העצה הטובה ביותר היא לעשות את התיקונים הקלים בעצמך.
אני סוגר את האום של הציר האחורי עם מפתח רינג עם כח יד בלבד,לא טורק ולא עמה,ככה ניתן לשחרר את האום ללא מאמץ אם צריך.
האום לא השתחרר מעצמו מעולם אם אתה חושש מזה.
טוב זה ממש טיפשי, נראה לי במוסך כאשר עשו לי מתיחת שרשרת בפעם האחרונה הם כנראה סגרו את הברגים עם מברגה פניוומטית (אוויר)...
היום יצאתי לי לשטח לטיול בכבישי אפר פלוס פלוס (רכב רגיל לא יכול לעבור בהם) עם ה VERSYS X שלי.
בעבר עשיתי את הטיולים הללו ללא בעיה, וגם היום עשיתי אותם ללא בעיה, עד שנפלה לי השרשרת באחת הקפיצות, ונתקעתי באמצע עלייה תלולה של אבנים.
איכשהו הצלחתי להתייצב, ונעלצתי להשכיב את האופנוע על צידו כי הגלגל האחורי היה נעול.
מיד ראיתי שנפלה לי השרשרת, והסתבכה סביב ציר הגלגל האחורי תוך כדי שהיא השאירה סימני חריטה עמוקים בכוכבית ובמוטות שמחזיקות את הגלגל האחורי.
אחרי 30 דקות של שבירת ראש, הצלחתי לשחרר אותה ולהחזיר אותה למקומה, הנעתי את האופנוע ועליתי את ה 10 מטר האחרונים שם יכולתי להחנות כמו בן אדם.
העמדתי את האופנוע, פתחתי את המושב, הוצאתי את הכלים, כולי שמח שלא נגרם נזק בלתי הפיך, אני בה לשחרר את הגלגל האחורי ו... אי אפשר לשחרר את הברגים... כן יש שם פין, הוצאתי אותו, אבל אי אפשר לשחרר את הברגים!!! 90 קילו של שומן וקצת שרירים קיפצו להם על המפתח והוא לא זז מילימטר!
לקחתי אבן, דפקתי אותה במפתח, אחרי 30 דקות של מלחמה עם הבורג הצלחתי לסובב אותו קצת, אבל לא לשחרר אותו.. אמרתי טוב ננסה צד שני, אחרי 40 דקות לא הצלחתי להזיז אותו אפילו מילימטר... וככה שעה וחצי ניסיתי למתוח שרשרת בשטח, בסוף נאלצתי לנסוע הביתה עם שרשרת רופפת במהירות של 40 קמ"ש בכביש המהיר...
אז כמה דברים:
1. כאשר אתם מבקשים שימתחו לכם שרשרת, תגידו למוסכניק שלא ישתמש במברגת אוויר, זה חוסך לו מאמץ כי לו זה קל, אבל אם אתם תתקעו בשטח זה אתם שתצטרכו לשלם 1200 שקל על גרירה משטח שבו רק גרר מיוחד יכול להיכנס...
2. תקדישו 5 דקות לצפייה בווידאו על איך להחזיר שרשרת ואיך למתוח אותה בשטח, כי זה עבודה של 5 דקות וזה יחסוך לכם הרבה כסף
העצה הטובה ביותר היא לעשות את התיקונים הקלים בעצמך.
אני סוגר את האום של הציר האחורי עם מפתח רינג עם כח יד בלבד,לא טורק ולא עמה,ככה ניתן לשחרר את האום ללא מאמץ אם צריך.
האום לא השתחרר מעצמו מעולם אם אתה חושש מזה.
היה לי מקרה הפוך של מוסכניק שסגר את הציר האחורי בצורה זהה (מברגת אימפקט פניאומטית) רק בפחות מחצי מהמומנט שהיצרן קבע.
מאז מתחתי אותה בעצמי...
לזכותו, הוא לא היה קונסיסטנטי. כמה חודשים אח"כ החלפתי אצלו צמיג והוא סגר את אותו הציר באותה צורה אבל במומנט תקין.
