עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: דילמה: תיקון קטנוע איקס מקס 250 או השבתה והחלפה באחר

Member

דילמה: תיקון קטנוע איקס מקס 250 או השבתה והחלפה באחר

שלום
    ברשותי קטנוע איקס מקס 250 שנת 2009, משמש אותי לנסיעה יומית לרכבת בלבד (17 קמ לכל צד) מטופל בזמן ועושה את העבודה.
    הקטנוע היום עומד על כ 120,000 קמ כאשר בקמ ה 102,000 הוחלף מנוע משומש (שעמד על 40,000 קמ)

לאחרונה ישנן תיקונים לא זולים, שאני כבר מתלבט אם כדאי להשאיר אותו אצלי. (השיקול הוא כלכלי)

מצד אחד, הוא לא שווה הרבה (אולי 5,000 שח ) אז עדיף כל פעם לתקן ולתת לו עוד כמה חודשים.
    מצד שני, אין לי כח להתעסק בספקולציות מתי תהיה התקלה הבאה ומה תהיה עלותה אז אולי עדיף להחליף.

בגלגול הראשון של המנוע הוחלפו בו מיסב בגיר, שיפוץ בולמים קדמיים, גשר ורייאטור ופעמיים החלפת מניפת וריאטור
    בגלגול השני של המנוע כבר הוחלפו בו אגזוז, מיסב בגיר, פעמיים מחזיר שמן בוריאטור, בית רולים, סנדלי סחיבה ופעמון

עכשיו יש צורך להחליף את הסלילים.

מה דעתכם, האם כדאי להמשיך איתו או שהגיע העת להחליף לפני שאמצא את עצמי בבור גדול יותר.
    תודה לעונים

נ.ב - האם 1000 שח להחלפת סלילים משופצים זה סביר?

Senior Member
    1000 לסלילים זה סביר. עלה לי מחיר דומה באופנוע שלי.
    לשאלתך - תחשוב טוב מה החלפת ומה נשאר להחליף, מה "תוחלת החיים" של החלפים שהוחלפו, ותעשה את השיקול. מנסיון כבעלים של אופנוע ישן - כל מה שיכול להשבר ולהתקלקל, יישבר בסופו של דבר. (לדוגמא לפני חודש החלפתי רגלית הילוכים ואת הציר שלה בגלל בלאי של גלגלי השיניים שמחזיקים את הרגלית.).

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    הקטנוע ישן. אין לדעת אילו תקלות יצוצו בהמשך.
    אגב- שים לב שכל הבעיות הם לא במנוע עצמו. כל שאר המכלולים כבר עובדים 120000ק"מ.
    אני יודע (וכנראה שגם אתה) שטיפולים כאלה באיקסמקס הם לא זולים בכלל.

דעתי- אם אתה אוהב להמר ו/או אין לך אפשרות להשתדרג- תשאר עם הכלי עד התקלה הבאה.
    אם יש לך אפשרות להשתרג ואתה לא תפרן גמור אז בכמה אלפים תוכל לשדרג לעצמך את רמת החיים והשקט הנפשי.

כתבת שאולי שווה לתקן כל פעם ולהנות ממנו עוד כמה חודשים אבל אין זה נכון. בעיות לא חייבות להיות קשורות אחת לשנייה. אתמול תיקנת וריאטור, היום הלכו לך סלילים, מחר ילך לך הקאליפר. הקאליפר לא יודע שאתמול החלפת סלילים והוא לא מתחשב בזה כשהוא מחליט לשבוק. אין חוקיות של תקופת "שקט מכני" בין תקלה לתקלה.

קיצור- אם מצויה בכיסך הפרוטה- תתקדם.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Member
    ראשית, ברור שהדילמה היא כספית. אם הייתי יכול להחליף למודל מתקדם הייתי כבר מחליף.

שנית, אני לא דואג מהחלפים שכבר החלפתי, שכן הם יחסית היו זולים, אני חושש מהתקלות הגדולות יותר שיבואו, כמו למשל עכשיו עם הסלילים, או פתאום משאבת דלק וכו...

