנוע יהיה טוב יותר מהקודם חשבתי
שכל החסרונות נבעו מהאופנוע שקיבלתי והתאכזבתי לגלות שהאופנוע הנוכחי רע מקודמו, עכשיו אם ניקח בחשבון שהאופנוע היה חדש יחסית
בעולם הייתי בין הראשונים שידעו להגיד אחד לאחד מה החסרונות של האופנוע ואיפה הוא לא פוגע, הקטע שקצת אחרי שאני פרסמתי את מה
שהרגשתי בטיול הראשון התחילו גם לדבר על זה בכל העולם. הבאזז הלך והתעצם וההוכחה שזה לא אני זה באמת, הטרייסר...
הכל התחדד אל מול ההחלפה של הטרייסר באפריקה בטיול השני, במעבר חד מהאחד לשני התחדדו כל הבעיות והחסרונות אל מול העליונות
של האפריקה, עכשיו רק צריכים אלה שצריכים להקשיב לי, עוד קצת ולהבין שהורסיס טוב מהאפריקה.
אבל אז צצה לי בעיה, הדור החדש הן של האפריקה והן של הטרייסר טובים מהקודמים, וראו איזה פלא כל הליקויים שאני הרגשתי בהם אז
שופרו הוחלפו ותוקנו. אין לי ספק שמדובר באופנועים טובים יותר ואפילו מצוינים רק דבר אחד עוצר בעדם להיות הכי טובים...
זה הורסיס החדש...ותשאלו בחו"ל.