רק קח בחשבון שהמומנט התקין הוא באיזור ה100NM וזה לא מעט.
אם המפתח היה קצר וישב בזוית אז יכול להיות שהמשקל שלך פשוט לא מספיק, אפילו אם הציר היה סגור לפי הספר.
בעיקרון הברגות של גלגלים באופנועים הונדסו בצורה כזו שהם נסגרות ונפתחות בעזרת כוח פיזי סביר בשטח בעזרת הכלים שבאים עם האופנוע מהמפעל.
באופנועי אדוונצר יש קיט של כלים בסיסיים, הקיט כולל כלים להורדת גלגל קדמי או אחורי בכדי להחליף פנצ'רים, כולל כל המפתחות, ועוד כמה כלים, כמו מפתח לכוונון הבולם הזעזועים האחורי. הכלים מאוד בסיסיים וקטנים (כי הם מאוכסנים מתחת למושב באופנוע ואין שם הרבה מקום), אבל הם אמורים להספיק לגבר ממוצע בכדי להוריד גלגל, במקרה שלי המוסך פשוט נעל את הברגים חזק מידי, מחר אני ייסע (בזחילה) לשם בבוקר כדי שיסדרו לי את השרשרת הרופפת שלי.(ועל הדרך יבקש שהם יסגרו את הברגים בכוח הידיים בלבד)
https://www.motorcyclespareparts.eu/...s/owners-tools
אם זה מה שיש אצלך בערכה אז האם חיברת למפתח את המאריך (חלק מספר 92111 שמעל הפלייר)?
ידיים זה משהו שתלוי מאוד בכלי. אם המוסכניק ישתמש ברצ'ט ארוך אז זה לא יעזור לך בפעם הבאה שתבוא לפתוח את זה.
הכי טוב לקנות ידית מומנט אבל שניה.
מהנסיון של שני האופנועים שלי, אין בורג בצד ימין ובורג בצד שמאל. זה "בורג" אחד ארוך עם אום.
אתה אמור לתפוס אותו מצד אחד עם 92110A ומהצד השני עם 92110B + ההארכה ולסובב אותם בכיוון הפוך על מנת לשחרר את האום.
בפעם הקודמת שמתחו לי אותה (לפני 1000 קילומטר) היא הייתה תקינה
הבעיה שצריך לעשות מתיחה כל 600 קילומטר, ואני הייתי עסוק והזנחתי את זה וכך יצא שאחרי 1000 קילומטר ועם רכיבה וקפיצה בין אבנים גדולות וקטנות, היא נפלה.
בכל אופן היום אני אגיע למטרו שימפתחו לי אותה שוב, ונראה מה הם יגידו על המצב שלה
שרשרת שנופלת היא הרבה הרבה יותר מדי רופפת.
למתוח שרשרת כל 600 ק"מ זה אובר-קיל מטורף, אלא אם כן זו שרשרת בלי או-רינגים של אופנוע מוטוקרוס.
באופנוע כמו שלך אין שום סיבה שאם מתחו אותה לפני 1000 ק"מ כראוי היא תהיה רפויה, אלא אם כן היא גמורה או שחטפת מכה מאיזה אבן מה שיכול להקפיץ אותה החוצה.
אגב, אם אתה יודע למתוח שרשרת לבד (ואני מניח שאתה יודע כי ניסית לעשות את זה בשטח), למה ללכת למוסך/מטרו בשביל זה? זה די מהיר ופשוט ובטוח תעשה את זה יותר טוב מהם.
רק במקומות חשובים כמו למשל אום סגירה של ציר גלגל קידמי ואחורי שם זה עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה.
לא תראה בגרמניה מוסך קטן ככל שיהיה סוגר את האומים האלו ברגש וזה לא בגלל שהם פדנטים אלה בגלל שהחוק מחייב אותם.
בישראל ברגים משוחררים או מהודקים יותר מידי אחרי ביקור במוסך היה עניין שבשיגרה , אולי באמת כדי שיסגרו הכל במד טורק כולל. מראות אם אין להם יכולות בסיסיות במכונאות.