ועוד נקודה, היא לא קריטית אבל בכל זאת..
    כשהקטנוע היה חדיש, הייתי מלקק אותו כל יום, שוטף אותו, מכסה אותו וכל רעש הכי קטן הייתי רץ למוסך.
    דווקא עכשיו, שהוא משמש אותי נטו להגיע לרכבת ואין לי עניין איתו מבחינת חווית נסיעה, אני רגוע יותר, לא שטיפה, לא כיסוי, לא נועל אותו , לא מתקן פלסטיקה שנשברה.. אר טיפולים. הדאגה היחידה זה רק מתקלות לא צפויות ):

אשמח לעוד דעות. תודה

Member הסמל האישי של yyt
    אני הייתי נשאר אותו עד שתידרש השקעה גדולה ואז כבר אין טעם להשקיע.
    במקביל תמיד יש את האפשרות לחפש מציאה במחיר טוב וחשוב יותר מצב טוב.
    גם הייתי בודק את האפשרות לאופניים חשמליות.
    IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי yyt צפיה בהודעה
    במקביל תמיד יש את האפשרות לחפש מציאה במחיר טוב וחשוב יותר מצב טוב.
    גם הייתי בודק את האפשרות לאופניים חשמליות.
    זה בדיוק הדילמה.
    נניח שעכשיו אני מתקן את הסלילים ובעוד חודשיים מתקלקלת משאבת דלק.
    אז אני עלול להגיד, כבר השקעתי על הסלילים אז עכשיו אשבית אותו?!

אופניים חשמליים לא רלוונטי בגלל המרחק

ציטוט נכתב במקור על ידי yyt צפיה בהודעה
    ציטוט נכתב במקור על ידי sabreson צפיה בהודעה
    זה בדיוק הדילמה.
    בגישה כזו, של "אשאיר אותו עד התקלה הבאה", אתה תשאר איתו עוד הרבה זמן, תוציא עליו הרבה כסף וכשתחליט להפטר ממנו לא תקבל עליו שקל שכן כנראה זה יהיה בעקבות תקלה שיקר לתקן אותה.

אתה צריך להגיע להחלטה- אם אני קורא נכון בין השורות אתה מחפש שמישהו יצדיק אותך בלהפטר מהנבלה ולהוציא עוד כסף.
    לדעתי תתקן מה שצריך וכשיהיה תקין תמכור אותו. אתה אומר שאפשר לקבל עליו 5K. זה לא מבוטל בסדרי גודל של לקנות קטנוע משומש אחר.
    קח את ה5 האלה, תוסיף (ואם אין לך מאיפה אז לך תעשה הלוואונת, נכון שתשלם כל חודש אבל תדע על מה והכסף לא יילך לפח) ולך תקנה משהו שישמש אותך נאמנה.

לנסוע/לרכב על כלי רכב שאתה לא סומך עליו זה מתיש נפשית. לא יודע איך אנשים עושים את זה.

זה 17 ק"מ עירוניים? כי אם כן אולי תוכל לקנות במקומו איזה 125 ואז תוכל ממש להשתדרג בשנתון ובאמינות.
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הוא לא יקבל עליו 5000.
    והאמת, יהיה קשה להפטר ממנו שלא לסוחר במחיר מעליב.

Member
    הגישה שלי היא להישאר איתו עד שתהיה תקלה שממש לא יהיה שווה לתקן ואז להשבית אותו..
    אני ממש לא מחפש הצדקה להחליף- בדיוק הפוך. מחפש הצדרה להשאיר. אין טעם למכור כלי כזה, במחיר שאקבל עדיף להשאיר אותו.
    הרעיון הוא כזה, כשקניתי את הקטנוע, בכל שנה ירד המחירון שלו בכ 10%, אז היות שכבר לא אכפת לי מהמחירון שלו כי אני לא מתכוון למכור אותו, את הפסד של "ירידת הערך" אני משלם על תיקונים.

אתה צודק שזה לא הכי מרגיע לנסוע בכלי כזה..
    ה17 קמ הם משולבים, מחצית בבין עירוני ומחצית עירוני.
    כבר חשבתי על לקנות 125 יותר חדיש ואז גם להוזיל ביטוח וטיפולים אבל זה לא ככ יעיל...

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני במקומך הייתי מחפש XMAX זהה, עם ק"מ סביר אחרי תאונה - לפירוק.
    זה מאוד מקל על החיים.
    הלכו הסלילים - מפרקים מהקטנוע השני.
    כנ"ל מיישר זרם, משאבות בלם, בולם אחורי, אגזוז ועוד דברים רבים שנוטים לעלות הרבה כשמחליפים אותם בחדשים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

הוא לא יקבל עליו 5000.
    אין לי מושג. זרמתי עם מה שהוא כתב...
    הגישה שלי היא להישאר איתו עד שתהיה תקלה שממש לא יהיה שווה לתקן ואז להשבית אותו..
    כל עוד התוכנית שלך "גמישה" אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה.
    אלא אם כן מחר יישבר לך טלטל והמנוע יושבת אף פעם לא יהיה לך גבול ברור לגבי מתי זה כבר יותר מדי.
    תארגן כסף- תקנה משהו נורמלי ותוך כדי נסה למכור את שלך.
    אל תחכה לרגע האחרון כי אז תמצא את עצמך עם כלי ששוה כמשקלו בברזל, ועם חוסר יכולת להתניידות עד שתמצא אחד אחר.

