ואגב לחדד את הטענה שהמותג מתנהל בצורה מוזרה:
אביעד רשם שמחודש מרץ 2018 לא נרשמו מסירות חדשות, אנחנו כבר בפברואר 2019 ועדיין אין מסירות חדשות.
כמעט שנה.
גם אם נתקעו עם מלאי של 500 כלים על שמם, זה אומר שבשנה הם לא הצליחו למכור 500 כלים (יוצא מנקודת הנחה שהם ירצו למכור את הכלים על שמם ראשונים).
לרכב על דיאלים זה פשוט עונש.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
מסכים.
במחירים בהם הם נמכרים, שיקולים כמו מצב השוק הם רק לטובתם.
גם אם קנית כלי בן שלוש ונסעת עליו, ואחר כך גרסת אותו,
סיכוי טוב שכלל ההוצאות עליו יהיו פחות מירידת ערך+ טיפולים ותיקונים של קטנוע יפני מיוחס.
איכות נסיעה ותכונות דינמיות? מי שמחפש את זה שיקנה אופנוע או טימקס.
(ולמען ההגינות אכתוב שנסעתי על רוב הקטנועים בטווחי ה250-850 סמק שיש בשוק).
אני חושב שיש מקום לכולם. גם לכלי סיני בשקל וחצי וגם למותג יפני בארבע מאות זוזים.
כל אחד והשיקולים שלו.
רכבתי על קטנוע מבית דיאלים במשך כמעט שנתיים. במהלך התקופה הוא שירת אותי מעולה, בלי שום בעיות שגרמו לי להצטער על קניה של כלי 'סיני' (קוריאני אבל מי בודק). אז נכון שהפלסטיקה קירקשה בתחלואות איילון, ובכל מקום שהיה מישהו מהתחום זה התלווה לעיקומי אף למשמע שם היצרן, ולמרות שסכום הקניה שלו היה גבוה מהערך הריאלי שלו, בשורה התחתונה הוא היה חדש וזול יותר מכל שאר החלופות. אל זה מתלווה העובדה שבמשך שנה ועשר הוא הסיע אותי על בסיס יומיומי לעבודה ולעוד מקומות בגוש דן בלי בעיה ובלי תקלות (למעט מצבר שנפטר, נורת מספר שדרשה החלפה ביום הטסט וסוללה למפתח החכם שבחרה זמן לא אידאלי להסתיים). לזה מתווסף העובדה שהשם המחורבן של דיאלים אפשר למעשה להשאיר את הכלי לא קשור (ולפעמים עם סוויץ פתוח) כי ''מי יגנוב דיאלים'', ביחד עם עלות התחזוקה נמוכה מאוד (גם במוסכי היבואן) ומכירה במחיר הריאלי שלו לקחה פחות משבוע.
אז נכון, זה לא עונדה רוצעחת וגם לא טילמקס, אבל לנסיעות מנהלתיות של עד 50 ק"מ יומי בנוחות מעט גבוהה יותר ממובי לא היה כלי משתלם ממנו.
הכלים שלהם (לפחות הקטנועים) היו תמורה טובה למחיר, בטח בעסקאות טרייד אין שלהם.
איכותי סבירה בהחלט (לא הונדה או ימאהה) אבל בטח לא כמו שאומרים.
אני לא חושב שהם "נפלו" בגלל איכות כלים אלא בגלל תוכנית כניסה אגרסיבית מידי ולא כלכלית בסופו של דבר.
דבר הבכיין:
לא יודע לגבי מותו של המותג בארץ ובהחלט יהיה חבל לאבד אותם.
צברתי אי אילו שהם קילומטרים על ה250 שאצלנו במשרד.
ואם להודות באמת בהנאה רבה.
זה נכון שהמתלים רופסים ותדלוק לא זהיר יביא עליך הקאה לא רצונית של דלק.
ושהפלסטיקה לא ממש במקום ( פה נרשמת הערת אזהרה לעמיתיי לעבודה שפירקו אותו).
אבל הקטנוע עושה את העבודה ולוקח אותנו מנקודה א ל ב' ביעילות של סושי יפני וללא תלונות.
וגם אצלי פרופיילינג אינה מילה גסה ועסקתי בזה לא מעט.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
גם חמור חברוני שעבר התעללות יעשה את העבודה, השאלה אם זה מה שאנחנו מחפשים..
דו"ג שהוא ...ב ס ד ר......או.
חולצה טריקו של הליכוד מתחת לסוודר תעשה את העבודה, כפית חד פעמית תעשה את העבודה, בורג קודח
לתוך הפיריינג יעשה את העבודה. הק גם פיצה קפואה במיקרו תעשה את העבודה, בשביל זה לקום?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אישית, כתפרן כרוני ניסיתי לחיות עם ה125. (לא דיאלים)
זה שקפצתי אליך עליו פעם. שעשה את דרך נוף הכרמל ואף הגיע פעם לחדנס וצפת. אבל אלו אנקדוטות. צ'יזבאטים לספר לנכדים ולחטיארים מטוביה.
בפועל כשנה שנתיים לאחר שרכשתי אותו רכשתי את הגדול. בנוסף. בשביל הנשמה.
ה125 הפך לבקאפ.
כך שלא אתה ולא אני כנראה קהל היעד של קטנועי הדיאלים. (להזכירך אפילו ל125 שלי יש שרשרת, הילוכים וחישורים בגלגלים)
אבל יש קהל יעד. שאפילו שומו שמיים נהנה. ולא מתסמונת שטוקהולם כמו שהיתה לך כשרכבת על כלים תחת.
סיכמת את זה הכי יפה שאפשר - בפורום אופנועים עסקינן... [פורום שנמצאים בו לא מעט אנשים עם תשוקה גדולה לתחום]
משול הדבר לשמלת כלה - ישנן שמלות רגילות בצבע לבן שהן לא פחות ממקסימות, אבל בפורום נישה של "שמלות כלה מעוצבות", היא לא תזכה במירב הקולות...
בשורה התחתונה (ותקנו אותי אם אני טועה) רוב השוק הדו"ג גלגלי נסמך על קטנועי 125-300 של עסקים ואנשים פרטיים שמתניידים מנקודה א' ל- ב', אנשים שהפרקטיקה חשובה להם, מסיבות לא פחות חשובות.
רק לפני כמה ימים עלתה באחד השרשורים הנקודה שדו"ג מאפשר בסופו של יום יותר זמן לבלות עם המשפחה, חלק עושים את זה עם אקזוטיקה, הרוב עושים את זה עם קטנוע ממוצע
מכירים מובי? כל מילה נוספת מיותרת...
אז כן, הרוב מחפשים/ות דו"ג שהוא פשרה, בשביל שיענה על צורך אחר שעליו הם/ן פחות מתפשרים/ות [זמן איכות עם המשפחה בדוגמא הנ"ל] ואתם יודעים מה - זה גם בסדר גמור![]()
בחזון של חלקנו שליח פיצה-האט מגיע רכוב על דוקאטי, עד שזה יתגשם, הוא יגיע על הקטנוע [125!] שצבוע בצבע אדום![]()