רגע...

הוסטים של הליט עולים בערך 2000 (פלוס/מינוס 200 שקל בהתאם לדגם). אין להם טיפול ומילוי צריך לעלות גרושים. בfc-moto הם עולים אותו דבר בדיוק (450-550 יורו). ברבזילה יש רק את היקר יותר והוא עולה 660 דולר - יותר יקר מבארץ ולזה צריך להוסיף מס.
מעיל + התקן של אלפינסטארס עולה 6-7 אלף והטיפול הוא אחת לשנתיים. בfc-moto זה עולה אחוזים בודדים פחות (1200 אירו לוסט פלוס 320 אירו למעיל וייפר תואם). ברבזילה זה עולה פחות לפני מס אבל יותר אחרי מס (1150 דולר לוסט ו470 דולר למעיל וייפר תואם - לפני מס).
המחירים בארץ די זהים למחיר בחו"ל.

אני לא מוצא כמה אפשר לקבל תמורת בן בכור (ואני מכיר כמה אנשים שהיו מוכנים לתת את שלהם בחינם) אבל רווח ממכירת כליה זה 22.5 אלף דולר:
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...327147,00.html
ובסכום הזה אפשר לקנות 10 מערכות של אלפיינסטארס.

כל אחד מתמחר את חלקי הגוף שלו בצורה שונה אבל אני די בטוח שאחרי התאונה כמעט כל אחד כאן היה מוכן להוציא הרבה יותר מ2000 שקל בשביל להחזיר את הריאה למצבה הטרום-מנוקב, שלא לדבר על טראומה לעמוד השדרה.

לגבי תקנים, המצב של זיהום האויר השתפר רק משום שהתקנים נכפו על היצרנים והצרכנים. היתה חובה, היו איסורים והיו עונשים.
במקרה הזה, למעט קסדה, אף אחד לא מכריח את הצרכנים ללבוש מיגון בכלל. כל אחד יכול לעלות על אופנוע גם בתחתונים.