זו דעתי והיא מתבססת על כך שאין לך כרגע כסף להרפתקאות ועדיף לך לעשות צעד הכי מחושב כלכלית שאפשר מאשר להמר.
    אבל היי, יש אנשים שעושים קריירה לא רעה בכלל מהימורים.
    כבר חשבתי על לקנות 125 יותר חדיש ואז גם להוזיל ביטוח וטיפולים אבל זה לא ככ יעיל...
    עד כמה שאני יודע הביטוח זה אותו מחיר.
    אבל אם היה ניתן לקחת בחשבון איזה מובי ב8-9 K אז מדובר על כלי שאתה יכול לסמוך עליו ב110% וטיפולים בו הם בדיחה.

Senior Member
    זה בדיוק הדילמה.
    נניח שעכשיו אני מתקן את הסלילים ובעוד חודשיים מתקלקלת משאבת דלק.
    אז אני עלול להגיד, כבר השקעתי על הסלילים אז עכשיו אשבית אותו?!

אופניים חשמליים לא רלוונטי בגלל המרחק
    כמו יד גרועה בפוקר שאתה לא יוצא ממנה כי כבר שמת הרבה כסף על השולחן.
    ברור לך שהתקלה תגיעה, זאת שאלה של מתי וכמה ייעלה לך לתקן.
    לדעתי לתקן ב1000 שקל קטנוע שאתה מעריך ששווה 5000 שקל (קרי 20% מעלות הכלי) זה מטופש ובזבוז של 1000 שקל.
    תמכור את הכלי בכמה שייתאפשר לך, תתארגן על כסף ותקנה כלי שייתן לך קצת שקט נפשי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אין לי מושג. זרמתי עם מה שהוא כתב...

כל עוד התוכנית שלך "גמישה" אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה.
    אלא אם כן מחר יישבר לך טלטל והמנוע יושבת אף פעם לא יהיה לך גבול ברור לגבי מתי זה כבר יותר מדי.
    תארגן כסף- תקנה משהו נורמלי ותוך כדי נסה למכור את שלך.
    אל תחכה לרגע האחרון כי אז תמצא את עצמך עם כלי ששוה כמשקלו בברזל, ועם חוסר יכולת להתניידות עד שתמצא אחד אחר.

עד כמה שאני יודע הביטוח זה אותו מחיר.
    אבל אם היה ניתן לקחת בחשבון איזה מובי ב8-9 K אז מדובר על כלי שאתה יכול לסמוך עליו ב110% וטיפולים בו הם בדיחה.
    זה העניין שעד עכשיו היו תקלות בסדר גודל עד 500 שח ובלעתי את הצפרדע, עכשיו זה כבר 1000 שח ומי יודע מה עוד יגיע...

מנסיוני המועט בקטנועים, מעדיף לשלם על יפני ולקבל תמורה טובה יותר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    כמו יד גרועה בפוקר שאתה לא יוצא ממנה כי כבר שמת הרבה כסף על השולחן.
    ברור לך שהתקלה תגיעה, זאת שאלה של מתי וכמה ייעלה לך לתקן.
    לדעתי לתקן ב1000 שקל קטנוע שאתה מעריך ששווה 5000 שקל (קרי 20% מעלות הכלי) זה מטופש ובזבוז של 1000 שקל.
    תמכור את הכלי בכמה שייתאפשר לך, תתארגן על כסף ותקנה כלי שייתן לך קצת שקט נפשי.
    יש משהו בדבריך, אבל אני חושב שאם עכשיו הייתי מוכר אותו לחלקים הייתי מקבל עליו אולי 1500שח.
    עדיף לי להשקיע 1000 שח ולנסות למכור אותו ב 3500-4500 שח ואז אני יכול לחפש קטנוע בניחותא (אולי אפילו טרייד)

מנסיוני המועט בקטנועים, מעדיף לשלם על יפני ולקבל תמורה טובה יותר.
    מנסיוני כמכונאי בעברי אין למשפט הזה שום אחיזה במציאות. לא לגבי קטנועים בכל אופן.
    מחירי חלפים של הקטנועים של ימאהה זה פשוט שערורייה. לא יודע אם זה ככה במקור או שזה מה שעושה היבואן אבל זה פשוט מוגזם. והאמינות של קטנועים יפניים לא עולה על זו של הקוראנים, לפחות מנסיוני.