טוב זה ממש טיפשי, נראה לי במוסך כאשר עשו לי מתיחת שרשרת בפעם האחרונה הם כנראה סגרו את הברגים עם מברגה פניוומטית (אוויר)...
היום יצאתי לי לשטח לטיול בכבישי אפר פלוס פלוס (רכב רגיל לא יכול לעבור בהם) עם ה VERSYS X שלי.
בעבר עשיתי את הטיולים הללו ללא בעיה, וגם היום עשיתי אותם ללא בעיה, עד שנפלה לי השרשרת באחת הקפיצות, ונתקעתי באמצע עלייה תלולה של אבנים.
איכשהו הצלחתי להתייצב, ונעלצתי להשכיב את האופנוע על צידו כי הגלגל האחורי היה נעול.
מיד ראיתי שנפלה לי השרשרת, והסתבכה סביב ציר הגלגל האחורי תוך כדי שהיא השאירה סימני חריטה עמוקים בכוכבית ובמוטות שמחזיקות את הגלגל האחורי.
אחרי 30 דקות של שבירת ראש, הצלחתי לשחרר אותה ולהחזיר אותה למקומה, הנעתי את האופנוע ועליתי את ה 10 מטר האחרונים שם יכולתי להחנות כמו בן אדם.
העמדתי את האופנוע, פתחתי את המושב, הוצאתי את הכלים, כולי שמח שלא נגרם נזק בלתי הפיך, אני בה לשחרר את הגלגל האחורי ו... אי אפשר לשחרר את הברגים... כן יש שם פין, הוצאתי אותו, אבל אי אפשר לשחרר את הברגים!!! 90 קילו של שומן וקצת שרירים קיפצו להם על המפתח והוא לא זז מילימטר!
לקחתי אבן, דפקתי אותה במפתח, אחרי 30 דקות של מלחמה עם הבורג הצלחתי לסובב אותו קצת, אבל לא לשחרר אותו.. אמרתי טוב ננסה צד שני, אחרי 40 דקות לא הצלחתי להזיז אותו אפילו מילימטר... וככה שעה וחצי ניסיתי למתוח שרשרת בשטח, בסוף נאלצתי לנסוע הביתה עם שרשרת רופפת במהירות של 40 קמ"ש בכביש המהיר...
אז כמה דברים:
1. כאשר אתם מבקשים שימתחו לכם שרשרת, תגידו למוסכניק שלא ישתמש במברגת אוויר, זה חוסך לו מאמץ כי לו זה קל, אבל אם אתם תתקעו בשטח זה אתם שתצטרכו לשלם 1200 שקל על גרירה משטח שבו רק גרר מיוחד יכול להיכנס...
2. תקדישו 5 דקות לצפייה בווידאו על איך להחזיר שרשרת ואיך למתוח אותה בשטח, כי זה עבודה של 5 דקות וזה יחסוך לכם הרבה כסף