תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מורה מומלץ באזור פתח תקווה

צפייה משולבת

Junior Member

מורה מומלץ באזור פתח תקווה

סליחה מראש על החפירה.
    אוקיי, טופס ירוק לרישיון אופנוע A1 חתום על ידי הרופא ומשרד הרישוי כבר יש לי.
    השלב הבא, בחירת מורה שילמד אותי לרכוב ולא רק להצליח בטסט. לא משנה לי הזמן שייקח (הסתדרתי 38 שנה ללא אופנוע).
    אני גר בפתח תקווה ועובד בתל אביב, בהתחלה חשבתי להגיע לגני התערוכה, עד שקראתי באתר את התגובות על המורים שם... בלי שמות כן?
    נשארו לי רק מקומות בפ”ת שמעניקה לי בונוס קטן, אני מכיר את הרחובות שלה היטב, מניח שזה יכול לסייע לי.
    יש בית ספר/מורה שהייתם ממליצים? ׳קפלר׳, ׳קרן׳, ׳אונו׳?
    חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי המלצה קונקרטית, למעט להגיע למגרש ליד האיצטדיון ולשאול שם, או מורה כלשהו שלא זוכרים את שמו.
    אשמח גם על המלצה נוספת, האם אתם ממליצים לי ללמוד על אופנוע (גיר רגיל) או על קטנוע אוטומטי?
    אני לא רואה סיכוי, לפחות לא בעתיד הקרוב שארכוש אופנוע, כרגע המחשבה היא על קטנוע 300 סמ”ק.
    נוסף לכך, נראה לי קצת מסובך לתפעל אופנוע עם הילוכים, למרות שיש לי רישיון על רכב ידני.
    נערך לאחרונה על ידי Stewie; 21-02-2019 בשעה 23:03.

Senior Member
    אני לא מכיר את המורים בפתח תקווה אבל בד"כ ההבדלים ביניהם לא גדולים, בטח במקרה כמו שלך של בן אדם מבוגר עם רשיון.
    רוב העבודה שלהם מתרכזת בקצת הסברים בהתחלה, מבטים מדי פעם ואם צריך אז מעט הכוונות וטיפים. עיקר הלימוד מורכב מזה שאתה עולה על כלי ועושה סיבובים במגרש.

אם אין לך מישהו מהאיזור שמכיר ויודע להמליץ, אז תכנס לאתר של דפי זהב ועמוד הפייסבוק של כל אחד מהמורים האלה ותתרשם מהכמות ומתוכן הביקורות. זה מה שאני עשיתי באיזור שלי, בסוף סימנתי שניים, לפי הפופולאריות המסתמנת שלהם והלכתי על הגדול מהשניים. הכל היה בסדר גמור וגם אם הייתי בוחר במורה השני אז הכל היה נגמר בסדר (וראיתי גם אותו ואת התלמידים שלו במגרש).
    רק אל תבחר במורה שאין לך שום מידע לגביו. במקסימום, תשקיף מרחוק על מה שקורה במגרש ותתרשם מי עובד כל הזמן ומי לא.

תפעול ההילוכים באופנוע הוא קל יותר מהתפעול שלהם במכונית ואם יש לך נסיון בנהיגה על אוטו ידני אז לא צריכה להיות לך שום בעיה עם זה.
    רשיון על אופנוע ידני לא יגביל אותך בעתיד אבל אם כל המטרה של הרשיון היא התניידות פרקטית ואין לך שום כוונה עתידית לקנות אופנוע, אז זה גם יהיה סביר ללכת על רשיון אוטומטי מוגבל - זה שיקול שלך בלבד.

Member
    הגדלתי רשיון ל A אצל שאול בפתח תקווה.
    מורה אחלה אבל שים לב שהוא עושה רק שיעורים כפולים וזה בסוף יוצא יותר יקר, כי אין סיכוי ללמוד לרכוב על אופנוע ולעבור טסט ב 4 שיעורים כפולים שכוללים הרבה נסיעה הלוך חזור למגרש.
    ממליץ לך לעשות ישר על הילוכים

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
    It's not about the speed. It's about the ride!

Member
    השאלה אם הוא מורה טוב שנותן תשומת לב או אחד שסתם יושב ומחכה שהשיעור הסתיים

ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    הגדלתי רשיון ל A אצל שאול בפתח תקווה.
    מורה אחלה אבל שים לב שהוא עושה רק שיעורים כפולים וזה בסוף יוצא יותר יקר, כי אין סיכוי ללמוד לרכוב על אופנוע ולעבור טסט ב 4 שיעורים כפולים שכוללים הרבה נסיעה הלוך חזור למגרש.
    ממליץ לך לעשות ישר על הילוכים

TSW 50
    WR125
    CB500X
    ???????

