באיזה אזור נעשה הנזק לצלחת החיצונית?
אני וחבר ביצענו טיפול גדול לג'וירייד 200 (החלפת רולים,משולשים,רצועה) לצערי גילינו שהחלקים שרצינו להחליף, שנתנו לנו בחנות, לא התאימו לדגם הנ"ל.
באמצע התהליך, כשבית הוריאטור פתוח, נאלצנו להחזיר את החלקים הישנים למקומם ולסגור את הוריאטור עד להבאת חלקי החילוף הנכונים.
מה שלצערי קרה אח"כ זה שהרצועה הישנה נקרעה והרסה את את הצלחת החיצונית וככל הנראה את הקראנק.
שאלה שלי היא, איך ייתכן שחלקים שהיו כבר בקטנוע גרמו להרס שכזה? כשהכל חוזר למקומו. כל ההברגות, וההחזרה של החלקים למקומם בוצעו בהצלחה.
לפני שסגרנו את בית הוריאטור התנענו את הקטנוע והכל היה נראה תקין, הרצועה קצת קפצה ונקשה בחלקו התחתון של בית הוריאטור וזה היה נראה נורמלי.
גם לאחר סיעה הורגש שהקטנוע לא סוחב במהירות מסויימת כפי שהיה סוחב לפני הפתיחה.
החלקים הישנים הוחזרו והמערכת פשוט קרסה.
הצלחת החיצונית נשחקה על הקראנק וכל השיניים שלה נשחקו לגמרי. הקוטר שלה התרחב.
מה שהסב גם נזק לשיניים של הקראנק שאני לא יודע אם אפשר לתקן כי כל הצלחת החיצונית כיבכול "נמסה" על שיניי הקראנק ויש עליהם חומר כסוף. שאלה אם יש אופציה להשחיז או לגרד את שיניי הקראנק? במצב הנ"ל גם אי אפשר להוציא את הצינור\גליל עליו עוברת הצלחת הפנימית עם הרולים.
הקטנוע לא סוחב לא בגלל החלקים אלא בגלל שלא סגרתם את האום של הקראנק והוא נפתח במהלך העבודה של המנוע.
אין אפשרות להשחיז את השיניים של הקראנק.
במצב כזה מחליפים את הקראנק הוא הרוס ולא כדאי לנסות לתקן אותו כי זה לא יעבוד.
תצטרך גם להחליף גם את הצלחת החיצונית ואת המכסה האחורית של הבית משקולות.
להבא סגור כמו שצריך.
לדעתי הצלחת השתחררה, האום הסוגר חייב לוקטייט וסגירה עם מד מומנט+.
מנסיון..
כשהצלחת השתחררה הרצועה נקרעה וכל שאר הנזק.
ציר הקרנק הוא מפלדה ואני לא מאמין (מקווה) שהתעקם או נפגע.
את האלומינים שנמרח עליו תנסה להקפיץ עם מקלון עץ/פיבר/פלסטיק ו WD40 עד שהחריצים יהיו נקיים.
שלח תמונות ובהצלחה.
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS
הקראנק לא התעקם ולא ניתן לתקן את הציר של הקראנק.
לא שמים לוקטייט באום המדוברת,חשוב לסגור אותה חזק מספיק.
כשאתה סוגר את הפולי הקדמי,חשוב לפתוח את הפולי האחורי עד הסוף בעזרת הידיים.
אחרת אתה מועך את הרצועה בין הצלחות של הפולי הקדמי וזה לא נסגר כמו שצריך.
כמו כן לפעמים ההברגה פגומה וזה לא מספיק - היה עוד לסגור.
אין ספק בזה שהאום לא הייתה סגורה.
היא לא צריכה להתלבש במלואה על השיניים.
אתה צריך להגיע למצב שהרצועה משחוררת בין שתי הצלחות של הפולי הקדמי ולא מונעת ממנו להיכנס כשאתה נועל את האום.
אם וידאת את זה,או שלא נקרת מספיק פעמים,או שההברגה הייתה דפוקה וברגע שפתחת אותה - הרסת אותה\האימפקט שלך היה חלש מידי בשביל להתגבר על סטיה בספירלה (בניגוד לפטיש אוויר למשל) ובעצם לא הגעת לסופה.
לא כל קטנוע שתטפל בו יהיה במצב שהוא יצא מהמפעל וככל שיעבור יותר ידיים,ככה יש יותר פוטנציאל להפתעות מהסוג הזה.
אני חושב שהוא מתכוון שלפני הידוק האום הוא וידא שהחריצים של הצלחת יושבים טוב בין החריצים של מוט הקראנק.
דווקא הגיוני, גם אני עושה ככה תמיד מאז שלפני שנים סגרתי וריאטור של מובי מבלי לוודא שהם יושבים טוב אחד עם השני ואז בסגירת האום נהרסו השיניים של הקראנק.
פות"ש- אם אתה בטוח כ"כ שסגרת כמו שצריך אז יכול להיות שמה שקרה זה שסגרת יותר מדי והרסת את ההברגה.
יכול להיות שהיא לא הייתה 100% כבר לפני הטיפול והיא נאחזה בכריכה-כריכה וחצי שנשארו שלמות וכל מה שהיה צריך זה עוד חיזוק אחד עם פטיש אימפקט כדי להרוס את מה שנשאר וברגע שהיה קצת עומס על הפולי הקדמי ההברגה והאום התגרשו.
בכל אופן בימאהה X-max רשום לשים לוקטיט.
אני אישית לא אוהב פטיש אימפקט, מד מומנט ע"פ הספר.
אני מגרז את ציר המחליק של קופסאת המשקולות ולכן חשוב לנקות ממש טוב את ההברגה של הקראנק לפני הלוקטיט וסגירת האום של הצלחת.
תעדכן אותנו מה קורה ו.. תמונות.xx.jpg
לא שמתי לב להוראה הזו (כמו שלא שמתי לוקטייט ואין תלונות).
פטיש אוויר או אימפקט בגדול לא מומלצים לשום עבודה בקטנוע.
ביחוד לא על צירים ובטח לא על הציר של הקראנק.
כדאי לגרז בנדיבות את המרכז של בית המשקולות וגם את האזור שעליו המשולשים מחליקים.
את הכוורות של המשקולות אני לא מגרז (שבניגוד להוראה).
Tribal-"את הכוורות של המשקולות אני לא מגרז (שבניגוד להוראה). "
אוו, הגענו לנקודה מעניינת..
ע"פ ההוראות יש לשים גריז מיוחד/שונה לפלסטיק-אלומיניום.
אכן רציתי לקנות את המקור ע"פ הספר מימטרו אבל הם לא מוכרים..
התקשרתי למספר מוסכים ושאלתי אם יש להם וכמובן קבלתי תשובות כמו לשים ווזילין או כל גריז!!
לבסוף מצאתי גריז מתאים לרולרים ומשולשים של מאלוסי.
עוד מעט אני אפרסם את התוצאות.. לא רוצה להרוס..