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mastery צפיה בהודעה
    השאלה אם הוא מורה טוב שנותן תשומת לב או אחד שסתם יושב ומחכה שהשיעור הסתיים
    משהו באמצע. במסלול מחוץ למגרש הוא הסביר וענה על שאלות יפה מאוד. במגרש הוא לרוב לא התערב, אבל זה היה גם בגלל שאני כבר מכיר אז לא היה הרבה צורך.

תחושת בטן - קח מורה אחר. אני לא אהבתי ובדיעבד שילמתי לו הרבה כסף על כלום

It's not about the speed. It's about the ride!

Junior Member
    מעולה. תודה רבה לכם.

למדתי אצל קפלר . מה שאפשר להגיד עליו - שהוא לא מורה רע. הוא הגון ועונה לשאלות , גם ההתנהלות מול המשרד/מזכירה הייתה תקינה.
    אני לא חושב שאתה יכול לצפות ממורי הנהיגה ללמד אותך לרכב, אלא רק להעביר אותך את הטסט- עצוב אבל עצוב.
    את הלימוד האמיתי תקבל בקורסים המתקדמים כמו במקומות כגון אופנוען מאומן. (הייתי אצלהם ב2 קורסים - הם לא פחות מגאונים)
    אני לא חושב שאתה צריך לפחד מהילוכים - יקח לך בלחץ 2 דקות להבין את הקונספט. שיוווי משקל ונהיגה נכונה לוקחים טיפה יותר..
    ושיהיה בהצלחה!

Junior Member
    אם אתה רוצה אוכל להמליץ לך על בית ספר בכפר סבא, אם לא מפריע לך הנסיעה - יש שם שני מורים מעולים שבאמת נותנים טיפים לרכיבה אמיתית ולא רק כדי לעבור טסט.
    מעדיף מישהו שבאמת מלמד ולא יושב בצד ולא מתערב, למרות שאתה מבצע את אותם תרגילים - מורה טוב צריך לוודא שהכל נכון ולהעיר לשפר.

עדיף הילוכים, נותן לך יותר אפשרויות לכלי טוב, והאמת שלי הישיבה בכלי עם הילוכים (אופנוע) הרבה יותר יציב.
    תהנה ובהצלחה.

Junior Member
    תודה רבה לכולם!

Junior Member
    היי,
    רק רציתי לעדכן שהיום התחלתי בשיעורי הרכיבה על ידני A1.
    קצת קשה לי כרגע לשמור על יציבות מוחלטת ולשלוט היטב בהילוכים (למרות שהבנתי את הרעיון של ההילוכים) אבל ממש נהנתי מהשיעור.
    לצערי, אני יכול ללמוד רק בימי שישי, האם יהיה פרקטי ומספק ללמוד רק פעם בשבוע?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Stewie צפיה בהודעה
    הסתדרתי 38 שנה ללא אופנוע)
    האם יהיה פרקטי ומספק ללמוד רק פעם בשבוע?
    בדרך כלל לא. אני מבין שאתה לא צעיר. כדי לרכוש מיומנות דרוש תרגול, אם הית שואל אותי - הייתי ממליץ ללמוד 3 פעמים בשבוע. כאשר בין שעור אחד לשני עובר שבוע - אתה פשוט שוכח משלמדת בשיעור הקודם.

אני לא רואה סיכוי, לפחות לא בעתיד הקרוב שארכוש אופנוע, כרגע המחשבה היא על קטנוע 300 סמ”ק.
    אז למה לבזבז זמן על תרגילים עם קלאצ'?

Senior Member
    זה אילוץ שיגרום ללימוד להמשך יותר זמן אבל אני לא חושב שזה צריך להיות דיל-ברייקר.
    שיהיה בהצלחה!

Junior Member
    הלוואי והיה אפשרי מבחינתי ללמוד חוץ מיום שישי.
    אני עובד הרבה שעות כל יום.
    אבל אני לא זקן כל כך, אני סה"כ בן 38
    לגבי ההילוכים, נתחיל בזה ונראה מה יהיה.

Member
    איפה בסוף בחרת ללמוד?
    TSW 50
    WR125
    CB500X
    ???????